Ran i Karusshallen – Vipers

Ran i Karusshallen

I forkant av kampen ventet nok flertallet av de 472 fremmøtte tilskuerne at de skulle få se serietoeren fra Trondheim spille hjemmelaget av banen. Fire verdensmestere på Byåsen, kontra Vipers' ene, tilsa på en måte at gjestene skulle være det sterkeste laget. Men det var altså i forkant av kampen...

Byåsen begynte oppskriftsmessig med å gå opp i ledelsen, og ledet både 2-0, 3-1 og 4-2 til det hadde gått snaut åtte minutter. Da utlignet vertene, og fra halvspilt omgang var det Vipers som førte an. Da Vipers riktig var i siget gikk Sanne Bak Pedersen ned for telling, med store ryggsmerter som resultat. Resten av omgangen brukte Sanne på sykkelsetet på sidelinjen. Herfra kunne hun se at erstateren hennes, Siri Aaserud, gikk respektløst til verks mot Trondheimsbaserte verdensmestere. Rett i angrep, og skudd i mål. Men da pausesignalet lød hadde Byåsen klart å utligne, og lagene måtte gå i garderoben på stillingen 14-14.

Kort oppsummert kan man si at i vipersburet sto en Sara Nirvander som var i det helt umulige hjørnet. Underveis valgte hun like godt å heade en straffe til side for mål. Foran henne var det et forsvar som var bortimot like umulig. Med en agressivitet man sjelden har sett i hallen, sto blant andre Janne Kjelstrup Olsen og CH fram, og kjempet seiersvante trøndere ut av stilen. Og i angrep, der var også alle med, anført av dagens toppscorer (5) Kristine Lunde-Borgersen. -«Vi bommer for mye i andre omgang på hundreprosentsjanser», oppsummerte Kristine etter kampen. Og det har hun helt rett i. Og det er det som er så bittert. For i dag lå alt til rette for å slå Byåsen. Til syvende og sist så var det jentene selv som skjøt bort seieren. Noe trener Thomas Hørlyk viste å kringkaste etter kampslutt. Etter tidligere tap har det alltid vanket godord om at «det er mye positivt å ta med seg». Men i dag ble dette totalt overskygget av hvor nærme jentene var å ta en storskalp. Likevel valgte Thomas å avslutte med at det dagen derpå nok vil dukke opp mer enn nok av positive episoder å ta med seg. Og det var det. Og ikke bare episoder. For blandt publikum var de fleste enige om at så godt som hele kampen var en positiv episode. For når så vi sist Vipersjentene vise så til de grader muskler og innsats?

Fem minutt før slutt hadde riktignok Byåsen jobbet opp en firemålsledelse, men etter en sen timeout, satte trener Hørlyk frimerke på Ida Alstad og Tonje Nøstvold, og ledelsen ble redusert til 24-25 da få halvminuttet gjensto. Etter avkast viste Tonje Nøstvold like mye interesse for å angripe, som den Slovenias herrer viste for å holde på ballen i slutten av en nylig spilt EM-kamp mot Island. Istedenfor å miste ballen, valgte Nøstvold å ta med seg ballen og legge på sprang mot eget mål. Hun ble avblåst for passivt spill i det sluttsignalet gikk, og kampens siste skudd plasserte Kristine Lunde-Borgersen rett i muren til Byåsen.

Game over. Himla gøy. Og himla kjipt.

Neste hjemmekamp spilles mot Sola. Dagen er søndag 5. februar, og avkast er 18:00. Sees der folkens!

Vipers – Byåsen 24-25 (14-14):