To viktige poeng – Vipers

To viktige poeng

Vipers Kristiansand-spillerne smilte bredt etter å ha slått Oppsal 26-24 i lørdagens kamp på hjemmebane. Michelle Brandstrup ble kampens store spiller med sine åtte mål og innsats og tæl i begge ender av banen.

Etter to unødvendige og irriterende tap for Vipers, var det nyopprykkede Oppsal som kom på besøk til Karusshallen. Og som oppladning ble det fokusert mye på forsvarsarbeidet. Trenerteamet ville se jenter krige for laget, for tilskuerne, for seier. Og anført av toppscorer Michelle Brandstrup, forsvarssjef Susann Irene Hall, og superkeeper Sara Nirvander, gjorde Vipersjentene akkurat det som var ventet av dem.

Midtveis i førsteomgang skjøt dagens danske dynamitt Vipers opp i femmålsledelse, 9-4. Da fant Oppsal-ledelsen det best å ta timeout, og der ble det tydeligvis sagt en del riktig. For Vipersangrepene stoppet delvis opp, baller ble snappet, skudd gikk i stolper, keeper reddet… Men nå var det heldigvis ikke så mye bedre fra Oppsal sin side. Et Oppsal-lag som viser seg utrolig avhengige av Izabela Duda. Som Michelle Brandstrup, så puttet også Oppsals storskytter åtte mål, og Duda var ellers delaktig i det meste som skjedde forover på banen hos Oppsal. Og gang på gang var hun delaktig i opphentingen. Til pause sto det 12-10, og enkelte fryktet nok en reprise av kampene mot Tertnes og Storhamar.

Men andre omgang startet som første, og Vipers dro sakte men sikkert fra. Og da ti minutter gjensto, var Vipers oppe i en tilsynelatende trygg seksmålsledelse, 24-18. Men frimerke på Angie Geschke, og forsøk på å markere Michelle ut av kampen bidro til at Oppsal nok en gang begynte å knappe inn ledelsen til hjemmelaget. Men denne gangen holdt Vipersjentene hodene kalde, og først da minuttet gjensto var ledelsen redusert til to små mål. Men to mål, det er mer enn nok for seier. Hjemmelaget gjorde det de skulle. De kriget. De kjempet. De løp. De skøyt. De vant.

Allerede til onsdag venter ny hjemmekamp. 18:00 er det kvartfinale i cupen, og Stabæk kommer på besøk. Kjenn din besøkelsestid, kom du og! Vi vil til finalen igjen!