Debutantaften – Vipers

Debutantaften

2013 byr på en tøff åpning for Vipers. Først Byåsen hjemme, så venter Larvik og Stabæk borte. Og alle tre spilles på halvannen uke.

Og Byåsen, de gikk hardt ut, og ledet 4-0 før Vipers fant nettmaskene. Men hard og målrettet arbeid gav resultater for hjemmelaget, og da en drøy halv omgang var spilt, var Vipers helt oppe i ryggen på gjestene. Og på stillingen 6-7 snappet dagens spiller Angie Geschke ballen, og spilte den i klypene på dagens første debutant, Vilde Jonassen. Og Vilde nølte ikke, men løp rett på mål, og dro til med et kjempeskudd. Dessverre gikk skuddet i stanga, men publikum likte hva de så, og jublet som om Vilde skulle ha scoret.

Her tok Byåsen timeout, og brukte den fornuftig. De neste par målene gikk i favør Byåsen, og så gikk det litt frem og tilbake, men litt mer frem for Byåsen. Til pause ledet gjestene 9-14. Et resultat som ikke gjenspeiler spillet, men evnen til å sette skuddene.

Andre omgang ble mye som slutten på første. Lagene var mer eller mindre like gode på banen, men avslutningene satt bedre hos gjestene. Uansett var det en underholdende kamp, og selv om kampen gikk i favør Byåsen, var stemningen på tribunen god, og publikum ga Vipersjentene god støtte.

Andre omgangs største høydepunkt var nok debutantene som sto for. Først puttet Vilde sitt første mål i Postenligaen. Deretter gjorde debutant nr. 2 gjorde sin entre. Karianne Gjertsen Barøy, som så vidt har rukket å fylle atten, kom inn for å avløse Susann Iren Hall på linja. Og strekspilleren så ikke ut til å bekymre seg stort over at motstanderen var full av profiler med mangfoldige landskamper å vise til. Karianne kjempet godt i begge ender av banen, men hennes første avslutning gikk dessverre samme vei som Vildes i første omgang. Rett i treverket. Selv om frøken Barøy ikke kom på scoringslisten, sørget hun likevel for Vipers’ siste mål i kampen, da hun tvang Byåsen-forsvaret til å ta i bruk ulovlige midler for å stoppe henne. Syvmeter ble gitt, og den satte Annette Jensen sikkert i mål.

Til slutt sto det 20-27 i favør gjestene. Gjester som for sikkerhets skyld startet året med å «tvinge» vertene til å spille i bortedrakter. For bortedraktene til Byåsen, de lå igjen hjemme i Trondheim.

Vipers:
Angie Geschke – 8 (3 syvmetere)
Michelle Brandstrup – 3
Kristine Lunde-Borgersen – 3
Louise Pedersen – 3
Vilde Jonassen – 1
Ida Marie Aa – 1
Annette Jensen – 1 (1 syvmeter)
Sara Nirvander
Andrea Thorsland
Karianne Gjertsen Barøy
Kristine Jensen
Siri Aaserud
Susann Iren Hall

Banens beste: Angie Geschke

Utvisninger Vipers:
Michelle Brandstrup og  Susann Iren Hall – 1x 2min

Byåsen:
Tonje Nøstvold – 7 (2 syvmeter)
Ida Alstad – 7 (2 syvmetere)
Raja Tuomi – 5
Marta Tomac – 2
Sarah Andersson – 2
Inga Berit Svestad – 2
Camilla Herrem – 2
June Andenæs
Terese Pedersen
Silje Katrine Waade
Jenny Grøtan
Guro Rundbråten

Banens beste Byåsen:
Tonje Nøstvold

Utvisninger Byåsen:
Marta Tomac og Sarah Andersson – 1x 2min

Dommere: Kenneth Abrahamsen og Arne Mikael Kristiansen

Tilskuere: 549

I media:
fvn.no: -Vi bommet for mye
nrk.no: -Sliten Lunde Borgersen måtte ta juleferie for første gang i karrieren
byaasen.no: Sterk borteseier mot Vipers i Kristiansand 20-27