Nok en seier gitt – Vipers

Nok en seier gitt

Etter seiere over både Storhamar og Byåsen, var det duket for oppgjør mot et lag fra motsatt ende av tabellen.

Flint Tønsberg ligger på kvalikplass på tabellen, og kom fra tap mot henholdsvis Larvik og Byåsen. Men, de hadde med seg vissheten om at de på hjemmebane grapset Vipers 27-19 i slutten av oktober. Så da var jo spørsmålet hva som veide tyngst av sesongens erfaringer.

Lagene startet kampen ganske jevnt, men fram til halvspilt omgang var det gjestene som ledet an. Men da Vipers utlignet til 8-8 skiftet kampen litt karakter. Hjemmelaget så mer målrettet ut enn gjestene, og de dro fra jevnt og trutt. Halvminuttet før pause skjøt Kristine Jensen Vipers opp i en seksmålsledelse, med 16-10-målet. Gjestene rakk å redusere to sekund før pausesignalet lød, og lagene gikk i garderoben på stillingen 16-11.

Forsvarsmessig var ikke spillet spesielt bra hos noen av lagene, men du så gøy det var å se denne kampen. Lagene var angrepsvillige, og spillerne skuddglade. Likevel var kanskje det beste å se Sanne Bak Pedersen gjøre come-back etter et drøyt års skadeavbrekk. Selv fikk ikke Sanne satt neon mål på sine minutter på banen, men fra sidelinjen kom det noen muntlige innspill til hennes nysignerte utfordrer på kantplassen, Vilde Jonassen. Nøyaktig hva som ble sagt, og om det hadde noen effekt, vites ikke. Men etter at Vilde i første omgang gnag på gang skjøt i keeper, stang og tverrligger, gikk skuddene i andre omgang i mål. Og om noen måtte være i tvil, Vilde blir ikke skremt av noen skuddbom. Kveldens frekkeste scoring kom da jentungen lobbet over keeper fra kort hold, og spiss vinkel.

Andre omgang startet som første begynte, og hjemmelaget var etter seks minutter oppe i en åttemålsledelse, og publikum begynte å se for seg kallassifre av de skjeldne. Men hjemmelaget vet å holde spenningsnivået oppe, og dermed kom det åtte særdeles magre minutter. Vips, så var stillingen 22-20, og fortsatt var det et kvarter igjen å spille.

Men da viste jentene hva en god treningsperiode har gjort med laget. Lite skader og sykdom har gitt en trygghet som tidligere har vært savnet i hallen. Jentene begynte igjen å snakke sammen, sette skuddene, finne hverandre med passningene, satte forsvaret, og igjen dro vertskapet i fra. 22-20 ble til 25-20. Og etter dette ble det aldri spennende i hallen. Vipers vant behagelig 34-27. Angie Geschke sto fram med en mengde scoringer og innspill til strek. På strek sto Susann Iren Hall og tok i mot, og skysset ballen videre i mål. I andre enden av banen var samme Susann en kontant plage for gjestene som kontant ble stoppet av jernkvinnen fra Trøndelag. Flere burde nevnes, men alle var gode. Så vi nøyer oss med å nevne at du allerede førstkommende søndag, klokken 15:00, kan se disse fantastiske jentene spille ny hjemmekamp, mot Sola. Ta med deg en venn eller tolv, og kom da vel!

Jo, også MÅ seks år gamle Sander Kristiansen nevnes! Han underholdt både publikum og spillere med en fantastisk Gangnam style-dans i pausen.

POSTENLIGAEN: Vipers Kristiansand – Flint Tønsberg – 34-27