Lørdag den 12/10 var det kamp igjen for de rosakledde jenter fra Vipers.

Avgang fra Kristiansand var kl7.30 – så den første del av bussturen var det veldig stille..
På denne tur var der beregnet ekstra tid til noen ekstra gåturer, hvor frisk luft skulle gi ekstra energi.
Vipers bussen ankom Kongstenhallen to timer før kamp.Dette ga jentene mulighet for å se litt av den gamle bydelen i Fredrikstad.

Da klokken var 16.00 blåste dommerne igang til en kamp som skulle vise seg og bli en thriller på slutten. Første omgang leder Vipers greit og har ok kontroll på kampen men forsvaret skulle vise seg og ikke være helt så sterkt som i de forrige kampene. Litt usikkerhet og manglende kommunikasjon hadde sneget seg inn blant jentene.

Til pausen leder Vipers 13-9 og de små justeringer i forsvaret og angrepet skal nå løses gjennom en god samtale i garderoben.

Da andre omgangen går igang er det Fredrikstad som ser ut at de har hatt best av pausen. Fra 11-15 går de til og leder 17-16. Fredrikstad har nå overtatt kontrollen på kampen og leder med 19-17. Thomas Hørlyk tar en timeout og ber jentene om åpuste ut, senke skuldrene og tørre å gå på mål. Jentene roen akkurat som i NM kampen mot Sola og
etter timeouten scorer Vipers 2 kjappe mål og stillingen er nå 19-19. Fredrikstad tar timeout med 5min igjen. Kampen bølger litt frem og tilbake – men til slutt vinner Vipers 21-20. Kampen viser igjen fantastisk moral og innstilling fra jentene..

«Alle jenterne ville vinne denne kamp – og i denne kamp var der krig på slutten. Denne seir gir god selvtillit inn mot kampen onsdag mot Levanger..» sier assistent Louise Pedersen til Vipers.no