Silje Wilson i kampen mot Eidsberg

Full pott

Samarbeidslaget Vipers Jenter 16 har spilt sine tre første kamper i Bringserien på Mysen. Det endte med tre seire og seks poeng - med andre ord en pangstart!

Camilla Løvland i duell med en Eidsberg spiller i Bringserien. Med ryggen til (nr 13) Oda Abrahamsen.

Første kamp var mot hjemmelaget Eidsberg, og det var stor spenning knyttet til hvordan dette Viperslaget skulle matche laget fra Østfold. Jentene fra Kristiansand fikk en god start, og tok ledelsen tidlig i kampen. Men hjemmelaget ville også være med på festen, og utlignet etter hvert til 5-5. Men gjestene viste utover i omgangen at de var et bedre lag enn Eidsberg, og gikk til pause med 13 – 9.

Karoline Olsen og resten av Vipersjentene overbeviste første helg i Bringserien

I andre omgang økte Vipersjentene tempoet et par hakk, og var etter hvert overlegne sine motstandere. Det var mange flotte kontringer, men også i etablert angrep satt kombinasjonene bra. Når så også forsvarsspillet var på topp, var det til slutt bare et spørsmål om hvor stor seieren ville bli, og da sluttsignalet gikk sto det 30-17 på resultattavla.

Alle utespillerne kom på scoringslisten i denne kampen, men det var Karoline Olsen som ble kampens store spiller med hele 10 mål. Hun ble også kåret til kampens beste spiller av en lokal jury.

Lørdagens andre kamp var mot Storhamar, og også i denne kampen kom Vipersjentene godt i gang, og de hadde et tempo og en presisjon i spillet sitt som Storhamar rett og slett ikke kunne matche.  Da lagene gikk til pause, var Vipers foran med hele 18-9.

Dermed ble andre omgang en transportetappe, og den gjennomførte Vipersjentene på en utmerket måte. Det var flere spillere som meldte seg på i kampen om å bli toppscorer, og da sluttsignalet gikk hadde Thea Wergeland, Marie Løvland, Christine Larsen og Karoline Olsen alle nettet fem ganger hver. Også i denne kampen ble Karoline Olsen kåret til banens beste spiller.

Etter 2×25 minutter stod det 31-17 på måltavla, og lørdagens andre seier var et faktum.

Søndag morgen var det klart for helgens siste kamp, og det var Fredrikstadlaget Gresvik som stod på motsatt banehalvdel.

Vipersjentenes keeper- og forsvarsspill var utmerket i begge kampene på lørdag, og dette fortsatt også i kampen mot Gresvik på søndag. Lagene fulgte hverandre til 3-3, men derfra og ut slapp Kristiansandsjentene kun inn seks mål resten av kampen. Pauseresultatet var 15-5, og selv om kvaliteten på angrepsspillet ikke var helt på topp i andre omgang, så ble sluttresultatet likevel overbevisende 23-9. Karoline Olsen ble Vipers sin toppscorer med seks mål, mens Vilde Salvesen og Christine Larsen begge netter fire ganger. Sistnevnte ble kåret til banens beste. Bakover på banen leverte Helene Haddeland en flott kamp i mål, og gjorde hele 13 redninger i den drøye omgangen hun spilte.

Tre overbevisende seire er altså fasiten fra årets første Bring-helg, og dermed fikk laget en perfekt start på årets Bring-serie. 13. og 14. desember spilles neste runde, og da skal Vipersjentene til Halden for å spille mot Hokksund, Junkeren og Halden.