Nye seiere til – Vipers

Nye seiere til

Vipers J16 har vært i Halden og målt krefter mot Hokksund, Junkeren fra Bodø og Halden HK.

Lørdagens to kamper ble en maktdemonstrasjon av sørlandsjentene etter to overbevisende seire. Hokksund var første utfordrer, og Buskerudlaget stod med fire poeng etter den første runden for en måned siden. Vipers fikk en fantastisk start på kampen og ledet 4-0 etter to minutter, og Hokksundtreneren tok umiddelbart Time-out og ga høylytt beskjed om at kampen var begynt. Vipers holdt seg fire og fem mål foran hele første omgang, og da lagene gikk til pause var stillingen 18-13.

I andre omgang skrudde Vipers til forsvaret et par hakk, og slapp så og si ikke Hokksund til foran eget mål. Femmålsledelsen til pause økte fort til 10 og 12 mål og da 17 minutter var spilt i andre omgang ledet Vipers 29-17. Samtlige utespillere kom på scoringslisten i kampen, og det var tydelig at Vipers hadde en større bredde i spillergruppen enn motstanderen. Da sluttsignalet gikk stod det 36-20 på måltavla.

Toppscorer for Vipers ble Karoline Olsen med syv mål, mens Christine Larsen nettet fire ganger. Karoline Olsen ble også kåret til Vipers beste av en lokal jury.

Lørdagens andre kamp var mot poengløse Junkeren. Allerede fra første minutt ble det klart at dette var en kamp Vipers kom til å vinne. Jentene fra Bodø hang ikke med på Vipers tempo og selv om de sloss og fightet med alle midler, så ble kampen aldri spennende. Vipers var foran med elleve mål halvveis (19-8).

Vipersjentene klarte ikke å holde konsentrasjonen like bra i andre omgang, men de var mer enn gode nok til å sikre seriens femte strake seier med sifrene 32-16. Igjen var det Karoline Olsen som ble kampens toppscorer med syv mål, tett fulgt av Camilla Løvland med seks scoringer, mens Silje Wilson og Oda Abrahamsen puttet fire mål hver. Karoline Olsen ble også i denne kampen kåret til Vipers beste av en lokal jury.

Helgens siste kamp var søndag mot arrangørklubben Halden HK. Lagene fulgte hverandre til 3-3, men så sa Vipers takk for følget og gikk til pause med 13-8 ledelse. Ledelsen burde vært større, men intensiteten og konsentrasjonen til jentene var ikke helt på topp i første omgang.

Etter hvilen ble det noe bedre, og etter fem minutter av omgangen var ledelsen økt til ti mål. Til slutt endte det med en solid 27-15 seier, og dermed også full pott denne helgen for det talentfulle Vipers-laget.

Toppscorer for Vipers var igjen Karoline Olsen (ni mål) og Camilla Løvland (fire mål), mens det var Thea Wergeland som ble kåret til Vipers sin beste spiller av en lokal jury.

Vipers leder nå avdeling 2 etter seks kamper. Laget har full pott og 12 poeng og en målscore på imponerende 179-94. Også Nit-Hak og Fyllingen har full pott, men dårligere målforskjell enn Vipersjentene.

Neste runde i Bringserien går av stabelen 17. og 18. januar, og den helgen skal Vipers ha arrangementet hjemme. Kampene spilles i Tinntjønnhallen i Søgne.