Flott helg i – Vipers

Flott helg i

Da er hjemmerunden i årets Bringserien over, og det ble en flott helg i Tinntjønnhallen.

Vi hadde besøk av Sotra, Charlottenlund og Runar, og det ble mange spennende og underholdende kamper.

Vipersjentene ledet serien foran denne runden med full poengpott, og forventningene til laget var derfor store foran helgens runde. Runar var på forhånd regnet som den største utfordringen siden de kun hadde tapt en kamp, og tribunene i Tinntjønnhallen var fylt opp da avkast gikk lørdag formiddag. Det ble en bra start på kampen for våre jenter, og de gikk tidlig opp i en 5-1 ledelse. Runar kom mer med i kampen etter hvert, men da lagene gikk til pause ledet Vipers med 10-7.

Andre omgang startet mye svakere for hjemmelaget, og det gikk faktisk 9 minutter før den første Vipersscoringen kom, men heldigvis var forsvarsspillet ypperlig hele kampen, så da Vipers første mål kom i andre omgang, var jentene fortsatt i føringen. Lagene fulgte hverandre tett hele omgangen, og da to minutter gjenstod satt Marie inn 17-15 ledelsen, men ikke mange sekunder senere fikk Runar straffekast. Stine vartet imidlertid opp med en flott redning, og da hun i tillegg reddet Runars kontring like etterpå, så var hun svært delaktig i at Runar aldri klarte å utligne vår ledelse. I det siste angrepet klarte jentene å score nok et mål, slik at sluttresultatet ble 18-15.

Som ventet ble det en tøff kamp, men likevel en fortjent seier til våre jenter. Karoline, Marie og Vilde ble mestscorende med fire hver, og det var også Vilde som ble kåret til banens beste spiller av en lokal jury.

Lørdagens andre kamp var mot bunnlaget Sotra. Fokuset før kampen var å få flyt i angrepsspillet, men også i denne kampen skulle det vise seg at jentene var langt unna sitt høyeste nivå.

Bakover på banen leverte laget en solid kamp, noe som ni baklengs vitner om. Men framover ble det for utålmodig og for mye bomskudd. Hele 20 gode målsjanser ble sløst bort, men likevel vant vi med god margin, nemlig 18-9. Det var Thea Eline som ble kåret til hjemmelagets beste spiller i denne kampen.

Helgens siste kamp var mot Trondheimslaget Charlottenlund. De hadde levert to flotte kamper på lørdagen, og slo overraskende Runar med fem mål. Det var derfor stor spenning om angrepsspillet ville løsne i denne kampen.

Og det gjorde det. Første omgang var uten tvil det beste Vipersjentene leverte denne helgen, og de kunne gå til ledelse med en solid 16-7 ledelse. Charlottenlund scoret faktisk bare to mål det første kvarteret. Jentene var solide bakover, og rytmen og gjennombrudds styrken var tilbake i det offensive spillet.

I andre omgang var ikke jentene like effektive, men det ble likevel en solid 25-14 seier mot våre gjester fra Trøndelag. Karoline leverte en god kamp, og ble vår toppscorer med åtte mål. Vilde scoret fem, mens Thea og Camilla nettet fire ganger hver. Det var Karoline som ble kåret til vår beste spiller.

Dermed endte altså helgen med full pott og seks poeng. Sammen med Nit/Hak er Vipers det eneste laget som så langt er ubeseiret, og laget ligger på andreplass med dårligere målforskjell enn Nit/Hak.

Neste runde blir i Sandefjord 14. og 15. februar. Den helgen er det Randesund, Stjørdals Blink og HK Gokstad som er motstandere.