Vipers J16 fortsatt – Vipers

Vipers J16 fortsatt

Helgens Bringrunde gikk denne helgen av stabelen i Sandefjord

Tre kamper ble spilt og jentene fra Kristiansand er fortsatt ubeseiret, selv om det holdt hardt denne helgen.
Lørdagens første kamp var «lokaloppgjør» mot Randesund, og jentene fra RIL hadde forberedt seg godt foran denne kampen. Fra første sekund la de ut frimerke på Karoline Olsen, men det førte igjen til større rom for resten av Vipers jentene, noe spesielt Camilla Løvland og Vilde Salvesen viste å utnytte. Seks flotte strekmål ble det på Salvesen med Løvland som servitøren. Midtveis i omgangen var Vipers foran 9-4, men RIL jobbet seg inn i kampen igjen og halvveis ledet Vipers 13-11. I andre omgang startet Vipers igjen best og økte til en firemålsledelse. Men igjen ville RIL være med på leken og var kun ett mål bak på 16-15. Vipersjentene klarte etterhvert å få en luke, og de ti siste minuttene var det slutt på kreftene til RIL jentene, og Vipers vant til slutt 27-22. Vilde Salvesen ble kåret til Vipers beste spiller i denne kampen.

Lørdagens andre kamp var mot Trønderlaget Stjørdals-Blink. Dette laget hadde kun tapt en kamp så langt i serien, og det var ventet en tøff kamp, og tøft skulle det bli. Blinkjentene åpnet best og ledet tidlig 2-0, men Vipersjentene fikk orden på angrepsspillet, og var fort foran 3-2. Det var mange tøffe dueller, og midt i omgangen fikk Vipers en tominutter som Blinkjentene utnyttet maksimalt med tre kjappe scoringer og dermed var de foran 8-5.  Resten av omgangen var det Vipers som var det skarpeste laget og de scoret også omgangens tre siste mål, og kunne gå til hvilen med en 11-10 ledelse.
Andre omgang fortsatte som første, hvor begge lagene byttet på ledelsen. Fire minutter før slutt var Vipers foran 20-19, men ikke lenge etterpå utlignet trønderne til 20-20. To minutter før slutt smalt Karoline Olsen ballen i krysset og dermed 21-20. Stjørdals-Blink bommet på det påfølgende angrepet og med ett minutt igjen hadde Vipers ballen. En flott opprulling endte med at Karoline Olsen ble spilt igjennom, men ble uforståelig dømt for brøyt. Dermed var det Stjørdals-Blink som fikk ballen og de kunne utligne til 21-21. Vipersjentene stoppet den første bølgen, men åtte sekunder før slutt kom de gjennom på Vipers venstreside og utlignet. Vipers hadde muligheten til å vinne i sluttsekundet men dessverre var ikke marginene med Kristiansandsjentene.
Karoline Olsen ble toppscorer med åtte mål, mens Camilla Løvland netter fire ganger. Olsen ble også kåret til Vipers beste spiller av en lokal jury. Poengtapet mot Stjørdals-Blink var Vipers første i årets Bringserie.

Helgens siste kamp var mot arrangørklubben HG Gokstad, og lagene fulgte hverandre tett i første omgang. Det ble slurvet mye i angrepsspillet fra Vipersjentene i før pause, men bakover var både forsvars- og keeperspillet så bra at hjemmelaget ikke klarte å få et forsprang og lagene gikk til pause på stillingen 10-10.
Andre omgang startet mye bedre for Vipersjentene. Stine Rognlid stengte målet helt, og leverte flere feberredninger, og når også tempoet i angrepsspillet var skrudd opp flere hakk, klarte ikke Gokstad å holde følge. Kun tre scoringer klarte vertene å sette bak en fenomenal Viperskeeper Stine Rognlid i andre omgang, som hadde en redningsprosent på nærmere 60%.
Ti av Vipers-målene i andre omgang kom på kontringer, og det var Vilde Salvesen som ble lagets toppscorer med åtte scoringer. Banens beste spiller ble naturligvis Stine Rognlid, men også resten av Vipersjentene leverte en feiende flott andreomgang, og hele ni spillere kom på scoringslisten.

Vipersjentene ligger nå på andreplass på tabellen, og står så langt med elleve seire og en uavgjort. Siste runde spilles i Oslo første helgen i mars og da vil det avgjøres om Vipersjentene klarer å kvalifisere seg til sluttspillet. Det er de fire beste lagene som går videre til sluttspillet, og kampen om disse plassene står mellom Stjørdals-Blink, Lillestrøm HK, Fyllingen, Nit-Hak og Vipers. De fire sistnevnte lagene møter hverandre i siste runde.