Vi banket verdens beste klubblag! – Vipers

Vi banket verdens beste klubblag!

Aldri har det vært vanskeligere å skrive en fornuftig oppsummering av en håndballkamp! Til det er inntrykkene for mange. Pulsen er for høy!

Euforien er helt uten sidestykke! For første gang i historien har Vipers vunnet over verdens beste klubblag for damer. Og ikke bare vunnet, men banket verdens beste klubblag for damer!

Før kampen uttalte trener Gunnar Pettersen følgende til Fædrelandsvennen: –«Det var strålende å komme til semifinalen, men så møter vi Larvik…». Før han fortsatte med «Jeg er fornøyd om vi unngår å tape med tosifret». Ikke de helt store forventningene før semifinalekampen i Aquarama altså. Og hvem kan vel klandre Pettersen? Sist lagene møttes i Aquarama vant stjernene fra Larvik enkelt 35-19.

Og stjernelag, det er en betegnelse Larvik må leve med. For hør på denne listen over spillere som i dag fikk bank i Aquarama: Tonje Larsen, Nora Mørk, Karoline Dyhre Breivang, Anja Hammerseng-Edin, Marit Malm Frafjord, Gro Hammerseng-Edin, Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Sanna Charlotte Solberg. Det er ikke få landskamper denne gjengen kan vise til. Og det er ikke få kilo medaljer og pokaler de kan legge på bordet. Men i kveld var både navn og edelt metall nettopp det. Bare navn og metall. Fra dommerne blåste kampen i gang var det utfordrerne fra palmekysten som viste hvordan skikkelig håndball skal spilles. Med unntak av en liten femminutters periode i første omgang, hvor Larvik ledet 5-6 og 6-7, så var det på et vis aldri noe spørsmål om hvor seieren skulle havne. Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad tok timeout etter nitten minutter. Han kastet innpå hele stjernegalleriet tidlig i første omgang, ingen sjanse for at Champions League-mannskapet skulle få hvile i Kristiansand. For samme hva Larvik gjorde, så taklet Vipers dette på eksemplarisk vis. Og ettersom tiden gikk, og Vipers dro mer og mer i fra, jo mer bredte frustrasjonen seg hos meriterte Vestfold-jenter. De vanlige rolige, gjennomtenkte og effektive angrepene til Larvik kokte vekk i hastverksbeslutninger. Stressede pasninger ble sendt til spillere som ikke var på plass. Avslutninger gikk delvis utenfor, i forsvarsmuren og stenger, men hovedsakelig i en Sakura Hauge som begynte bra, og avsluttet kampen helt umulig! Alt stoppet hun!

Kristine Lunde-Borgersen ble banens beste spiller, men Sakura var sannelig minst like god. Og resten av laget? De var sannelig helt ubeskrivelig gode alle sammen! Dette var en lagseier! Dette var kampen som viser hvorfor man skal gå på håndballkamp! Dette var jubel! Dette var tårer! Dette var latter! Dette var skrik og skrål! Og det var enda mere tårer! Dette var sannelig fasiten på hva som er meningen med livet!

For de som måtte bry seg, allerede tirsdag spilles returkampen mot Larvik HK i Larvik. Men som Kristine sa etter kampslutt, hvem bryr seg? Vi har slått Larvik på hjemmebane!

Vipers: Sakura Hauge, Thorey Rosa Stefansdottir 8, Tonje Haugjord Refsnes, Jessy Kramer 5, Susann Iren Hall 6, Vilde Kaurin Jonassen 4, Karin Weigelt, Kristine Lunde-Borgersen (BB) 5, Lynn Knippenborg 1, Elisabeth Benestad Rosenvold, Siri Aaserud, Hanne Andve, Annette Jensen 2, Thea Emilie Berg

Utvisninger Vipers: Jessy Kramer og Annette Jensen – begge 1x 2 min

Larvik HK: Sandra Toft, Tonje Larsen, Anja Hammerseng-Edin 2, Marit Malm Frafjord, Mari Kristine Søbstad Molid 2, Karoline Dyhre Breivang, Nora Mørk 7 (2x 7-meter), Gro Hammerseng-Edin 1, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Alma Hasanic, Kristine Breistøl 4, Linn Jørum Sulland 4, Sofie Heide Lund, Sanna Charlotte Solberg 3, Vilde Ingeborg Johansen 2

Utvisninger Larvik HK: Kristine Breistøl – 1x 2 min

Tilskuere: 1589

Media:
fvn.no:
– Dette er galskap. Vi knuser Larvik

Ekspertene tror Vipers kan nå sluttspillfinalen
Vipers knuste seiersvante Larvik
En av tidenes lagprestasjoner

LES OGSÅ: Vi fulgte kampen direkte
 
nrk.no/sorlandet:
– Det største eg har opplevd som klubbtrenar

Vipers sjokkerte mot Larvik i semifinalen

tv2.no:

Larvik tapte!

op.no:
– Kanskje ikke tapet var så dumt

handball.no:
Vipers med sluttspillskrell