Sakura skal spille for det Japanske landslaget! – Vipers

Sakura skal spille for det Japanske landslaget!

Sakura Hauge ønsker spilletid for landslaget. I Norge har hun ikke blitt satset nok på, føler hun. Da er dobbelt statsborgerskap kjekt å ha.

For mens andre målvakter har gått foran i køen under Thorir Hergeirssons ledelse av det norske landslaget, har Sakura Hauge store muligheter til å bli sentral for Japan.

– Jeg føler meg like mye japansk som norsk, selv om jeg har bodd i Norge hele livet. Derfor har jeg nå meldt meg til tjeneste for min mors hjemland og reiser på samling med det japanske kvinnelandslaget med en god følelse inni meg, sier Hauge til Bergens Tidende.

Hauge er født i Bergen. Men med foreldre fra to land, åpner det seg flere muligheter enn bare å stå «i kø» for Norge.

Nå er målet å spille seg inn i VM-troppen for Japan under VM i Danmark i vinter, i tillegg til å kjempe om en plass i OL-troppen før avreisen til Rio i 2016.

Språkbarrierene ved å delta på et landslag fra Østen slik blir ikke noe problem.

Forholdet til øyriket 139. grader øst er dessuten blitt pleiet gjennom hele livet med hyppige ferieturer til mammas hjemby Okayama, en times biltur fra Hiroshima.

– Jeg hadde også morsmålsundervisning helt opp til 10. klasse, og kan således gjøre meg forstått på japansk. Og så lenge landslagstreneren snakker engelsk, blir ikke språk noe hinder.

Les mer om Sakura Hauge sin Japan-satsning på BT.no.