24 – 25 eller 24 – 24? – Vipers

24 – 25 eller 24 – 24?

…et drama i to (eller fire) akter

En av årets største kamper ventet i Aquarama denne søndagen. Et av lokomotivene i norsk håndball, Byåsen, tok turen til Kristiansand. Og folk forventet en spennende, underholdende og tøff kamp. Og det var nøyaktig hva publikum fikk servert. Og da sluttsignalet lød, skulle det vise seg at spenningen fortsatte for spillere, trenere, og etter hvert som nyheten spredte seg, også for publikum.

For Byåsen vant jo med ett mål. Eller gjorde de det? Kampen begynte uansett litt dårligere enn forventet fra Vipers. Men de 1722 tilskuerne som hadde møtt opp i et fullpakket Aquarama heiet, klappet, hylte og skrek, og viste på alle måter at de ville at hjemmelaget skulle vinne. Selv om gjestene ledet 6-3 etter ti minutters spill. Og i en utrolig tett førsteomgang, hentet Vipers inn ledelsen, og til pause ledet vertskapet 12-10. Noe som ikke var direkte ufortjent. Men det var heller ikke spesielt fortjent.

Andre omgang startet omtrent som den første avsluttet. Lagene fulgte hverandre tett, og det vekslet mellom uavgjort, og ettmålsledelse til Vipers. Dette fram til det åttende minuttet. Vipers ledet 16-15, Byåsen utlignet til 16 – 16, men som man se i kampopptaket, så viser resultattavlen brått 16 – 17. Så da Vipers scoret, og publikum forventet å se ny ledelse til hjemmelaget, så sto det uavgjort. Og resten av kampen var dette en stor snakkis blant flere av publikum. Og ikke minst i lagledelse og kommentatorene på handballtv.com. Resten av kampen fortsatte som den hadde forløpt så langt. Tøft spill, høyt tempo, og to lag som ikke ville gi seg. Og som fulgte hverandre tett. Ett og to mål skilte lagene, men til slutt var det Byåsen som trakk det lengste strået. Trodde de fleste. Så får vi se da. Nå blir det opp til Domskomitéen i Norges Håndballforbund å avgjøre om det blir ny kamp, som det ble etter en tilsvarende situasjon i kamp mellom Nordstrand og Stabæk.

Til fvn.no sier Vipers’ daglige leder, Terje Marcussen: – «Beviset ligger jo på handballtv.com hvor man kan se kampen i opptak. Mellom 7,40 og 8 minutter får Byåsen plutselig godskrevet et mål av sekretariatet. Det kan det ikke være noe som helst tvil om». Før han fortsetter – «På tv ble situasjonen en snakkis og kommentatorene lurte på hvorfor Byåsen fikk målet. I den neste time-outen gikk jeg ned til sekretariatet, men de ville ikke justere resultatet og mente det burde sees på etter kampen».

Resultat: 24 – 25
Tilskuere: 1722

Vipers:
Sakura Hauge, Elisabeth Rosenvold
Karoline Olsen
Tonje Haugjord Refsnes
Jessy Kramer – 2
Susann Iren Hall
Mathilde Kristensen
Vilde Kaurin Jonassen – 2
Karin Weigelt – 5
Hanne Andve
Lynn Knippenborg – 8
Hanna Ulrika Olsson – 6 (1 syvmeter)
Anne Charlotte Benestad Rosenvold
Marta Tomac
Mona Bruskeland – 1

Banens beste:
Lynn Knippenborg

Mathilde Kristensen og Hanna Ulrika Olsson – begge 1x 2 min.
Karin Weigelt – 2x 2 min.

Byåsen:
Ingrid Ødegård
Maren Nyland Aardahl
Emilie Hegh Arntzen – 2
Kristin Venn – 2
Maren Gundersen – 3
Silje Katrine Waade – 2
Ida Alstad – 2 (2 syvmetere)
Tonje Lerstad
Maja Magnussen
Marie Henriksen – 6
Andrea Austmo Pedersen
Oda Uthus
Jenny Grøtan
Marit Røsberg Jacobsen – 5
Ida Hernes – 1
Maria Hjertner

Banens beste – Byåsen:
Marie Henriksen

Jenny Grøtan – 1x 2 min.
Maren Gundersen – 2x 2 min.

I media:

Handballtv.com:
Hele kampen i opptak
fvn.no:
Vipers følte seg snytt for ett poeng – leverte klage
-Hvis ikke dette blir omkamp så begynner jeg med innebandy
tv2.no:
Protest i Grundigligaen etter nytt spøkelsesmål
adressa.no:
Drama etter Byåsen-kamp – motstanderen la inn protest