Femmålsledelse er en farlig ledelse – Vipers

Femmålsledelse er en farlig ledelse

Rufsete start på året men det ble seier!

Januar blir en tøff måned for Vipers-jentene! Ikke mindre enn åtte kamper skal spilles før vi skriver februar på kalenderen. Heldigvis er fem av disse hjemmekamper, så jentene slipper for mye reising i måneden. Og, Vipers-supporterne får mye god underholdning i begynnelsen av det nye året.

Men før årets første kamp ble blåst i gang, vanket det heder og ære for våre fire VM-spillere. Kristiansands ordfører, Harald Furre, var til stede, og delte ut malerier til keeper Sakura Hauge (Japan), sølvvinnerne Jessy Kramer og Lynn Knippenborg (Nederland) og verdensmester, Marta Tomac (Norge). Og med en sånn åpning burde jo rammen være satt for en festforestilling. Men nei…

Begge lagene slet med å komme i gang etter en lang juleferie. Når Nordstrand slapp gjennom Vipers-forsvaret, møtte de en Annick Lipman i det helt umulige hjørnet. Og hjemmelaget, de slet med rytme og samspill i angrep. Så etter fire minutter sto det triste 1- 0. Feststemningen i begynnelsen av året var ikke akkurat det publikum fikk servert. Men så løsnet det, og litt etter litt dro vertskapet i fra, til det sto 11 – 6 til Vipers. Da fleipet sidemannen, og sa at «11 – 6 er som kjent en farlig ledelse». Og sjelden har man sett det gå så troll i ord. For her stoppet Vipers opp, Og Nordstrand fikk tilnærmet gjøre som de ville. De puttet mål. Vipers gjorde ikke. Syv mål fikk Nordstrand score, før Vipers igjen fant nettmaskene. Da hadde Nordstrand gått opp i ledelsen. Tabelljumboen som skulle være en overkommelig motstander så ikke så overkommelig ut likevel. Men Vipers fikk rettet opp noe, og lagene gikk til pause på stillingen 13 – 13.

Andre omgang var Vipers tilbake i vinnersporet. Spesielt banens beste, Vilde Kaurin Jonassen, var et stadig frustrasjonsmoment for gjestene. For Vipers snappet ballen i forsvar, og før gjestene fikk snudd seg, sto allerede Vilde klar borte hos Nordstrands keeper, klar til å score et av sine mange kontringsmål.

På stillingen 20 – 15 var det min tur til å poengtere at «nå er det ny femmålsledelse. Nå må Vipers passe seg». Og joda, tre kjappe fra Nordstrand, og ny spenning i kampen. Men denne gangen klarte Vipers å omstille seg, og kunne kontrollere inn en behagelig 29 – 22-seier. Dermed kunne årets største publikum gå jublende ut i snøstormen. Tusen takk for god støtte, alle dere 1479 som hjalp oss til seier i dag!

Så sees vi til europacup-kamp til lørdag, klokken 18:00. Da kommer MKS Selgros Lublin på besøk.