Mye vilje – lite presisjon – Vipers

Mye vilje – lite presisjon

Men seier 36 - 25!!

Mye vilje, lite presisjon. Slik oppsummerte både spillere og trener Vipers’ serieåpning mot Sola.

For årets Vipers-stall beskrives som den beste klubben har hatt, siden bronselaget fra 2003. Forventningene til laget var derfor skyhøye da dommeren blåste i gang kampen. Og stemningen på tribunen ble brått tilsvarende lav, da Sola gikk opp i ledelse 0 – 3 før tre minutter var spilt.

Men kanskje var det bare vertene som var høflige i starten, og ville la gjestene føle seg hjemme. 0 – 3 ble til 2 – 5, deretter 5 – 5, og etter det var det egentlig aldri spennende. Sola viste seg fram nå og da, og spesielt var det skuddarmen til landslagsveteranen Tonje Nøstvold som da lagde trøbbel for Vipers. Hele elleve fulltreffere ble det på Nøstvold, som også ble kåret til gjestenes beste spiller. Likevel, Vipers økte ledelsen jevnt og trutt. Og den som imponerte mest, var den islandske lynvingen, Thorey Rosa Stefansdottir. Etter å ha sett sist sesong fra tribunen, ville tydeligvis Thorey vise at det å bli mor ikke er noe hinder for en håndballspiller. Fire mål før pause, like mange etter pause, og hun stakk like godt avgårde med prisen som banens beste. Men skal man være kritisk, så burde definitivt Thorey ha puttet noen til. Og det burde strengt tatt resten av laget og. Og forsvaret, som skal være en av styrkene til Vipers, de burde så avgjort ha stoppet flere av avslutningene til Sola. Til pause burde det kanskje vært 25 – 10. I alle fall sett med Vipers-øyne. Dommerne, og resultattavla mente at 19 – 14 var mer riktig. Og helt galt var jo heller ikke det.

Andre omgang startet begge lag noe famlende. Kanskje var det nerver i serieåpningen som spilte inn. Kanskje var det sydentemperaturen i hallen. Uansett grunn, spillet gikk sent, og treffprosent på skudd og pasninger var alt annet enn høy. Men på tross av feilplasserte pasninger, og en del bomskudd, viste Vipers hvem som er medaljekandidat. Da sluttsignalet gikk, sto det 35 – 25 på resultattavla. Det mange ikke fikk med seg, var at Vipers ble tildelt frikast i siste sekund. Så da store deler av publikum sto med ryggen til, og allerede var på vei ut av hallen, lurte Ulrika Olsson ballen over muren, via gulvet, hendene på keeper og i mål. Ellevemålsseier i serieåpningen, men likevel mye å rette på til neste kamp.

Og neste kamp, den er allerede til lørdag. Lørdag og søndag spiller Vipers to hjemmekamper mot italienske Cassano Magnago. Kampstart 19:30 på lørdag, 18:00 på søndag. Billetter kjøper du her

 

Resultat:  36 – 25
Tilskuere: 1313

Vipers:
Sakura Hauge, Annick Lipman
Karoline Olsen
Thorey Rosa Stefansdottir – 8
Tonje Haugjord Refsnes – 1
Sanne Bak Pedersen – 1
Kari Brattset – 5
Kristin Nørstebø – 4
Mathilde Kristensen – 2
Vilde Kaurin Jonassen – 1
Mona Bruskeland
Hanna Ulrika Olsson – 4
Jeanett Kristiansen – 6 (4 syvmetere)
Camilla Holmøy Feenstra
Marta Tomac – 4
Lina Jensen

Banens beste:
Thorey Rosa Stefansdottir

Utvisninger Vipers:
Kari Brattset, Mathilde Kristensen og Marta Tomac – Alle 1x 2 min.

Sola:
Kimberley Ewanovich
Oda Aasheim – 1
Sara Aarsvoll Svarstad
Silje Stangeland – 2
Anna Bjørke Kallestad – 6
Frida Finstad
Eva Bjørk Davidsdottir – 4
Fanny Vervik
Martha Barka
Hege Holgersen Danielsen – 1
Tonje Nøstvold – 11 (3 syvmetere)
Alicja Zacharska

Banens beste – Sola:
Tonje Nøstvold

Utvisninger Sola:
Eva Bjørk Davidsdottir – 1x 2 min.
Martha Barka – 2x 2 min.

I media:

Handballtv.com:
Hele kampen i opptak

fvn.no:
Best i første kamp etter fødsel: – Islendinger er spesielle
Ellevemålsseier for Vipers i serieåpningen: – Godt å ha unnagjort

fvntv:
http://www.fvn.no/fvntv/#!/video/1001554/se-sullands-analyse-etter-storseieren

nrk.no/sorlandet
-Det kunne ikkje ha blitt betre

krs247.no
http://krs247.no/sport/lokal-handball/det-er-bare-a-ove-pa-forsvar-21780/

Og har du enda ikke blitt godt nok kjent med Vipers-laget, les her

FOTOGRAF: TERJE REFSNES