Fremtiden er sikret! – Vipers

Fremtiden er sikret!

Ungjentene vant 37 – 12

Foto: Terje Refsnes

I helga har Vipers spilt årets første kamper i EHF-cupen. Og motstander var italienske Cassano Magnago. For både spillere, trenere, og sannsynligvis publikum, en totalt ukjent motstander. Lørdagens kamp stilte Vipers med fullt lag, og løp inn tidenes seier for Vipers, 52 – 10! Det er noe for rekordbøkene.

Søndag lot derfor trener Gabrielsen jentene hvile. Ja de fleste i alle fall. Noen måtte jo tross alt spille returkamp mot våre italienske gjester. Dermed fikk våre lokale ungjenter sjansen til å vise fram hva Vipers-tilhengerne har i vente. For hør på dette laget: Elisabeth Rosenvold, Karoline Olsen, Hanne Andve, Anne Charlotte Rosenvold, Camilla Holmøy Feenstra og Lina Marie Jensen! Riktignok hadde de med seg Mona Bruskeland og Mathilde Kristensen, som delte på å spille på linja. Og Annick Lipman som backup til Elisabeth Rosenvold i målet Men hele kampen var seks av syv Vipers-spillere tjue år eller yngre. Dette må være historiens yngste Vipers-lag!

Noen av de oppmøtte hadde kanskje håp om søndagens kamp skulle bli noen hakk mer spennende enn lørdagens parademarsj. Og da spesielt gjestene fra Italia. Men nei. Det ble aldri i nærheten av spennende. Men du verden så ufattelig gøy! Ungjentene viste at fremtiden for damehåndballen i Kristiansand er rosenrød. Karoline og Hanne sto alene for 22 mål! Og flere målgivende pasninger kom fra en god Elisabeth i Vipers-buret. Når Cassano Magnago fikk syvmeter, så hadde gjestene et håp om ta innpå ledelsen, men Elisabeth reddet straffen. Som hun gjorde med så mange av avslutningene til gjestene. Og på slutten av kampen var hun ikke snauere enn at hun ble med i angrep. Avslutninger kom hun også til, uten at det resulterte i mål. Da gikk hun like godt opp og tok en syvmeter mot sin keeper-kollega i Cassano-målet. Men det ble bare nesten. Stang ut. Likevel, så utrolig gøy! I tillegg til de nevnte tre, så viste Anne Charlotte, Camilla og Lina at vi har mye gøy i vente i årene som kommer. Forsvarsspillet satt fra kampen ble blåst i gang, til dommerne blåste av. Samspill, pasningssikkerhet, og vilje til å gå på avslutninger, alt var mer eller mindre upåklagelig.

Men samtidig som vi storkoste oss på tribunen, og Vipers-jentene storkoste seg på parketten, så var det ikke til å unngå at man sendte noen sympatitanker til de langveisfarende fra Italia. Å reise så langt, for så å tape 89 – 22 i løpet av lørdag og søndag… Det MÅ svi! Heldigvis har vi hatt godt vær i byen i helga, så de har forhåpentligvis hatt det greit likevel.

Nå venter russiske Lada i neste runde av EHF-cupen. Det skal bli minst like gøy!

Resultat:  37 – 12

Vipers:
Elisabeth Rosenvold, Annick Lipman
Karoline Olsen – 12
Mathilde Kristensen – 2
Mona Bruskeland – 4
Hanne Andve – 10
Anne Charlotte Rosenvold – 5
Camilla Holmøy Feenstra – 2
Lina Marie Jensen – 2
I media etter helgas kamper:
fvn.no:
Tidenes største Vipers-seier: -Vanvittig bra
Vipers slipper til ungjentene: – De bør vinne med 50 mål
Fem Vipers-spillere aktuelle for Norge: – Merker det på trening
Vipers-talentene sikret ny kalasseier: – Veldig fornøyd med helga
Lynraske Olsen (18) var banens gigant