Hovedtrener Kenneth Gabrielsen oppsummerer sesongstarten! – Vipers

Hovedtrener Kenneth Gabrielsen oppsummerer sesongstarten!

Vi har spilt 9 obligatoriske kamper på 33 dager!!!

I perioden fra første obligatoriske kamp  nm 31 aug borte mot Fram Larvik til gårsdagens grundigligakamp mot Oppsal har vi spilt en obligatorisk kamp hver 2.7 dag. Når vi da i tillegg har 9 seire av 9 mulige er det selvfølgelig en meget stolt trener som soler seg i glansen av spillernes ekstreme tilstedeværelse og vilje til å vinne …

Vi i teamet er stolte over laget som vinner kamper. Ja det er jo det vi blir målt på.
Noen av kampene vi har spilt virker det som at en del tar som en selvfølge at vi vinner.
Mulig litt for mange tenker sånn !!! Eksempelvis i E-cupen hvor vi får besøk av Cassano fra Italia.  Der er det jo lysår forskjell på kvalitet på de i forhold til oss.  Vi reiser til Vestfold og spiller to NM-kamper på under 24 timer. Dette gjør vi for å få hverdagen til å gå opp.
Og vi jager den rette inngangen til Tertnes borte og deretter Byåsen borte. Vi mobiliserer enormt for å legge det til rette for at vi skal prestere mot de beste.  Alle kamper betyr mye for oss. Vi setter oss klare delmål og mål i løpet av kampene.. Og alle kamper må spilles.

Vi har da allerede hatt Sola i serieåpningen på hjemmebane De er jo ingenting. Mot Sola er det bare et spørsmål på hvor mye vi skal VINNE!!!… Det går jo ikke an å tape mot Sola!!!

Over til «bragdene» i Bergen og Trondheim. Ja vi VINNER begge kampene. Så vanvittig rått med 1 mål også. Helt fantastisk å få denne starten på sesongen og utrolig viktig i forhold til de tøffe målsettingene som er satt. Det er vanvittig viktig å henge med helt der oppe i starten.

Fredrikstad kommer til oss i 4 runde NM. Jeg sa før kampen at dette 1 divisjonslaget rykker rett opp i grundigligaen etter innværende sesong. Det står jeg fortsatt ved selv om vi slår de ut med store sifre. Vi spilte en fantastisk førsteomgang og leder 21-5 til pausen. Dette er desidert den beste omgangen vi har spilt så langt denne sesongen.

Og forventningene øker! Da er spørsmålet hvordan skal det gå mot Oppsal?? De har tapt mot Halden i serien og blitt slått ut av Molde i cupen.Wow, vi kommer til å vinne med 15-20 mål lett. Det kan det virke som mange rundt laget og kanskje også noen innad i laget tenkte på denne måten før kampen mot Oppsal. Ja og ikke minst alle de glade menneskene som bruker noen slanter på tipping. Jeg får spørsmål fra kjente og ukjente om hvor mye vi vinner og mange mål vi kommer til å score. Ganske fascinerende dette med tipping. Må jo være forholdsvis enkelt å vinne … Hvis alle gjør som du håper og tror.

Litt tilbake til laget og de dedikerte spillere vi råder over.
Hva har spillerne gjort den siste uken??
Vi avsluttet forrige uke med en viktig dugnad for en samarbeidspartner der vi skulle være verter på et oktoberfest-arrangement to kvelder på rad.  Tiden rant ut og spillerne ikke var i seng før godt over kl 0200 natt til lørdag.  Bra jobbet jenter alle er fornøyd med jobben dere gjorde. Mulig samarbeidspartneren dro litt ekstra ut på tiden. Spillerne hadde jo fått beskjed om de skulle jobbe frem til midtnatt. Det er viktig at samarbeidspartnerne er fornøyd.  Det er faktisk de som betaler lønna.

Hva så med treningen dagen etter? Vi kunne ikke trene vår normale lørdagsøkt i fra 0900-1100 så vi hadde lagt til rette og flyttet økten fra kl 1100 – 1300. Men det var i henhold til   at spillere skulle være i seng til «normal «tid …  Det endte med at vi tøyde kroppene enkelt og droppet økten og to timer med samhandlinger og relasjoner på banen ble borte.

Neida ikke noe krise det å droppe en håndballøkt. Det er ikke noe sutring over dette heller, det er bare realiteten i denne perioden. Kan jo også nevne at vi har hatt håndballuke her i Kristiansand denne uken. Der Vipers-spillere har vært på skolebesøk og fredag kveld hadde vi over 120 barn i Gimlehallen til åpen trening. Der var alle spillere selvfølgelig er tilstede og viste engasjement. Vi har få spillere som er helprofesjonelle og i perioder blir det tøft for spillere som også skal passe jobb, studier og familie i tillegg til alt vi pålegger dem av plikter og treninger. MEN det gjenspeiler de fleste lagene i håndball Norge så vi stiller på lik linje alle sammen.

Litt tilbake til treningen i igjen. Jeg som trener liker aldri å kjøre en håndballøkt dagen etter kamp. Der ønsker vi ALLTID ha en fysisk økt.  Av en eller annen grunn hadde jeg gjort om og satt opp en håndballøkt på torsdag etter den gode kampen mot Fredrikstad.  Hvorfor ??  Jo vi må bli bedre på samhandling og relasjoner på banen og at vi mistet lørdagsøkten. Økten ble mindre god og selvfølgelig fikk jeg hjertet i halsen når først Tonje (Refsnes) går ned for telling i en duell og slår kneet knallhardt i gulvet. Og håndball og knær er et sårt punkt for oss som er tett på det. Tonje ut av trening og ble sendt rett til Erik (medisinsk ansvarlig).  Vi fortsetter treningen og det tar ikke mange minuttene før Vilde (Jonassen) er i en duell og blir liggende med store ryggsmerter. Dette er helt på tampen av økten. Jeg blåser av og sender spillerne hjem og sier det vanlig sov, spis og lad batterier. Informer om at vi skal ha en tøff felles styrkeøkt med Ole i morgen tidlig og åpen trening i Gimlehallen for 120 barn på kvelden.

Ses på lørdagsmorgen til video/taktikk møte med påfølgende håndballøkt. Tonje står over den treningen. Økten ble lite god spilleren virker slitne og lite konsentrerte. Det er ikke noe unikt med det å ha noen dårlige treninger i ny og ne. Men det virket flatere enn noen gang.

Hm tenker jeg hvordan går dette i morgen? To mindre gode økter før søndagens eksamen, jeg tenker mitt. Spilleren tenker nok sitt, det går nok bra. Vi fikser dette i morgen. Vilde gikk det bra med og Tonje får klarsignal på søndag for kamp. Gikk fint med både ryggen til Vilde og kneet til Tonje. Vi er klare for kamp mot Oppsal. Kampen blir litt som jeg fryktet vi slurver litt her og litt der og var ikke 100% på. Kommer bakpå allerede de første 5 minuttene av kampen. Vi har jobber forholdsvis hardt med det å slite oss ut av de vanskelige periodene og klarer tilslutt å rive til oss initiativet utover i 2 omg. Og vinner vi kampen. Siste jeg sier til spilleren før de løper ut til AQ`s fantastiske publikum. Dere er vanvittig heldige jenter som har sånne rammer rundt kampene. Vi er heldige som har det beste publikumet i Norge gå ut og kos dere. Vi vant kampen og noen ganger er det bra nok i massevis. Det kommer garantert flere kamper mot antatt svakere motstand som vi må slite oss til de viktige poengene. Lag som er underdogs å ikke har noe å tape vil det alltid være en utfordring. Alle lag i Grundigligaen har enn 6-8 spillere som har et bra toppnivå. Når de har dagen å klaff med taktikk og vi er litt under båten, blir det kamp. Viktig å ha fokus på at alle poeng er like viktige. Vi vil også oppleve skuffelser over enkeltprestasjoner og lagets prestasjoner og trenerteamet disposisjoner. Sant nok har alle lov til å ha meninger og sånn skal det være.

Vi ønsker ALLTID og begeistre alle som liker oss. Vi ønsker å prestere og spille feiende fin håndball til enhver tid. Vi ønsker å fremstå som toppidrettsutøvere til enhver tid. Vi ønsker å vinne alle kamper.Vi ønsker at vi skal leve opp til de de forventningen både media og klubben setter. Vi ønsker at alle skal være fornøyde med oss til enhver tid. Vi ønsker å være et lag som gir alt for hverandre og viser Norges beste moral. Vi jobber hardt for dette hver eneste dag.

Vi har vunnet 9 av 9 obligatoriske. Jeg er superfornøyd med det vi har klart å få til så langt. Takker alle frivillige som står opp for klubben og vi takker både styret i klubben, administrasjonen   og alle rundt for den jobben de gjør med å skape de fantastiske rammene.  Og publikum og media for den interessen dere viser oss.

Veien videre

Nå går vi inn i en periode med en landslagsuke som tilsier at

Marta (Tomac) har reist på A- landslagssamling.
Thorey (Stefansdottir) skal til Polen med A- landslaget til Island.
Annick (Lipman) skal hjem til Nederland med rekruttlandlaget.
Kari (Brattset) og Jeanett (Kristiansen) skal på rekruttlandslagsamling i Danmark.

Resten av oss skal trene godt her hjemme i Kristiansand denne uken og lade batteriene inn mot en hektisk og morsom oktober måned.  Det er gøy at vi har så mange spillere som skal inn i landslagsaktivet. Det sier litt om hvilket nivå stallen har.

Baksiden er at vi ikke er samlet før tirsdag 11 oktober. Noe som tilsier at vi får kun en felles økt med hele laget før vi skal til Hamar og spille en tøff bortekamp mot Storhamar. Dette er også en de av gamet og vi skal være klare for Hamar 12 oktober. Vi skal selge oss dyrt og kjempe vanvittig for å prestere å kjempe om poengene der også..

Oktober blir en rå herlig måned med bare knalltøff motstand og viktige kamper, vi er med på alle arenaer fortsatt og det er jo det vi ønsker!

SERIE / E-CUP / NM (OBLIGATORISKE KAMPER)

12 OKT :  STORHAMAR  BORTE (SERIE )

15 OKT :  LADA BORTE ( E-CUP)

19 OKT : STABÆK HJEMME ( SERIE )

22 OKT : LADA HJEMME (E-CUP )

26 OKT : BYÅSEN BORTE (NM KVARTFINALE)

Dette blir morsomt og selvfølgelig tøft. Vi håper på fortsatt like stor interesse både fra media og alle som ønsker å se oss spille tøffe kamper i AQ. Klubben har lagt til rett for at vi skal kunne prestere og vi har ingen dugnader eller andre ting som skal kunne påvirke prestasjon. Vi skal ta en kamp av gangen og fortsette det gode arbeidet vi holder på med.

En liten ting helt på tampen. Dere kjente og ukjente grasrotmennesker. Ikke spør meg om hvor mange mål vinner med eller om vi vinner. En ting jeg kan si til dere alle sammen. Vi gjør alltid vårt beste og ønsker alltid og prestere og være gode. Har dere følelser for laget og klubben så styr unna spillet på eget lag. Så slipper dere å bli følelsesmessig «irriterte» Når ting ikke går helt som dere er sikre på før kampen er spilt. Alle kamper lever hvert liv!

Vi ses snart!

Hilsen en superfornøyd trener med team  🙂