Bortekamper mot Storhamar og Lada! – Vipers

Bortekamper mot Storhamar og Lada!

Vi har tatt en prat med Tonje Refsnes!

Onsdag spiller Vipers Kristiansand mot Storhamar borte i Boligpartner Arena på Hamar og går for sin 5. strake seier i serien. Kampen spilles kl. 20.00 da den vises direkte på Eurosport Norge.

10 dager er gått siden 26-23 seieren over Oppsal. Vipers har 4 seire på rad i Grundigligaen og spiller sesongens tredje bortekamp. Tidligere har både Tertnes og Byåsen måtte se seg slått av Vipers med minst mulig margin etter hektiske sluttminutter.

I forrige uke var hele 5 av Vipers-jentene på samling med landslaget og har spilt flere landskamper. Marta Tomac på Norge A, Thorey Stefansdottir på Island, Annick Lipman på Nederland rekrutt, Jeanett Kristiansen og Kari Brattset på Norge rekrutt. Alle fikk mye spilletid og har spilt på seg en stor dose med selvtillitt. Forhåpentligvis slår disse gode opplevelsene positivt ut på Hamar i morgen!

Storhamar har som varemerke å spille med en offensiv forsvarsformasjon. Med 3 spillere langt fremme gjerne gjennom hele kampen. Møter man uforberedt til en kamp mot dette utgrupperte forsvaret har angrepsspillet en tendens til å gå i stå. Storhamar har i serien vunnet over Sola og Halden, mens det har blitt tap mot Glassverket og Larvik. Storhamar var nær ved å slå ut Larvik i cupen, men det ble med nesten. Det ble tap 25-26 selv om Storhamar i sluttminuttet hadde mulighet til å utlikne både på 7 meter pluss at de hadde ballkontrollen i siste angrep.

Toppscore på Storhamar etter 4 seriekamper:
Kamilla Sundmoen 19 (8 mål på 7m), Lise Binger 18, Betina Riegelhuth 16, Tonje Enkerud 12.

Toppscore for Vipers:
Jeanett Kristiansen 27, Thorey Stefansdottir 19, Kari Brattset 15, Kristin Nørstebø 11.

En av spillerne som ikke var på landslagssamling og var hjemme i Kristiansand er lokale Tonje Refsnes, som fyller 22 år i november. Tonje startet håndballkarrieren som bakspiller i Otra i hjembygda Evje. Fra hun var 14-16 år derimot spilte hun mest på venstrekant. Som 16-åring flyttet hun til Kristiansand for å gå idrettslinje på KKG. Hun meldte da overgang til Randesund. I Randesund ble hun omskolert til bakspiller igjen. Tonje er nå inne i sin tredje sesong som Vipers-spiller og har frem til nå spilt mest høyreback. Kenneth Gabrielsen vil helst bruke Tonje som playmaker og har derfor drillet henne som midtback denne sesongen.

Her følger et intervju med talentfulle Tonje Refsnes:

Hvordan synes du sesonginnledningen har vært, både for laget og for deg selv?
-Full pott er jo alltid helt supert! Vi hadde trent godt igjennom hele sommeren, og resultatet av dette ser vi ved at vi klarer å vinne kamper helt i slutten av kampene. Da er vi fortsatt konsentrerte og på “tå-hev”. Dette er en super egenskap å ta med seg videre i en tøff oktobermåned. For min egen del har det gått helt OK. Som håndballspiller har man alltid et ønske om å spille opp mot sitt beste for å kunne hjelpe laget til seier. Så lenge vi vinner slik som vi har gjort nå er jeg fornøyd! Det er bare å trene godt og kjempe på videre i håp om å bli en bedre håndballspiller.

Er det gøy å være Vipers-spiller om dagen?
-Selvfølgelig er det gøy! Vi vinner noen veldig viktige kamper og viser en god moral i laget. Dette er viktige skritt i kampen om en medalje.

Hvordan er miljøet i laget?
-Vi har en god sammensetning av spillere i vårt lag, som gjør at miljøet er veldig godt. Dette gjenspeiler seg også i kampene at vi klarer å støtte opp om hverandre og hjelpe hverandre mot det felles målet vi har.

Hvordan har treningene vært uten landslagsspillerne på plass?
-Treningene har vært harde og gode. Selvom vi ikke har vært på landslagssamling så har vi ikke hatt høstfereie. Snarere derimot, vi har heller økt treningsmengden og trent dobbleøkter hver dag, hvor vi har hatt en variasjon på styrke, løp og håndballtrening. Vi har holdt god trøkk i treningen.

Hva har dere fokusert på denne uka på trening?
-Det viktigste for oss denne uken er å ta en kamp av gangen. Så vi fokuserer først på Storhamar, som blir en veldig tøff kamp! Vi fokuserer på hva Storhamar gjør i både angrep og forsvar, og hvordan vi på best mulig måte kan vinne disse duellene.

Hvordan ser du mulighetene for seier mot Storhamar?
-Muligheten for seier er absolutt til stede. Hvis man ikke har troen på seier i hver kamp så har man tapt på forhånd. Det blir en knalltøff kamp som jeg anbefaler alle å ta seg tiden til å se. Vi spiller om poeng som kan bli veldig viktige i slutten av sesongen når medaljene skal deles ut.

Hva blir viktig i Vipers sitt spill for å slå Storhamar?
-Jeg tenker at det blir viktig å kjempe som løver og virkelig gå ut i krigen. Videre må vi også beholde roen for å unngå dumme tekniske feil og skuddbom. Dette kommer til å bli et rotterace av en kamp, som ikke kommer til å bli avgjort de første 20 minuttene. Da er det viktig at vi er dønn tilstede hele tiden og virkelig kjemper for seieren.

Er det noen nøkkelspillere hos Storhamar du vil fremheve?
-Storhamar har først og fremst et lag bestående av mange gode spillere. De har en Kamilla Sundmoen som virkelig er i form som blir vanskelig å stoppe, de har også en Betina Riegelhut som har et vanvittig skudd som vi skal være obs på. På streken har de Lise Løke som er rå sterk og veldig bra!

Hva tenker du om 3:3 forsvaret deres?
-De har et intensivt 3:3 forsvar som kan bli en virkelig nøtt å knekke. Vi håper at vi har funnet forskjellige taktikker som hjelpe oss i å knekke denne nøtten.

Er alle i Vipers-stallen friske og klare for match onsdag?
-Alle er friske og klare for match, utenom Linn 

Hva gjør dere etter kampen mot Storhamar?
Rett etter kampen i Hamar drar vi tilbake til Gardermoen og overnatter der fram til torsdagen.

Når er avreise til Russland og kamp mot Lada?
Avreise til Russland går rundt kl 13 på torsdagen og da venter en lang reisedag foran oss. Vi flyr fra Gardermoen til Moskva også videre til Samara. Vi forventer å være framme på hotellet noen timer etter midnatt.

Når er dere hjemme igjen i Kristiansand sånn cirka?
Vi er hjemme i Kristiansand sent søndagskveld, forhåpentligvis med to seire i bagasjen 