-Kun seier mot Stabæk er godt nok! – Vipers

-Kun seier mot Stabæk er godt nok!

Kampstart kl 18:30 i Aquarama!

Kaptein Kari Brattset er optimist foran møtet mot Stabæk onsdag i Aquarama og er klar på at spillerne ønsker å vinne denne kampen som da vil tangere klubbrekorden fra 2000-tallet med 6 seire på rad i sesonginnledningen.

– For hver kamp vi vinner er vi ett steg nærmere målet for sesongen. Det er viktig å gå inn i hver kamp med like god fokus og innstilling. Hvis vi tangerer rekorden på veien er dette en morsom bonus.

Vipers har fra onsdag til natt til mandag vært igjennom 2 kamper og ellers vært på reisefot. Hvor mye kostet all denne reisingen for dere?

– Det krever energi med mye tid på reising og det går nok litt utover treningsmengden. Vi var slitne etter Russlandsturen, men det var godt å få en skikkelig håndballøkt mandag kveld. Vi hadde også en knallbra økt tirsdag med godt trykk og kvalitet og det ble en god innkjøring foran møtet mot Stabæk. Selv om all reisingen tok litt på, så var Lada-opplevelsen veldig positiv. Nå har vi all fokus mot å klare å heve oss i nivå på banen mot Stabæk og tenker ikke på returoppgjøret mot Lada før torsdag.

Kari Brattset kommenterer at Stabæk har mange gode uredde spillere og har et bra angrepsspill. De har også raske kantspillere som «løper på alt.» Men Kari har stor tro på at Vipers skal finne svakhetene i Stabæk sitt forsvar med eget godt angrepsspill.

Vipers spiller kamper hver onsdag og helg i en periode nå og det er en styrke at Vipers har en bred og god stall. Noe som gjør at Kenneth Gabrielsen kan bytte mye i kampene uten at det går utover prestasjonen på banen. Det gjør at belastningen ikke blir for stor på enkeltspillere.

Kari forteller at spillerne er flinke til å restituere og hvile mellom kampene samtidig som de er nøye på å kjøre gode fysiske økter når det er mulighet for det.

Kari Brattset har merket at det er ekstra oppmerksomhet og trøkk rundt laget etter den gode sesonginnledningen med 5 strake seire i Grundigligaen. Dette ser hun som veldig positivt.

– Jo flere som følger med på kampene og møter opp i hallen, jo mer støtte får vi på banen. Det er moro å spille i Aquarama og vi gleder oss til denne hjemmekampen mot Stabæk!

Fakta etter 5 serieomganger:
Larvik og Vipers Kristiansand er de eneste lagene i Grundigligaen som er ubeseiret og står med 5 seire og 10 poeng hver.

Glassverket fikk sin seiersrekke brutt da de spilte uavgjort mot Tertnes på onsdag, og står med 9 poeng. Det er blitt en luke ned til Byåsen på fjerdeplass med 6 poeng og Tertnes på femteplass med 5 poeng.

Stabæk ligger nr 8 med 3 poeng. Men laget måtte starte serien med 3 minuspoeng og står med 3 seire og 2 tap. Stabæk er nyopprykket og har startet sesongen svært godt med seire mot Sola, Halden og Rælingen.
Tapene har kommet mot Larvik og Glassverket.

Stabæks mestcorende spillere:
Helene Fauske 23, Kristiane Stormoen 21, Jenny Sneve 19, Thea Karlshaugen Pettersen 17, Mie Sophie Sando 12.

Mestscorende for Vipers:
Jeanett Kristiansen 36, Thorey Stefansdottir 24, Kari Brattset 20, Marta Tomac 12, Kristin Nørstebø 12, Ulrika Olsson 11, Vilde Jonassen 8, Tonje Refsnes 8.