Klart for håndballfest i Aquarama. – Vipers

Klart for håndballfest i Aquarama.

Og Linn Jørum Sulland kan gjøre sin Vipers-debut i kveld.

Vipers Kristiansand inviterer til håndballfest i Aquarama kl 18.00 lørdag kveld. Russiske Lada er motstander i returoppgjør i EHF-cupen. I den første kampen sist lørdag vant Lada 29-23 etter en svak avslutning på kampen for Vipers.  Hvis Vipers vinner med 6 mål i kveld, så holder det til avansement om Lada scorer 22 mål eller færre.  Vinner jentene med 7 mål eller mer er saken uansett klar.

-Vi kan ikke ha fokus på dette med 6 eller 7 mål når vi går ut på banen i kveld, sier trener Kenneth Gabrielsen.   Vi vet vi har 60 ballkontroller å gjøre dette på.  Vi klarer ikke å ta igjen 6 mål hvis vi hele tiden går og tenker på det.  I stedet må vi ha 100% fokus på hvert eneste angrep, hvert eneste forsvar, hver kontring.  I Russland stod vi godt i forsvar og gjorde gode brudd i spillet deres.  Men Lada-spillerne fyrte av sine skudd med en gang vi slapp oss litt ned. Nå er vi bedre forberedt på å stå i mot angrepsspillet dere.  I kveld skal vi være fokusert på øyeblikket hele tiden.  Så får vi heller gjøre noen grep mot slutten av kampen om resultatet tilsier det.

Det er snakk om at Linn Jørum Sulland skal debutere i kveld, kommentar til det?
– Linn er med i troppen for første gang denne sesongen. Og det er vi glade for.  Hun er den med mest erfaring av spillerne våre og vi ønsker å utnytte hennes erfaring både i garderoben og på benken.  Linn er en rå straffeskytter og skal hun utpå der i dag så er det for å ta 7 meterkast.

Bilder-27 (Large)

Mot Storhamar hadde Vipers Kristiansand stor suksess med å spille 7 mot 6.  Altså at målvakta satt på benken i angrep så Vipers spilte med 7 utespillere.  Lada spiller også en offensiv variant, men ikke så ekstrem som Storhamar.  De slipper gjerne toerne i forsvar  frem til 9m.
– Det er mulig vi prøver 7 mot 6-spill i kveld.  Synes det er greit å ha dette i bakhånd og kunne ta det frem om det eventuelt blir behov for det, sier Gabrielsen.  Jeg turte ikke å kjøre det i Russland siden Lada-jentene var så raske i fremoverspillet sitt.  Og de ville ha straffet oss mye hardere enn Storhamar gjorde.

Kaptein Kari Brattset melder om en sulten spillegruppe som har lyst til å revansjere seg mot Lada i kveld.
-Vi har sett på kampen i grupper og blitt enige om hva vi vil gjøre bedre i dag. Jeg tror alle gleder seg til kampen, vi ønsker å gjøre en bedre kamp enn sist og vise at vi kan kjempe i Europa. I dag må vi prøve å glemme måltavlen og ha fokus på arbeidsoppgaver. Hvis vi tar ett angrep og ett forsvar av gangen, og gjør det vi skal, tror jeg vi har gode sjanser til å vinne sammenlagt.

bannerlada

 

Artikler i Fædrelandsvennen om Lada-kampen:
Artikkel 1
Artikkel 2