– Vi ønsker å spille semifinale i Aquarama. – Vipers

– Vi ønsker å spille semifinale i Aquarama.

Godt forsvar- og målvaktsspill blir nøkkelen mot Byåsen onsdag.

 

Etter svake kamper mot Lada og Stabæk slo Vipers Kristiansand kraftig tilbake i returoppgjøret i EHF-cupen mot Lada i Aquarama på lørdag med en overbevisende seier 32-26.
Det var ett mål for lite til å gå videre, men det viktigste med denne kampen var kanskje det å vise at årets Vipers Kristiansand greier å slå tilbake etter motgang og at de blir å regne med fremover.

Onsdag 26. oktober venter en ny utfordring for Vipers når Byåsen er motstander i Nidarøhallen i kvartfinalen i NM.
I tredje serierunde var Vipers på besøk i Trondheim og vant kampen 26-25 på dramatisk vis etter at Jeanett Kristiansen avgjorde kampen med sitt 12. spillemål for kvelden kort tid før sluttsignalet gikk.

kenneth-gabrielsen-hovedtrener

– I denne kvartfinalen borte mot Byåsen så vil jeg vel si vi har 50/50 sjanse til å vinne, kommenterer trener Kenneth Gabrielsen.
Vi møter et lag som er meget godt besatt på alle posisjoner.

– Det har gått nesten 5 uker siden vi spilte mot de i serien der oppe. Vi fikk en meget god opplevelse der og vant med knappest mulig margin.

-Nå ønsker vi selvfølgelig  å gjenskape mye av det vi gjorde i den kampen. Jeg tror nøkkelen blir forsvar- og målvaktspillet. Det laget som er best på det vinner nok kampen.

– Vi har et sterkt ønske om å spille semifinale hjemme i Kristiansand så vi skal gi alt for å lykkes på onsdag, sier en optimistisk Kenneth Gabrielsen.

jeanett-4

Jeanett Kristiansen var altså den som avgjorde kampen sist Byåsen var motstander.  Jeanett kom til Vipers fra Glassverket foran denne sesongen og hadde dermed Kenneth Gabrielsen som trener også i fjor.  Hun spilte bare noen få kamper i serien sist sesong  siden det ble nødvendig å gjøre et inngrep i håndleddet  november 2015. Og først i Skjærgårdslekene i midten av august i år var hun tilbake på banen.  Likevel har hun storspilt for Vipers nå i sesonginnledningen og står med 45 scoringer på 6 spilte Grundigligakamper.  Dette gir et snitt på 7.5 scoringer pr kamp.

– For min egen del så synes jeg sesongen har startet veldig bra, faktisk, til tross for hvor lenge jeg var ute av spill (9 mnd). Jeg ønsker å bli så god at andre spillere vil hate å spille mot meg,  mens medspillerne skal elske å spille med meg.
– For laget sin del synes jeg også det har gått veldig fint med gode resultater. Vi er ett nytt lag med spillere som ikke har spilt med hverandre før, det er klart sånt tar tid. Men jeg synes vi har klart oss veldig bra. Det er bra at man blir knust av å tape en kamp i serien, selv om vi er ett såpass nytt lag, det viser bare hvor mye vi jentene vil.

Jeanett skryter av at Vipers har mange som ofrer alt for klubben. Og som stiller opp for en uansett hva man skulle trenge av hjelp.
– Vipers er en flott klubb. Jeg trigges veldig av ambisjonene, og synes det er gøy at det er en klubb i Norge som tør å satse på å bli bedre enn Larvik.  Nå som vi er ute av europacupen så er det NM og sluttspillet som gjelder.  Vi må være flinke til å ta en kamp av gangen og vi går alltid på banen for å vinne.

Jeanett Kristiansen har en uttalt målsetting om å bli en del av landslaget til Thorir Hergeirsson.  Et steg i riktig i retning i så måte var uttaket til rekruttsamlingen i oktober med 2 landskamper mot Danmark.
– Jeg tror at om man ikke setter seg noen mål før sesongen så vil man ikke nok. Det trenger ikke alltid å være noen store mål, eksempelsvis kan det være at du skal bli en bedre spiller i løpet av sesongen eller at du skal være helt crazy på banen.  Jeg har som målsetting å være god i hver kamp jeg spiller. Jeg ønsker selvfølgelig å bli landslagsspiller. Jeg vil bli best mulig. Jeg vil utvikle meg hver eneste dag og bli så god som jeg kan.

På lørdag hadde Vipers-jentene en feiende flott avslutning i kampen mot Lada.  Nå venter enda en stor utfordring i Trondheim på onsdag.
– Vi må gjøre det vi er gode på i kampen mot Byåsen. Og det blir veldig viktig at vi har samme glød som sist vi var der.  Får vi til det blir det semifinale i Aquarama i november. Det er moro å spille viktige kamper.  Så jeg gleder meg til denne kvartfinalekampen.  Håper vi får vist det vi er gode for, forteller en engasjert Jeanett Kristiansen.

jubel-jeanett

 

FAKTA:
Vipers Kristiansand har på veien mot kvartfinale slått:
2. runde:  Fram  39-14
3. runde:  Flint  31-21
4. runde:  Fredrikstad  32-13.

Målscore for Vipers  i NM-kampene denne sesongen:
Jeanett Kristiansen  17
Kari Brattset  15
Vilde Jonassen  14
Mathilde Kristensen  9
Karoline Olsen  8
Thorey Stefansdottir  7
Ulrika Olsson  7
Tonje Refsnes  6
Kristin Nørstebø  5
Mona Bruskeland  4
Camilla Feenstra  3
Sanne Bak  3
Marta Tomac  1

 

Byåsen sin vei frem mot kvartfinale:
2. runde:  Utleira  33-12
3. runde:  Charlottenlund  35-19
4. runde:  Fana 35-23

 

Vipers Kristiansand slo Byåsen 26-25 i Nidarøhallen i 3. serierunde i Grundigligaen onsdag 21. september 2016,
etter at Byåsen ledet 13-12 til pause.

Toppscore i seriekampen sist:
Vipers:  Jeanett Kristiansen 12, Thorey Stefansdottir 7, Kristin Nørstebø 3.
Byåsen:  Emilie Hegh Arntzen 8, Marit Røsberg Jacobsen 4, Kristin Venn 4, Moa Høgdahl 4.

bilder-36

 

Alle foto av Terje Refsnes.