– Vi har vært flinke til å ta kun en kamp om gangen. – Vipers

– Vi har vært flinke til å ta kun en kamp om gangen.

Vilde Jonassen: - Jeg gleder meg til å se hvordan vi utvikler oss videre.

.

Vipers Kristiansand har denne sesongen en stall med spillere som mange beskriver er i sin beste alder. Venstre kantspiller Vilde Kaurin Jonassen er en av spillerne med lengst fartstid i Vipers, til tross for at hun fortsatt  ikke er mer enn 24 år.  Vilde er beskrevet som svært talentfull og hennes force som håndballspiller er en ekstrem hurtighet. Hun har ved flere anledninger blitt nevnt som kandidat til landslagsspill.

.

Vilde

– Det var ikke til å unngå at jeg begynte å spille håndball all den tid faren min var trener for min kule storesøster, forteller Vilde Jonassen.  –  Jeg var mye med i hallen, men begynte først å spille selv da jeg var 8 år gammel.  – Jeg  startet i klubben AK-28, og var der helt til jeg gikk over til Vipers som 20-åring.

– I AK-28 var jeg først målvakt  og utespiller, men skjønte fort at målvaktsatsing ikke var noe for meg som en av de laveste på laget, forteller Vilde Jonassen. – Derimot kom hurtigheten til sin rett som utespiller og jeg fant min plass som midtback.

–  Jeg var bakspiller helt til jeg gikk over til Vipers.  – Da ble jeg omplassert ned på kanten, sier Vilde Jonassen. – Det tok tid å venne seg til å spille kant, og jeg brukte litt tid på å akseptere at jeg ikke lenger var bakspiller.

– Jeg brukte nok en til to sesonger før jeg følte at jeg var dyktig nok til å kunne spille kant. – Nå er jeg inne i min femte sesong i Vipers, og kunne ikke tenkt meg å spille noe annet sted. – Vi har et bra trenerteam,  medspillerne er suverene og jeg har funnet min plass nede på kanten.

 

Da Kenneth Gabrielsen tok over treneransvaret 1. juni 2016 ble det en ny treningshverdag for Vipers-spillerne.  Treningsdosene ble økt betraktelig og jentene trente morgenøkter i tillegg til ettermiddagsøkter.  I sommer trente Vipers Kristiansand 60% mer enn på samme tid i fjor.

 

– I år syntes jeg trenerteamet fungerer bedre sammen enn tidligere sesonger, kommenterer en fornøyd Vilde Jonassen. – Jeg synes trenerne har en god kommunikasjon både seg i mellom og med oss spillerne.
– Det er mer fokus på riktig trening, ikke bare håndballtrening i hall, forteller Vilde Jonassen. – Nå trener vi mye på å gjøre kroppen i stand til å takle å spille håndball. – Vi trener mye, men variert.
– Vi har mye felles fysisk trening, og allerede på dette halve året kan jeg merke stor forskjell.
– Klubben har også vokst seg større for hvert år. Vi har dyktige folk som er flinke til å skaffe sponsorer, markedsføre Vipers og i tillegg har vi jentene blitt flinkere til å ”vise oss frem”. Flere og flere kjenner til Vipers i mye større grad nå en tidligere, og vi vil gjerne at folk skal tenke på oss når det er snakk om Kristiansand, forteller en entusiastisk Vilde Jonassen.

 

vilde4

.

Vipers Kristiansand har hatt en lang periode med kamper onsdag og lørdag/søndag.  Denne uka er den første på lang tid hvor trener og spillere har god tid til å utvikle samhandling og forberede seg grundig på neste motstander. Vipers reiser til Skienshallen søndag og møter et ungt Gjerpenlag som trenes av Ketil Arntzen, far til landslagsspiller Emilie Hegh Arntzen.

 

– Alt som er i fokus for oss nå denne uka er Gjerpenkampen søndag, sier Vilde Jonassen.
– Semifinalen mot Larvik har vi lagt bort og skal først hentes frem etter Rælingenkampen neste søndag. – Vi har vært flinke denne sesongen til å kun ta en kamp om gangen, og har kun fokus på Gjerpen akkurat nå, forklarer Vilde Jonassen.
– Vi jobber med taktikk mot Gjerpen under håndballøktene, vi har noe fokus på deres spill og har mye fokus  på hva vi skal jobbe med. – Gjerpen er et godt lag med en god førstesekser. – Vi har stor respekt for Gjerpen. – De har scoret mye mål og har spilt jevnt med gode lag som Tertnes.

 

– Det som blir viktig for oss er å spille et beinhardt forsvar. De har mye tempo og kjører etter når de har mulighet, så vi må ikke bli stresset men fortsette med vårt eget spill. – De skal ikke få lov å score for mange mål mot oss. Holder vi antall baklengs nede med et knallhardt forsvar og vi fortsetter med vårt gode angrepsspill, skal vi ta med oss 2 poeng hjem, lover Vilde Jonassen.

 

– Vi har vist flere ganger denne sesongen at vi er et lag som kjemper og kriger til siste slutt, sier Vilde Jonassen. – Vi vant med 1 mål på bortebane både mot Tertnes og to ganger mot Byåsen.
– Jeg er veldig fornøyd med lagvenninnene mine og det vi har klart å prestere så langt. – Jeg gleder meg til å se hvordan vi utvikler oss videre i sesongen når vi får enda mer tid til å bli samspilte.

 

– Jeg er fornøyd med egen prestasjon så langt i sesongen, forteller Vilde Jonassen. – Jeg har fått mye spilletid og føler jeg har tatt noen små steg. – Jeg skal jobbe med å bli mer stabil å få opp treff-prosenten min. Jeg jobber fortsatt målbevisst med å komme meg på en rekruttsamling. – Jeg må fortsette å trene på de riktige tingene og jobbe hardt så får tiden vise om jeg klarer det, avslutter en målrettet Vilde Jonassen.

 

.

 

Fotograf Terje Refsnes.