Vipers er klare for å kjempe om 2 nye poeng.

– Det er utrolig gøy å ha så mange gode spillere tilgjengelig hele uka!

Skrevet av Trond Sørøy

 

Når Vipers Kristiansand møter Gjerpen søndag 6. november er det 18 dager siden forrige seriekamp.
En kamp som endte med tap mot Stabæk hjemme i Aquarama 19. oktober. Dette er for øvrig eneste serietapet til Vipers så langt denne sesongen.  Etter kampen mot Stabæk har Vipers imponert og slått Lada 32-26 i europacupen og Byåsen 33-32 i kvartfinale i NM.

 

Kenneth

Hovedtrener Kenneth Gabrielsen har kost seg på treningene denne uken.  På flere av øktene har laget vært fulltallig siden Linn Jørum Sulland er i full fart på vei tilbake etter en lang opptreningsperiode.  Hennes deltakelse har bidratt til å øke kvaliteten på øktene.

– Jeg føler vi har hatt en veldig fin treningsuke, sier Kenneth Gabrielsen. – Jeg er meget fornøyd med tilstedeværelsen til spillerne. Det er utrolig gøy å ha så mange gode spillere tilgjengelig hele uken. – Mange av spillerne er skikkelig på hugget og viser at de er meget spillesugne og gleder seg til å spille seriekamp igjen.

– Vi i trenerteamet håper vi får se laget vårt vise masse energi og utstråling når vi på søndag skal jobbe hardt for to nye poeng, sier Kenneth Gabrielsen.

– Gjerpen har et bra toppnivå og har tøffe ungjenter som satser tøft når de ser en mulighet, forteller Kenneth Gabrielsen. – Gjerpen har en klassespiller på venstrekant som vi skal gi litt ekstra oppmerksomhet.  – Vi gleder oss veldig til denne kampen!

 

Kari Brattset og Tonje Refsnes er i kapteinteamet for Vipers denne sesongen.
Begge er klare på at i kamper hvor Vipers er store forhåndsfavoritter, så er dette kamper spillerne skal glede seg ekstra til å spille.
Det å takle forventningspress vil være en del av det å være Vipers-spiller fremover.

kari-super

– Det er kjempegod stemning i laget foran bortekampen mot Gjerpen, forteller Kari Brattset.  – Gjerpen har overrasket mot mange lag denne sesongen.

– Opprykkslag er alltid litt ekstra på i første sesong i elitedivisjonen, så jeg forventer en tøff kamp i Skien, forteller Kari Brattset.
– Likevel er det ingen tvil om at vi kommer dit som favoritter, og det er ekstremt viktig at vi lærer å takle favorittstemplet og lever opp til forventningene.

– Det er jeg sikker på at vi skal klare, sier Kari Brattset.

 

tonje-3

– Etter seieren over Byåsen borte fikk vi 4 dagers velfortjent fri, forteller Tonje Refsnes.  – Vi hadde da torsdag til søndag til fri disposisjon. – De fleste brukte denne friperioden til å reise hjem til familie da det ikke har vært så mye tid til dette så langt i sesongen. – Alle fikk ladet batteriene og var klare til en ny uke med gode treningsøkter foran kampen borte mot Gjerpen på søndag.

– Vi startet opp friske og klare på mandagskvelden, sier Tonje Refsnes. – Treningsuken har inneholdt håndballøkter med høy intensitet og vi har holdt bra trøkk på alle styrkeøktene.

– Motivasjonen og innsatsen har vært på topp hos alle spillerne, og vi er super motiverte for å prestere bra på søndag, sier Tonje Refsnes. – Vi ser ikke på de 11 dagene uten kamp som en ulempe, snarere tvert imot. – Vi har brukt denne perioden godt med en miks mellom fri, egentrening og fellestreninger. – Det er ingen tvil om at vi skal bite godt fra oss i Skien!

 

FAKTA:

Seriekamper for Vipers Kristiansand sesongen 2016/17.

Sola  36 – 25  (19-14).
Thorey Stefansdottir 8, Jeanett Kristiansen 6, Kari Brattset 5.

Tertnes  19 – 18  (10-12)
Jeanett Kristiansen 5, Kari Brattset 4, Kristin Nørstebø 3.

Byåsen  26 – 25  (12-13)
Jeanett Kristiansen 12, Thorey Stefansdottir 7, Kristin Nørstebø 3.

Oppsal  26 – 23  (11-14)
Kari Brattset 5, Ulrika Olsson 4, Jeanett Kristiansen 4.

Storhamar  32 – 26  (16-18)
Jeanett Kristiansen 9, Thorey Stefansdottir 5, Kari Brattset 5.

Stabæk  27 – 28  (14-12)
Jeanett Kristiansen 9, Marta Tomac 7, Vilde Jonassen 2.

 

.

 

Fotograf Terje Refsnes