Vipers holdt lekestue i Skien. – Vipers

Vipers holdt lekestue i Skien.

– Jeg likte fokuset vi hadde fra start!

.

Vipers Kristiansand viste prov på sitt potensiale da de gjestet Skienshallen i går søndag 6. november. Nestjumbo Gjerpen fikk aldri noen mulighet til å true Vipers-jentene og lagleder Ketil Arntzen ba allerede etter 4 minutter om time-out.
På det tidspunktet ledet Vipers 4-0.

Kristiansandjentene anført av Jeanett Kristiansen, Marta Tomac og Thorey Stefansdottir var i spillehumør og holdt et tempo som Gjerpen ikke greide å forsvare seg i mot.  Midtvevis i første omgang begynte trener Kenneth Gabrielsen å rullere på laget og hele spillerstallen fikk godt med spilletid.  Skienspublikummet la nok ikke merke til alle byttene for Vipers malte på jevnt og trutt uansett mannskap og var bedre på alt i denne kampen.

Et morsomt poeng er det at alle 12 utespillerne til Vipers kom i målprotokollen.

Kampens store prestasjon var backhandpasningen fra Ulrika Olsson i første omgang som ga Sanne Bak mulighet for gjennomløpning mellom ener og toer i forsvaret til Gjerpen.

Vipers vant første omgang 21-9, andre omgang 17-9 og kampen endte med 20-målsseier 38-18.

 

Bilde 17.08.2016, 09.21.44

Trener Kenneth Gabrielsen var superivrig på sidelinja.  Og kunne snart gledelig konstatere at spillerne hans var overlegen sin motstander.
At treningene i forkant av denne kampen har vært gode kom tidlig tydelig frem. Spillerne var spillesugne og ivrige helt fra start og holdt trøkk i spillet i 2×30 minutter.

 

– Vi gjennomførte en god og solid kamp, forteller Kenneth Gabrielsen. – Vi viser at vi er et mye bedre lag enn Gjerpen i alle spillets faser.
– Jeg likte fokuset vi hadde fra start!

– Vi snakket litt rundt om hva Gjerpen kunne slå oss på, sier Kenneth Gabrielsen. – Vi ble enige om at det var kun  tilstedeværelse og innsats de kunne slå oss på.  – Vi har mer ferdigheter i vårt lag enn det Gjerpen har.  – Når vi også er bedre enn motstanderen på tilstedeværelse og innsats, blir det gjerne 8-10 mål forskjell på lagene i hver omgang.

– Dette er faktisk noe vi skal kunne forlange i hver kamp vi møter lagene på nedre del av tabellen, påpeker Gabrielsen.

– Vi er også meget tilfreds med at alle spillerne var på og presterte godt i de minuttene de fikk på banen, sier Gabrielsen. – Det var gøy at alle utespilleren kom i målprotokollen.
– Nå gleder vi oss til å sette i gang denne treningsuken, forteller Kenneth Gabrielsen.  – Vi har et ønske om å ha like god kvalitet som vi hadde i forrige uke, og gjerne enda litt bedre. Vi har to hjemmekamper i igjen før vi tar noe fri fra fellesaktivitet.

 

– Fokuset vil ligge på egenutvikling denne uken og i slutten av uken skal vi gjøre oss kjente med hva Rælingen har å komme med, avslutter hovedtrener Kenneth Gabrielsen.

 

thorey_storhamar_mariuswesterhaug1

Vipers islandske høyrekant har spilt på et høyt nivå i hele høst.  Og Gjerpen fikk også merke hvilke kvaliteter Thorey Stefansdottir innehar.

– 10 dager siden siste kamp, det føltes mye lengre, begynner Thorey Stefansdottir. – Det gøyeste er å spille kamper og det var deilig å spille igjen – spesielt i en kamp som dette hvor vi hadde full kontroll fra første minutt. – Dette kunne ha vært en sikkelig slitekamp om vi ikke hadde vært 100% klare til kamp.

– Jeg begynte min kampforberedelse med snømåking i sedvanlig norsk stil, og fikk kroppen bra i gang, forteller Stefansdottir. – Så hadde jeg gledet meg til å endelig sette meg i Vipers-bussen, men i stedet for fikk vi en rutebuss med stopp knapp!  – Det ble heller ikke bedre da jeg kom til hallen og oppdaget at jeg bare hadde med meg en håndballsko og at jeg i tillegg hadde glemt bukse og flaske.

 

– Jeg fikk bot-sjefen (Tonje Refsnes) til å låne meg hennes løpesko og bukse – så alt ordnet seg heldigvis, ler Thorey Stefansdottir. – Men jeg mener at når sånne ting skjer, da blir kampen bare enda bedre! – Det ble en kamp hvor vi viste at vi er hakket bedre enn Gjerpen på alt.  – Vi var stort sett veldig fokuserte hele kampen. – Det er jeg fornøyd med. – Alle spillerne var på og vi jobbet sammen som lag. – Vi skulle vise at vi er et bedre lag enn Gjerpen, med bedre fysikk og rutine, – og det klarte vi å gjøre.

– Nå har vi en uke foran oss som blir nesten helt lik den som vi hadde sist uke. Det blir en tøff og bra uke, sier Thorey Stefansdottir.

– Så får vi håpe vi kan spille en ny solid kamp mot Rælingen og få en bra følelse foran Larvik-kampen. Dette blir gøy!

 

 

jeanett-bb-gjerpen

Jeanett Kristiansen spilte som vanlig en kvalitetskamp og juryen kåret henne til Banens Beste spiller.  Hun ble også kampens toppscorer med 7 mål.

– Det er alltid gøy å spille kamper, det er jo det vi trener for, forteller Jeanett Kristiansen.  – Nå har vi hatt en lang pause på 10 dager, så vi gledet oss til å spille seriekamp mot Gjerpen. –Vi hadde masse energi og jeg  følte vi fikk vist hva vi er gode for mot Gjerpen. – Vi visste det ville være gode muligheter for seier hvis vi var fokuserte. – Og det er en bra ting å greie. – Man må være skjerpet mot alle lag.

 

– Vi var gode på å bruke farten vår mot de, sier Jeanett Kristiansen. – Uansett hvilken avtale vi tok så fikk vi målsjanser, og da er det gøy å spille. – Jeg synes også vi var gode i forsvar, vi var solide bakover. – Også skryt til målvaktene våre som stod veldig bra i denne kampen.

– Jeg er også fornøyd med egen innsats, sier Kristiansen.  – Jeg har slitt litt i forsvar, men synes jeg gjorde en ok jobb der, selvom jeg ble finta ut en gang. – Men det ble med den ene gangen!

 

– I denne kampen var det fint at alle får komme på banen, det er viktig å gi tillit til de som ellers ikke får så mye spilletid, sier Jeanett Kristiansen.  – Alle i Vipers-stallen er gode håndballspillere, det må vi ikke glemme. – For eksempel Karoline Olsen, som er ung og er i en læringsprosess, men skal hun bli bedre er det viktig at hun også får spille. – Spesielt i kamper som dette, det er da man blir god! – Jeg synes spesielt det er gøy når Karoline scorer eller gjør det bra, det er gøy å se de «unge» prestere. Alle vil jo spille. Det er jo det morsomte!

– Heldigvis er det håndballtrening allerede mandag, sier Jeanett Kristiansen . – Vi skal få en ny knallgod uke før vi møter Rælingen, vi skal utvikle oss litt mer og bli litt bedre enn denne uken som har vært.
– I det siste har vi på treningene hatt fokus på å komme riktig på hverandre, og finne smarte løsninger. – Å få oversikt!  – I forsvar så trener vi på kommunikasjon og jeg synes vi blir bedre og bedre for hver trening.

 

– Jeg gleder meg alltid til ny uke med masse håndball, forteller en opprømt Jeanett Kristiansen.

– Siden vi tapte siste seriekamp hjemme mot Stabæk, så skylder vi publikum i Aquarama en bedre oppvisning på søndag, sier Jeanett Kristiansen.  -Jeg lover at vi skal spille en rå kamp og vinne mot Rælingen.

 

 

forsvar_terje-refsnes

 

Gjerpen – Vipers Kristiansand Skienshallen 6. november 2016.

18 – 38   (9-21)
Jeanett Kristiansen 7
Thorey Rosa Stefansdottir 6
Kari Brattset 5
Sanne Bak Pedersen 4
Tonje Refsnes 4
Vilde Kaurin Jonassen 3
Marta Tomac 3
Ulrika Olsson 2
Kristin Nørstebø 1
Karoline Olsen 1
Mona Bruskeland 1
Mathilde Kristensen 1
Annick Lipman
Sakura Hauge

 

Foto:
Av Jeanett Kristiansen:  Trond Sørøy
Av Thorey Stefansdottir:  Marius Westerhaug
Øvrige:  Terje Refsnes