– Vi skal vise stor entusiasme. – Vipers

– Vi skal vise stor entusiasme.

Mona Bruskeland foran Rælingen-kampen.

Mona

Mona Bruskeland er en av de lokale profilene i årets Vipers-utgave.  Hun er 26 år gammel og er inne i sin andre sesong i Vipers Kristiansand.

Bruskeland begynte med håndball som 6-åring i AK-28. Der spilte hun til hun som 18-åring flyttet til Trondheim.  Her bodde hun i 4 år og opplevde å vinne junior-NM med Byåsen.  Hun spilte også for Utleira i denne perioden og fikk med seg opprykk til 1. divisjon.

Som 22-åring flyttet Mona Bruskeland til Oslo og fortsatte sin håndballkarriere for Skrim Kongsberg.  Hun var med å rykke opp til Grundigligaen med Skrim.  Etter to sesonger på Kongsberg flyttet Bruskeland tilbake til Kristiansand og trives nå godt som Vipers-spiller.

Mona Bruskeland har sin store force i forsvarsarbeidet og spesielt i kampene mot Storhamar borte og Oppsal hjemme i Aquarama har hennes innsats bakover vært et viktig bidrag i å snu oppgjørene for Vipers.

 

– Jeg er veldig fornøyd med resultatene og spillet vårt som vi har hatt i starten av denne sesongen, sier Mona Bruskeland. – Men jeg synes vi fortsatt har et forbedringspotensiale.  – Vi skal fortsette å utvikle oss i riktig retning i månedene fremover.
– Vi bygger videre på det vi var gode på i fjor og har blitt enda bedre på flere områder, forteller Bruskeland. – Det viser de gode resultatene vi har oppnådd.
– Treningsopplegget er bra og gjennomført og vi får god oppfølging fra hele lederteamet, inkludert fysisk trener og medisinsk apparat.

– Det er gøy å være Vipers-spiller i år, sier Mona Bruskeland. – All oppmerksomheten vi får er veldig positivt fordi det betyr at publikum bryr seg om oss, og vil komme på kamp i Aquarama og se oss spille.

mona_terje-refsnes

 

– Denne uka fokuserer vi veldig på  kampen mot Rælingen, forteller Mona Bruskeland. – Vi ønsker å ta med oss flest mulig poeng i serien. – Derfor kreves det at vi er konsentrert og tilstede for at vi skal vinne kampen på søndag.

– Jeg kjenner godt til Rælingen, sier Mona Bruskeland. – De har et bra lag med en god skytter i Andrea Hansen. – Henne må vi stoppe for å vinne kampen, sier Bruskeland. – I tillegg har de gode målvakter og gode kantspillere.

– Jeg synes at vi skal fokusere på å spille vårt spill, gjøre alle aksjoner helhjertet og vise stor entusiasme, sier Bruskeland.

 

– Jeg føler at jeg har tatt vare på sjansen når jeg har fått den. – Jeg har en målsetting om å bidra der jeg kan, og når jeg får muligheten. – Dette gjelder også i søndagens kamp mot Rælingen.  – Håper mange tar turen til Aquarama og ser oss spille!  – Vi gleder oss veldig til å spille på hjemmebane igjen, sier Mona Bruskeland.

 

 

Fotografer:  Terje Refsnes og Marius Westerhaug.