– Linn Sulland er med for å bidra, endelig! – Vipers

– Linn Sulland er med for å bidra, endelig!

Ulrika, Mathilde og Kenneth er klar for Rælingen!

.
Søndagens motstander Rælingen har spilt 7 seriekamper og har ett poeng etter uavgjortkampen mot Sola sist.
I de øvrige kampene har Rælingen gått på klare tap.

Oppgjøret mot Sola var en fremgang spillemessig og Rælingen var i klar ledelse det meste av kampen.  Rælingen jublet for det de trodde var sesongens første seier etter strafferedning, kontring og scoring sekunder før slutt. Men dessverre hadde Rælingen-trener Michael O`Sullivan levert inn timeout-kortet rett før scoringen og Rælingen måtte nøye seg med et uavgjort resultat.

Rælingen har mange unge spillere på A-laget.  Klubben har i en årrekke vært dyktige i de yngre rekker og er kjent for sin gode juniorsatsing.
Kenneth Gabrielsen er trener for LK98-landslaget og til samling i Danmark 21.-25. november er 3 spillere fra Rælingen med;  Karoline Lund, Frida Haug Hoel og Stina Strengenes.

Rælingen er det laget som har scort færrest mål i Grundigligaen sesongen 2016/17.
På sju seriekamper har de laget 134 mål som er 19 mål i snitt pr kamp.

Toppscore for Rælingen:
Anniken Dahl Christensen (linjespiller) 20
Andrea Hanssen (bakspiller) 17
Karoline Strømberg (bakspiller) 17
Leila Laksiri (bakspiller) 14
Anniken Wollik (kantspiller) 14

kenneth_terje-refsnes-2

– Vi er klar for ny kamp, sier en engasjert trener Kenneth Gabrielsen.

– Rælingen har fått en middelmådig start på sesongen, men har kvaliteter og en god miks av unge lovende samt noen spillere som har vært med på litt.

– Vi har trent godt også denne uken , har kun Ullrika Olsson som er usikker.

Linn Sulland er med for å bidra, endelig!

15-linn-jorum-sulland

– Vi skal ikke gjøre noe spesielt i henhold til Rælingen. – Vi ønsker å spille vårt spill og det burde holde, som mot Gjerpen. – Vi har bedre ferdigheter totalt sett i laget. – Det dreier seg å være 100% klar for kamp, påpeker Gabrielsen.

ulrika_terje-refsnes-1

– Jeg synes kampen mot Gjerpen var en god lagseier, sier Ulrika Olsson. – Egentlig tror jeg at de aller fleste gikk av banen etter kampen på søndag med en god følelse i kroppen. – Og den følelsen blir det viktig å beholde fram i mot Rælingen-kampen og deretter mot Larvik.

– Rælingen blir en nøkkelkamp for å vise at vi kan prestere bra i kamper over tid og at vi mestrer å gå på banen med et favorittstempl på oss, sier Ulrika Olsson.
– Jeg håper at vi igjen greier å ha fokus på godt forsvarsspill og får en ny solid lagseier på søndag.

– Vi har hatt ett par uker nå med god fokus i treningsarbeidet og jeg håper det vil gi resultater fremover, forteller Ulrika Olsson.  – Forhåpentligvis lykkes vi med å føle større trygghet i alle faser av spillet og at vi får ut all den fine håndballen vi har i oss. – Jeg tror at dette vil være nøkkelen for å slå Rælingen, at vi lever ut potensialet vårt og er fokuserte i forsvarsarbeidet.

– Vipers har en fin målsetting og har høye ambisjoner, forteller Ulrika Olsson.  – Vi spillere og ledere gjør hver dag vårt ytterste for at klubben skal kunne løfte seg ytterligere. – Det er mye jobb som gjøres i det stille langt fra parketten i Aquarama og det publikum ser og opplever.  – Både med gruppedynamikk, fysisk trening og taktisk opplegg. – Dette i tillegg til mange timer med håndballtreninger.

– Jeg synes det er fantastisk at så mange mennesker i Kristiansand har bestemt seg for å være med på denne reisen og jeg håper de fortsetter å være med  gjennom motgang og fremgang, avslutter Ulrika Olsson.

mathilde_storhamar_mariuswesterhaug

– Kampen mot Gjerpen var kjempegøyal, det er alltid morsomt å vinne kamper, kommenterer Mathilde Kristensen.  – Siden vi greide å opprettholde konsentrasjonen i store deler av kampen, ble det en stor seier!  – Dette var en kamp, hvor hvor vi tok på oss «favoritt-stemplet« , og vi klarte å være godt fokuserte gjennom hele kampen.

– I kampen mot Gjerpen fikk vi ganske raskt kontroll på kampen og vi fikk et komfortabelt forsprang allerede i 1. omgang.  – I kamper som dette kan det fort skje at man tar litt for lett på oppgaven, og derfor går ut på banen etter pausen og leverer en dårlig andre omgang.  Jeg synes vi klarte å opprettholde konsentrasjonen i størstedelen av kampen, noe som også vises på sluttresultatet, sier Mathilde Kristensen.

 

– Vi hadde en god treningsuke foran Gjerpenkampen. – For første gang på lenge hadde vi kun en kamp på en uke, noe som åpnet for treninger med fokus på utvikling av laget, forteller Mathilde Kristensen.  – Vi hadde mye kollektiv trening, men det var også bedre tid til å trene mere teknisk/individuelt trening, som det ikke alltid blir tid til, når det er to kamper  hver uke.

 

– Stemningen er veldig god i troppen, vi er klar for kampen mot Rælingen søndag, hvor vi skal hente 2 nye poeng, sier Kristensen.  – Vi gleder oss til kampen mot Larvik i neste uke – men det er viktig, at vi tar en kamp av gangen, og først har fokus på kampen mot Rælingen. – De 2 poengene vi kan hente der, er vel så viktig som alle andre poeng!

 

– På treningene har vi fokus på å utvikle vårt angrepsspill, sier Mathilde Kristensen. – Vi øver bl.a. på et par nye systemer. – Dette krever tid og mange repetisjoner, da vi spillere skal finne timingen med hverandre.
– I forsvaret forsøker vi kontinuerlig å bli bedre til å jobbe sammen, ved at vi forsøker å bli flinkere til å kommunisere og lese hva medspillerne gjør. Dette er, som sagt, en kontinuerlig prosess, som man egentlig aldri blir ferdig med å øve på. – Man kan alltid bli bedre og flinkere, og det er jo noe av det, som er gøy ved håndball.

 

– Målsetningen for kampen mot Rælingen er  at vi skal ta 2 poeng, påpeker Mathilde Kristensen.
– Rælingen ligger nederst i eliteserien med 1 poeng, og vil vi være med å spille om medaljer, da er dette et lag vi skal slå.
”På papiret” er vi et bedre lag enn Rælingen, men det betyr ikke, at vi kan ta lett på oppgaven.
– Vi skal ha fullt fokus på vårt eget spill, og gå på banen for å fighte gjennom hele kampen.
Hvis vi spiller vårt spill og gir alt vi har, da tror jeg  vi kommer godt ut av denne kampen.

 

– Jeg liker å spille i Vipers, vi er et godt lag og har en god treningskultur, påpeker Mathilde Kristensen. –  Det er mange gode mennesker i klubben, både på laget, i styret og administrasjonen og alle frivillige i klubben. – Som spiller merker man, at der er stor interesse rundt laget.  – Vi blir gjenkjent på byen og på hver hjemmekamp er det en fantastisk oppbakking og trykk fra publikum som man ikke opplever noe annet sted i Norge.
– Jeg trives veldig godt i Kristiansand, jeg liker byen og de mennesker jeg har møtt her!

 

Foto: Terje Refsnes, Marius Westerhaug (Storhamar) og John Vint (Tertnes).