– Vi skal ikke angre på noe etter kampen! – Vipers

– Vi skal ikke angre på noe etter kampen!

Vipers spiller semifinale mot Larvik onsdag.

 

Et fullsatt Aquarama med 2200 elleville tilskuere venter Vipers Kristiansand og Larvik onsdag 16. november når det skal avgjøres hvem som skal spille finale i Oslo Spektrum i romjula.  Publikum, spillere og ledelse er offensive i tankegangen og tror at det er mulig å ryste stormakten fra Vestfold i en enkeltkamp.  Kanskje skjer dette allerede i semifinalen onsdag?

Vipers har spilt kjempekamper denne sesongen mot gode lag som Byåsen, Lada og Storhamar.  Om spillerne også mot Larvik kan gjenskape nivået på spillet som ble vist mot slutten av disse kampene hvor Vipers snudde oppgjøret i sin favør, da vil dette semifinaleoppgjøret bli en positiv og minnerik opplevelse uansett resultat.

 

kenneth_terje-refsnes-4

 

– Et av Europas beste lag kommer til AQ, begynner trener Kenneth Gabrielsen.

– Jeg uttalte rett etter kvartfinaleseieren mot Byåsen at Larvik var drømmemotstanderen.
Med det utsagnet mente jeg at det er større mulighet å slå Larvik hjemme i AQ enn i Oslo Spektrum, uten tvil!

– Larvik har prestert på et meget høyt nivå den siste tiden og vi vil få hendene fulle og mulig mer enn det, forteller Gabrielsen.

– En ting som jeg gleder meg ekstra mye til er å spille en hjemmekamp der vi ikke er favoritter. Jeg vil vel strekke det så langt å si at vi hjemme i Aquarama ikke har prestert i nærheten av det vi har gjort i noen av de tøffe bortekampene vi har spilt. – Hittil!

– Det skal bli deilig å gå inn i kampen som en soleklar underdogs. Larvik har i utgangspunktet mye bedre ferdigheter både i enkeltspillere og i det kollektive.  Alle kamper lever sitt liv og det er alltid mulig å vinne!

– I følge Tor Oddvar Moen skal Larvik vinne alt denne sesongen. » VI VINNER ALT, BARE SMULER IGJEN TIL RESTEN.»
Noe som muligens stemmer.  Men vi har et ønske om å gjøre en god prestasjon. – Så får vi se hva det holder til, sier Kenneth Gabrielsen.

 

marta_tertnes_john-vint-2

 

– Det er ingen tvil om at dette er kampen vi har forberedt oss mest til denne sesongen, begynner Vipers landslagsspiller Marta Tomac. – Vi har brukt mye tid på trening, snakket mye sammen og sett video. Vi har en trener som har levd for denne kampen i to uker nå, han har brukt utallige timer på å analysere Larvik, og sammen med Kikki, prøvd å gjøre oss best mulig rustet til å møte Larviksjentene. Det skal hvertfall ikke stå på forberedelsene som er gjort i forkant av denne semifinalen, forteller Tomac.

– Det er ikke noe hokus pokus med denne kampen, fortsetter Marta Tomac.  – Vi må fokusere på vårt spill, og gjøre det riktige for å utnytte svakheten til motstandern. Akkurat som i de andre kampene hittil i år. – Vi kommer til å gjøre noen taktiske grep som er rettet mot Larvik, men det klart viktigste er at vi tørr å spille på den samme måten som har gitt oss de gode opplevelsene så langt i sesongen, påpeker Tomac. – Larvik er ekstremt gode til å straffe motstandere som gjør enkle feil, derfor vil det være viktig å holde tekniske feil på et lavest mulig antall. Klarer alle å prestere opp mot sitt beste, er jeg sikker på at dette kommer til å bli en gøyal kamp.

– Jeg håper virkelig alle går ut på banen og har tro på at vi kan klare å vinne!  – Vi må stå sammen som et lag, og spille for hverandre, sier Marta Tomac. – Som Kenneth sier – «vi skal ikke angre på noe etter kampen!»  – Vi skal gi alt, så får vi se hva det står på tavlen etter 60 minutter. I en kamp som dette er alle spillerne like viktig, så jeg håper vi står fram som et lag, og etter kampen kan se hverandre i øynene å si at vi hvertfall gjorde alt vi kunne. – Æ har trua!

 

marta_tertnes_john-vint

 

– Larvik er et utrolig godt lag med mange gode og rutinerte spillere, forteller Tomac. – De har en tradisjon med å bli bedre og bedre utover sesongen, noe de også har bekreftet gjennom den stigende kurven i CL. Mange av spillerene har prestert veldig bra. Sandra Toft har vært utrolig god for Larvik så langt i år, samtidig har Malm Frafjord, Breistøl, Kurtovic vært veldig viktige brikker. Men personlig synes jeg den stigende kurven til Larvik ikke nødvendigvis har skyldtes en enkelt spiller, de har fått i gang hele laget, og det er da de er farligst.

– Det er så sinnsykt gøy at interessen rundt kampen har vært så stor, sier Marta Tomac stolt. – Jeg synes publikum har vært helt fantastisk så langt i sesongen, og jeg er ikke i tvil om at de kommer til å være minst like bra på onsdag.  Dette er virkelig en kamp hvor publikum kan være med å løfte laget og gjøre en forskjell.

– I tidligere kamper mot Larvik har mange av tilskuerne hatt en tendes til å heie på Larvik, dette håper jeg snur i år, og at hele hallen er med og heier oss fram og er den 8`ende spilleren vi trenger, sier Marta Tomac forhåpningsfullt. – Jeg gleder meg masse til onsdag, og er sikker på at det kommer til å bli en vill stemning i Aquarama hvor alle heier på Vipers!

– Vi skal ut på banen å gi alt!  -Vi snakker om en finale i cupen, så det er ingen tvil om hva målet er – det er å komme oss til Oslo Spektrum 29.desember. Cup er cup og alt kan skje!

 

 

FAKTA:

Vipers Kristiansand har på veien mot semifinale slått:

2. runde:  Fram  39 – 14
3. runde:  Flint  31 – 21
4. runde:  Fredrikstad  32 – 13
Kvartfinale:  Byåsen  33 – 32

kristin

Målscore for Vipers  i NM-kampene denne sesongen:

Kari Brattset  21
Jeanett Kristiansen  20
Vilde Jonassen  15
Thorey Stefansdottir  13
Mathilde Kristensen  10
Ulrika Olsson  10
Kristin Nørstebø 9
Karoline Olsen  8
Tonje Refsnes  7
Marta Tomac  7
Sanne Bak  5
Mona Bruskeland  4
Camilla Feenstra  3

 

.——

Larvik sin vei mot semifinale:
3. runde:  Follo 37 – 16
4. runde:  Storhamar 26 – 25
Kvartfinale:  Glassverket 37 – 20

 

Målscore for Larvik:
Thea Mørk 18
Anja Hammerseng-Edin 15
Linn-Kristin Riegelhuth Koren 15
Amanda Kurtovic 10
Tine Stange 9
Gro Hammerseng-Edin 8
Kristine Breistøl 8
Marit Malm Frafjord 5
Sanna Solberg 3
Alina Wojtas 3
Vilde Ingeborg Johansen 2

.

Foto av Terje Refsnes og John Vint (Tertnes).