Takk for festen! – Vipers

Takk for festen!

Vi tapte, men vant!

Ja, de fleste bør nå ha fått med seg at Vipers tapte for Larvik i går. Så la oss heller snakke om noe hyggelig. Nemlig kampen i går! For dette var gøy! Vi tapte på banen. Javel. Men vi ble der og da norgesmestere i publikum! En intensitet, et lydnivå og en støtte til hjemmelaget, som ingen andre enn landslaget presterer å få fram på en norsk håndballarena. Og da er det kun på en god dag. Så, til alle dere 2290 som fulgte oss i Aquarama i går, tusen takk! Og til dere som fulgte oss på tv, tusen takk til dere og!

Marta Tomac sier til fvn-tv at hun føler jentene skuffet dere fantastiske Vipers-fans. Før hun legger til at «dette vil vi har mer av. For det gir oss spillerne så mye energi, og det er så gøy å spille når alle er med oss». Så da er utfordringen gitt. Kom på kamp! Og som folk lærte i går, kom tidlig!

Kampen ble tidlig utsolgt. Det ble sendt ut ekstremvarsel til alle som hadde billett. Kom tidlig! Og allerede en time før kampstart var tribunene smekkfulle. Ikke en stol var å oppdrive. Og gjestene fra Larvik var i gang med oppvarmingen. Uten at spesielt mange ofret de så mye oppmerksomhet. Men så, hyl og skrik, jubel og glede. Til og med blaserte gjester fra multimesteren Larvik HK så ut til å lure på hva som skjedde. Det som skjedde, det var at våre egne stjerner kom ut på parketten for å varme opp!

Men litt om kampen. Klokken ble 20:00, og kampen ble blåst i gang. Dessverre famlet hjemmelaget litt i sine innledende angrep, samtidig som gjestene leverte fjellstøtt. Som alltid. Dermed 0 – 3 på få minutter, og Vipers ble halsende etter resten av kampen. Så kan man si hva man vil om gjestene, og gjestene kan si hva de vil om andres synspunkt på Larvik. Larvik-trener, Tor Odvar Moen, sier til fvn.no at jentene i Larvik blir ekstra tent av uttalelser om at de er for gamle. De er kanskje ikke for gamle, enda. Men Larvik er vel heller det Davy Watne påpekte i pausen. De er et lag med Amanda Kurtovic. Og Amanda var den store forskjellen i gårsdagens semifinale. Hun scoret selv åtte mål, og hun sto for et utall målgivende pasninger. Da spesielt inn til Marit Malm Frafjord på streken. Amanda og Marit sto for 15 av Larviks 32 mål…

Da tretten minutter gjensto, lå Vipers bare to mål bak. Men i en cup-semifinale er det kun seier som er godt nok. Dermed måtte stadig hjemmelaget gamble, og spille helt på grensen. Og mot et lag som Larvik er det alltid forbundet med risiko. Syv minutter før slutt lå Vipers fire mål bak. Og til slutt vant Larvik med seks mål. 26 – 32. Et resultat styggere enn kampen skulle indikere. Og det var mye positivt å ta med seg. Det som var lettest å oppdage, var comeback-dama vår, Linn Jørum Sulland. Hele syv mål sørget hun for i andre omgang, etter å ha satt to straffer i første. Og her snakker vi om en spiller som har vært ute av spill i et halvår. Tenk hva hun vil tilføre laget når hun kommer i form!

Tilbake til publikum, dere var fantastiske! Hele kampen var det jubel, klapping, heiarop og sang. –«Det var fantastisk gøy. Det er skikkelig bra med full hall. Det er sånne kamper som er artige å spille. Jeg er veldig imponert over det de har fått til. Det er utrolig nok nesten så vi har noe å lære i Larvik. Det er kjempekult», sier Marit Malm Frafjord, Larvik- og landslagsspiller, til Fædrelandsvennen etter håndballfesten.

Nå tar vi en liten kamppause, og neste hjemmekamp er ikke før 11. januar 2017. Og da er det ingen ringere enn nettopp Larvik HK som igjen kommer på besøk til Aquarama.

Igjen, tusen takk for kampen! Takk til publikum. Takk til gjestene fra Larvik. Takk til våre egne jenter. Og takk til dommerne.