– Vi har en god sjanse til å kvalifisere oss til EM. – Vipers

– Vi har en god sjanse til å kvalifisere oss til EM.

Karoline Olsen spiller landskamper denne uken.

.

Talentfulle Karoline Olsen er yngst på Vipers-laget denne sesongen. Hun er 18 år og er inne i det tredje og siste året på KKG videregående skole hvor hun går retningen topphåndball. Hun har en fortid i AK-28 og spiller på Våg i 2. divisjon samtidig som hun er med Vipers i Grundigligaen.  Denne uka skal Karoline Olsen på samling med LK98-landslaget og spille to landskamper mot Danmark.  Totalt har hun 46 landskamper og har scoret 86 mål for Norge.

 

– Jeg har omtrent  «bodd» i håndballhallen siden jeg ble født, begynner Karoline Olsen.  Moren min var trener for storesøster, og det var derfor naturlig at jeg surret rundt i hallen med en ball i hendene da jeg var liten.

– Da jeg var 5 år fikk jeg endelig begynne å spille selv.  Jeg begynte i AK-28, som også var klubben min søster spilte i.  Der spilte jeg i 12 år før jeg i fjor byttet klubb til IK Våg.  – Jeg har alltid spilt midtback i klubb, men både på landslaget og i Vipers er jeg stort sett kantspiller.

Karoline

– Min aller første landskamp for 98-landslaget spilte jeg i Frankrike mot Frankrike 14 juli 2014, forteller Karoline Olsen.  – Jeg husker kampen veldig godt, da vi dessverre tapte i debuten min. Vi fikk revansjere oss og vant de to neste kampene mot Frankrike den samme uken.

– Siden da har jeg deltatt i tre junior-mesterskap.  I 2015 spilte vi ungdoms-OL i Georgia og havnet på en tredjeplass. Det er nok noe av det kuleste jeg har opplevd.  To uker senere spilte vi EM i Makedonia hvor vi havnet på en skuffende 11-plass.

– I sommer deltok vi i VM i Slovakia, forteller Karoline Olsen. – Vi satt igjen med en fjerdeplass etter dette mesterskapet, noe som vi var veldig fornøyde med. Vi slo ut Ungarn, som var en av medaljefavorittene, i kvartfinalen. I semifinalen møtte vi Danmark som også var klare favoritter. De ble for sterke for oss, og vi tapte. – I bronsefinalen møtte vi Korea, og vi tapte mot de i gruppespillet og i bronsefinalen. Det var selvfølgelig kjipt ettersom at vi var så nære, men likevel er fjerdeplass veldig bra med tanke på hva vi presterte året før.

– Det å være med på et aldersbestemt landslag er noe jeg virkelig setter stor pris på, sier Karoline Olsen. – Jeg får masse internasjonal erfaring, mesterskapserfaring og erfaring i det å delta i et landslagsmiljø.

 

– Jeg har blitt tatt ut til alle mesterskapene 98-landslaget har hatt, forteller Karoline Olsen. – Men i likhet med hvordan det er i klubbspill varierer prestasjonene også på landslaget. – Årets mesterskap var ikke mitt aller beste, men da er det bare å gi på og vise at jeg er god nok til å være med videre. I tillegg til mange fine opplevelser på banen har jeg blitt kjent med en hel gjeng av herlige jenter fra hele landet som jeg har god kontakt med.

– Kenneth Gabrielsen er treneren min på 98-landslaget, så jeg kjente han da han kom til Vipers, sier Karoline Olsen. – Da jeg først hørte at han skulle bli trener i Vipers visste jeg at vi kom til å få en god trener. – Kenneth er veldig dyktig og ikke minst veldig ivrig!

 

karoline_terje-refsnes-4

I midten av mars er skal LK98 spille EM-kvalik i Hellas mot Hellas og Tyrkia. Karoline Olsen mener de har en veldig god sjanse til å kvalifisere seg til EM. – Jeg kan egentlig si at det rett og slett er ganske dårlig hvis ikke vi skulle klare det, sier hun. – Hellas og Tyrkia er ikke to store håndballnasjoner, ihvertfall ikke på damesiden. – Selve mesterskaper spilles i Slovenia til sommeren.

 

– Det å spille i 2. divisjon med  Våg og i Grundigligaen med Vipers har for meg i år passet veldig fint, sier Karoline Olsen. – Selv om jeg er med på to arenaer er ikke belastningen for stor ettersom at jeg har to helt forskjellige roller på de to lagene. – Jeg får trene og utvikle meg med et av de beste lagene i Norge, noe som er veldig positivt!  Samtidig får jeg spille masse i Våg og får god kamptrening der.  I 2.divisjon er det veldig jevnt i toppen, og jeg tror det blir en tøff kamp om kvalik til opprykk, men jeg har troa på at vi kan klare det, sier Karoline Olsen.

 

– Mine ambisjoner som håndballspiller er å bli en solid og god spiller som kan brukes på flere posisjoner, forteller Karoline Olsen. – Mitt kortsiktige mål er å gjøre alt jeg kan for å rykke opp til 1. divisjon med Våg samtidig som jeg skal jobbe for å få litt mer spilletid i eliten.

karoline_terje-refsnes-3

– Vipers er en utrolig bra klubb på alle måter, skryter Karoline Olsen. – Alt fra gode og profesjonelle trenere til fysioterapeuter, styret, sponsorer, et fantastisk publikum og ikke minst en utrolig gjeng med frivillige. – Jeg har vært på Viperskamper siden jeg var liten, og jeg husker hvor mye jeg så opp til Vipersjentene. – Engasjementet og stemningen i AQ i høst har vært helt utrolig, og jeg håper og tror at det fortsetter på samme måte, avslutter Karoline Olsen.

 

kenneth_terje-refsnes-3

 

Vipers hovedtrener Kenneth Gabrielsen har også ansvaret for jentene på 98-landslaget og leder Karoline fra benken i 2 kamper mot Danmark denne uken. Onsdag 23/11 kl. 19.00 og Torsdag 24/11 kl. 18.30.

– Karoline Olsen er en  meget hardtarbeidende jente og er meget dedikert og vi har store forventinger på sikt til Karo, forteller trener Kenneth Gabrielsen .

– Hun er en klok spiller som kan spille både back og kant. – Det er kantrollen hun har på LK98 og den samme rolle er hun er tiltenkt på Vipers Elite i fremtiden.  Hun kan også ta steget som playmaker på sikt.

– Karo jobber godt  og er tålmodig.  Hun har hatt en meget god utvikling denne høstsesongen. – Det har ikke blitt så mye spilletid for henne på elitelaget ennå, men jeg er helt sikker på at Karo kan rive til seg mer spilletid i løpet av sesongen.

– Det er en forholdsvis tøff konkurranse på elitelaget så hun må være tålmodig. – Det gjelder også for alle de lovende unge som spiller hovedsakelig på Våg i 2. divisjon og spillerne på jenter 20 års laget, sier Kenneth Gabrielsen.

 

.

Foto: Terje Refsnes

 

.