Endelig klart for seriespill igjen. – Vipers

Endelig klart for seriespill igjen.

Vipers møter Glassverket 4. januar.

.

Onsdag 4. januar reiser Vipers Kristiansand til Drammen for sin niende seriekamp denne sesongen.
Det er gått 52 dager siden siste seriekamp i Aquarama søndag 13. november.  Rælingen ble da slått 27-10.

Vipers ligger på andreplass og har 7 seire på de 8 første kampene og står med 14 poeng.
Motstander på onsdag, Glassverket har også startet sesongen meget bra og ligger på plassen bak Vipers med 13 poeng.

For de tidligere Glassverket-spillerne Kari Brattset, Jeanett Kristiansen og Kristin Nørstebø blir dette første offisielle møte med gamleklubben etter at de ble Vipers-spillere i juni.  Lagene møttes også i semifinalen i Skjærgårdslekene i Tønsberg i august.
Den kampen vant Vipers 26-20.

 

Kari Brattset
kari_storhamar_stian-bye-hogsveen-2  Foto:  Stian Bye Høgsveen

– Etter den siste seriekampen mot Rælingen i november har vi trent hardt fysisk og hatt mye fokus på å utvikle individuelle ferdigheter.
De siste ukene har vi prioritert samspill og utvikling av spillet vårt og fått noen treningskamper. Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake i Drammenshallen. Jeg har flust av gode minner derfra og gleder meg til å se mange kjente fjes igjen.

Glassverket har gjort det solid hittil i serien og har i tillegg vært så heldige og spilt Champions League. Dette gjør de også ekstra rustet i serien, når de stadig møter tøff motstand i Europa. Det betyr alltid litt mer å spille mot gamleklubben.

Jeg tror det blir en knalltøff kamp, men vi har alle muligheter til å utfordre Glassverket på bortebane.

 

Kristin Nørstebø
kristin_storhamar_stian-bye-hogsveen  Foto: Stian Bye Høgsveen

– I seriepausen har vi trent mye og godt. I starten av perioden fikk vi lagt ekstra trykk på det fysiske, noe som har vært deilig.
Vi har hatt noen spillere borte på landslag, så romjulen blir brukt til å finne rytmen og utvikle samspillet.

Jeg gleder meg veldig til å gå inn døra i Drammenshallen. Jeg har utrolig mange gode minner derfra, så det blir hyggelig å møte alle kjente og spille i den hallen igjen.  Jeg har prøvd å få med meg CL-kampene til Glassverket og jeg har fulgt med på seriespillet.  Jeg synes de har spilt bra og har fått til et godt samspill til tross for mange nye spillere.  Jeg har fortsatt kontakt med flere av spillerne som var der i fjor.

Det betyr jo selvsagt litt ekstra å spille mot gode venninner.  Men jeg prøver å tenke at det er en av mange kamper.  Uansett om vi vinner eller taper trenger ikke det å bli avgjørende for hvordan tabellen ser ut til slutt.  Jeg har likevel tro på at vi skal spille en god kamp og ta med oss 2 poeng tilbake til Kristiansand.

 

Jeanett Kristiansen
jeanett_tertnes_john-vint-4  Foto: John Vint

– I denne seriepausen har vi hatt vanlig oppkjøring med masse trening og terping.  Vi har prioritert oss selv for å bli enda ett hakk bedre.
Det blir gøy å komme tilbake til Drammenshallen, jeg har ikke vært der siden jeg byttet klubb.  Jeg håper det kommer mange og ser
kampen og at det blir bra med liv.

Jeg har fulgt med like mye på Glassverket sine resultater som har med de andre lagene denne sesongen. Selv om Glassverket tapte alle kampene i Champions League så har de fått oppleve noe helt rått.  Jeg håper jentene har nyti det fra første stund.  De ligger på tredje plass, ett poeng bak oss. Jeg var aldri i tvil om at Glassverket også denne sesongen ville være med i toppen av tabellen selv om vi tre dro.

Denne kampen er en vanlig kamp som alle andre kamper.  Jeg var skadet ett halvt år før jeg dro, så jeg rakk å «bli ferdig.»  I alle kamper går jeg inn for seier, også denne.  Glassverket har et godt lag, men jeg mener vi skal være et hakk bedre.

 

 

Emilie Christensen og Line Bjørnsen, Glassverket.
emilie12 line-bj
Foto: Peter Tubaas

Emilie Christensen og Line Bjørnsen er bærebjelkene i årets Glassverketlag. Begge to var også fast i førstesekseren i fjorårets Glassverketlag,
sammen med Jeanett Kristiansen, Kari Brattset og Kristin Nørstebø.  Med Kennet Gabrielsen som trener.

 

– Det blir gøy å møte Kari, Jeanett og Kristin i en tellende kamp, sier høyrekant på Glassverket Line Bjørnsen.  – Det kommer nok til å være litt temperatur, som hører med i alle kamper.  Det blir spennende å se hvordan vi er i forhold til hverandre. Så blir det kjekt å se gamle lagvenninnene igjen.  Det er en stund siden jeg så dem sist.

– Det er alltid spennende å møte topplag og tidligere lagkamerater, men det blir tøft, sier playmaker og lagkaptein for Glassverket Emilie Christensen. – Jeg håper på en fin ramme rundt kampen og en god opplevelse for vår del.

 

– Jeg har fulgt med på hvordan det har gått med Vipers denne sesongen, men ikke sett de så mye i kamp, forteller Line Bjørnsen.  – De har vel gjort det som forventet og kjemper i toppen.

– Vipers viser jo virkelig at de vil satse og har et lag som skal være med i toppen, skryter Emilie Christensen.  – De har et utrolig potensiale i laget og på sitt beste er nivået veldig høyt.  Samtidig fikk de et overraskende tap mot Stabæk, men har en bredde i troppen med mye erfaring.  Vipers tar medalje denne sesongen.

 

– Denne kampen er vel egentlig bare en av mange kamper, men det er jo litt spesielt at så mange som var i Glassverket i fjor spiller sammen i en annen klubb nå, sier Line Bjørnsen.  – Vi kommer ikke til å gjøre noe annet enn hva vi vi pleier inn mot denne kampen.

– Dette er jo første seriekamp etter en lang pause, så det blir spennende å se hvordan begge lag har utnyttet desember og hvem som kommer best ut av det, kommenterer Emilie Christensen. – Samtidig har vi et tett kampprogram i Glassverket, men vi tar en kamp av gangen – så får vi se hva som blir utfallet av denne kampen.

.

– Jeg håper og tror at det blir en morsom og jevn kamp med mye fart. Vipers er favoritter, så får vi gi alt vi har for å ta to poeng, avslutter Line Bjørnsen.

– Vi har hjemmebane og ikke noe press på oss.  Vi er en klubb i økonomisk krise men vi skal kjempe på parketten om disse to poengene, og det hadde smakt utrolig godt med seier, sier Emilie Christensen.  – Vi kjenner Vipers godt, så vi skal gjøre det vanskelig for dem.

 

.

Fremhevet bilde er fotografert av Terje Refsnes.

.