Klar for toppoppgjør i Drammen. – Vipers
Foto: John Vint.

Klar for toppoppgjør i Drammen.

Glassverket - Vipers onsdag 4. januar kl. 20.00.

Fremhevet bilde av Kenneth og Sakura er fotografert av John Vint. 

.

Onsdag 4. januar er Kenneth Gabrielsen tilbake på sin tidligere arbeidsplass i Drammenshallen. Denne gang som lagleder for bortelaget. Gabrielsen var trener for Glassverket i 5 sesonger.  Han førte laget fra å være en middelhavsfarer i 1. divisjon til å bli et lag i norgestoppen som tok medaljer i Grundigligaen hver sesong. Dagens Glassverket-trener Geir Oustorp var med på store deler av denne reisen som assistenttrener.

Vipers Kristiansand og Glassverket ligger nokså likt på tabellen som nr 2 og 3.  Men økonomisk er det stor forskjell på klubbene.  Vipers har akkurat friskmeldt seg selv etter at flere nye sponsorer har bidratt med frisk kapital.  Glassverket derimot går mot et underskudd i millionklassen og har fått låne penger av kommunen for å få gjort opp sine forpliktelser og få gjennomført denne sesongen.

.

 

– Vi er fortsatt et ferskt lag og vi må utvikle alle faser samt det individuelle, begynner Kenneth Gabrielsen. – Jeg føler likevel at vi både har fått løpt og løftet det som skal til i denne seriepausen.

– Jeg vet ikke hvordan det blir å komme tilbake til Drammenshallen, det har jeg heller ikke brukt noe energi på. Min jobb er å lede Vipers så det er mitt fokus. Men det blir spesielt selvfølgelig. – Jeg håper jeg får sjansen til å hilse på mange av de fine menneskene som jeg har hatt med å gjøre i flere år, forteller Kenneth Gabrielsen.

 

– Når det gjelder forberedelser til denne kampen så har jeg selvsagt sett mye av Glassverket. De har  levert så det holder i seriespillet og er en soleklar medaljekandidat. Pr dags dato har de også levert bedre enn oss hvis vi luker vekk Larvik-kampen som vi ikke har møtt i seriesammenheng ennå. Når det gjelder Champions League  så var Glassverket utrolig nær med å få noen poeng. Kun marginer unna. Men likevel langt unna.

kenneth_terje-refsnes-20  Foto: Terje Refsnes

.

– Jeg merker meg at det er mange som forsøker å hause opp denne kampen. Personlig er jeg helt rolig. Vi kommer ikke til å gjøre noe annerledes inn mot denne kampen enn andre kamper.

Det er lenge siden vi har spilt obligatorisk kamp og det er nok den største usikkerheten for vår del. Det laget som vinner i Drammenshallen får bare 2 poeng, påpeker Kenneth.  -Det er lenge til medaljer og plasseringer blir utdelt.

.
– Sånn jeg ser det har vi god mulighet til å vinne mot Glassverket borte ettersom vi tidligere i sesongen har slått både Tertnes, Gjerpen, Byåsen og Storhamar på bortebane. Glassverket har et godt lag som fikk 6 kamper i CL før seriepausen.  De vil nok vise at de har vært ute og spilt mot de beste og tøffeste jentene. Kan nok hende at vi blir overrasket i starten hvor tøffe de er i duellene. Jeg håper vi er på og tåler en smell eller  to i starten.

 

Glassverket har også en fantastisk god Guro Rundbråten  i mål. Får vi hull på Guro og hun ikke står med tett opp mot  en redningsprosent på 50 øker sjansen for at vi kan vinne nok en tøff bortekamp, avslutter Kenneth Gabrielsen optimistisk.

 

 

.