– Vipers er i veldig utvikling! – Vipers

– Vipers er i veldig utvikling!

Thorey Stefansdottir gleder seg til andre halvdel av sesongen som starter med oppgjør mot Sola søndag.

.

19/1-2017 

Thorey Rosa Stefansdottir er en av Vipers mest profilerte og populære spillere.  Halvveis i sesongen har Thorey scoret 46 mål og har i flere kamper stått for avgjørende scoringer.  Kun Jeanett Kristiansen har flere scoringer av Vipersspillerne.

.

– Jeg synes ikke jeg kan være noe annet en fornøyd med egen innsats så langt, begynner Thorey. – Jeg har egentlig overrasket meg selv.
Men jeg håper likevel at jeg kan gjøre det enda bedre i andre halvdel av sesongen enn det jeg fikk levert i høst.  Jeg hadde som målsetting etter graviditeten at jeg skulle ta høsten som den kom, dvs. spille litt avslappet og ikke forvente for mye av meg selv siden jeg hadde en ny hverdag og en kropp som fortsatt hadde et stykke igjen til gammel form. Men det er kanskje nøkkelen til det som jeg har levert så langt.
Jeg føler at vår spillestil passer meg veldig bra og jeg kjenner at både trenere og medspillere har tro på meg – det har mye å si.

thorey_storhamar_marius-westerhaug  Foto:  Marius Westerhaug

Thorey forteller videre at hun denne høsten har jobbet mye med basic ting som kantspiller siden hun har kommet tilbake etter en lengre pause.
– Jeg har alltid noen personlige mål som håndballspiller ellers blir ikke utviklingen så god som den kan bli.  Nå i det siste har jeg for eksempel hatt ekstra fokus på hvordan jeg bedre kan plassere meg i forsvar, samt at jeg har jobbet litt med en ny skuddvariant.  Ellers har jeg alltid som mål å være best mulig og kunne få maksimalt ut av meg selv i kamp og på trening.

.
Etter EM-pausen har Vipers spilt tre kamper.  Det er blitt tap mot Glassverket og Larvik mens Halden ble spilt av banen sist søndag.

 

– Kampen mot Glassverket var tøff og vi fikk ikke vist hva vi kan.  Det var skuffende å tape men det var på ingen måte «the end of the world,» Jeg gleder meg til returoppgjøret i Aquarama.  Når det gjelder Larvik så kan vi slå dem, men da må vi spille mer stabilt helt fra starten av.  Vi viser på slutten av dem kampen at vi har mer inne i forhold til hva vi viste i starten.  Det er skuffende at vi ikke får opp maks prestasjon mot Larvik, spesielt også når vi har et fullsatt Aquarama.

– Vi fikk en fin opptur mot Halden.  Det var en solid kamp av oss.  Det er bra å slå Halden på bortebane. Tidligere har kampene mot Halden vært tøffe oppgjør for Vipers.

 

– Nå er vi halvspilt og serien snur og søndag møter vi Sola igjen.  Vi slo de i seriepremieren og vi skal vinne igjen ved at vi spiller vårt spill.  Vi skal gjøre en bra forsvarsinnsats og ha et høyt tempo i spillet vårt og fortsette å jobbe med å gjøre hverandre gode i angrep. Jeg tror vi vil lykkes bra mot Sola om vi tenker mest på oss selv og egen prestasjon fremfor å være for opptatt av motstanderen.

thorey_storhamar_stian-bye-hogsveen-3  Foto:  Stian Bye Høgsveen

 

Thorey Stefansdottir er også landslagsspiller og deltok i innledende VM-kvalifisering for Island i høst.  Thorey og lagvenninnene var et fattig mål fra å gå videre til ny kvalik-runde.
– Vi har nytt trenerteam som bare har hatt laget siden august. Det tar tid å bygge opp et nytt konsept – og jeg og vi har fortsatt tro på oppgaven og landslaget, selv om vi har gjort det vanskeligere for oss selv med dårlige resultater i det siste. Men vi islendinger slutter aldri å tro på oss selv!

.
Det er flere av spillerne i Vipersstallen som er på utgående kontrakt.  Thorey er blant disse.

– Jeg trives veldig godt Vipers, påpeker Thorey.  Vi jobber med saken og jeg har en veldig positiv dialog med klubben angående meg og min familie.
Vi har en hektisk hverdag hvor vi begge er håndballspillere og har en gutt på snart 1 år.  Vi må få puslespillet til å gå opp før vi tar avgjørelsen.

.
Vipers er blant lagene i Grundigligaen som trener mest.  Spillerne trener daglig, og har også flere ganger i uka med 2 økter pr dag.   I tillegg til treninger bruker Kenneth Gabrielsen mye tid på forberedelser til kamp sammen med spillerne, evalueringer og prat med spillerne en og en.

– Vi er i veldig utvikling, sier Thorey opprømt. Kenneth er en veldig organisert mann med plan på absolutt alt. Jeg tror han har hele livet sitt satt opp i excel.   Han har også plan angående vår utvikling både som spillere og som lag.

– Det er mange ting som vi jobber med for tiden.  Rutiner i forhold til trening og kamp og spesifikke ting angående spillet vårt. I 2017 har han også lagt inn ekstra spillermøte etter hver kamp hvor vi sitter og evaluerer kampen i sammen. Vi jobber også med at få opp en stadig bedre kvalitet på hver trening.

.

Fremhevet bilde fotografert av Terje Refsnes.

.