Tertnes er motstander søndag for Vipers. – Vipers

Tertnes er motstander søndag for Vipers.

Kenneth og Kari er optimister foran møtet med Bergensklubben.

.

4. februar 2017.

 

– Det skjer mye bra i Kristiansand om dagen, og vi gleder oss veldig til å spille hjemmekamp igjen, sier kaptein Kari Brattset. – Tertnes er et lag som har vært med i toppen lenge og er en sterk motstander. De har hatt noen tøffe kamper i det siste, så jeg regner med at de er sultne på å slå oss på søndag.

– Vi må være sterke i Aquarama og vise hjemmepublikummet vårt at vi har det som skal til for å vinne viktige kamper. Skal vi klare medalje i år må vi være hundre prosent fokuserte i hver kamp og gi alt for laget. Det har vært noen gode treningsuker med bra fokus, innsats og temperatur på trening. Det tror jeg kommer til å vises på søndag!

 

  Foto:  Terje Refsnes.

 

– Vi har vi hatt et par gode bortekamper på rad nå mot Halden og Sola, begynner trener Kenneth Gabrielsen. – Vi presterte meget godt i de to kampene, og sitter igjen med 4 poeng og 21 plussmål.

– På søndag kommer Tertnes på besøk, det kan bli en meget tøff kamp. Toppnivået til  Tertnes er meget bra. De plaget Larvik skikkelig i NM-finalen i romjulen. Men som alltid, går jo Larvik seirende ut.

– Etter den gode prestasjonen til Tertnes har de virkelig havnet i en blindgate med to meget overraskende tap mot Gjerpen og Sola, begge på hjemmebane. Vi møter et lag på søndag som ikke har noen press på seg. De kan senke skuldrene og bare angripe oss.

– Dette er vi fullt klar over og har ikke tenkt til å gi Tertnes noe fortrinn etter de svake resultatene de siste ukene.

 

– Jeg synes vi gjør en veldig god jobb på trening om dagen, vi har en fin utvikling i alle spillets faser. Som trener synes jeg virkelig det begynner å ligne noe!

– Vi har som alle andre lag litt utfordringer med skader . Det er en del av gamet og det må vi takle. Vilde Jonassen er fortsatt ute med tommelbrudd. Ulrika Olsson har et tretthetsbrudd i leggen, mulig hun er med i troppen på søndag. Men det er fortsatt litt usikkert.

– Ellers har vi et stort spørsmålstegn med Kari Brattset som har en albue som har begynt å krangle litt. Kari ble nødt til å kutte treningen på tirsdag.  Vi får håpe at betennelsen i albuen roer seg og at hun blir klar til  kamp.

– Jeg er veldig optimistisk og gleder meg til endelig å spille i Aquarama igjen,  avslutter Kenneth Gabrielsen entusiastisk.

 

 

  Foto:  John Vint

 

Motstander søndag 5. februar Tertnes ligger på 6. plass etter 12 serierunder med 5 seire, 1 uavgjort og 6 tap.  Tertnes har prestert dårligere enn forventet i årets sesong. Flere hadde tippet Tertnes minst blant de fire beste i Grundigligaen.

Tertnes har sluppet inn færrest mål av alle lag i Grundigligaen denne sesongen.  Kun 257 baklengs på 12 kamper, som betyr 21 innslupne mål pr kamp i snitt.  Samtidig scorer Tertnes færre mål enn de fleste, kun Rælingen har færre scoringer i Grundigligaen.  Med 269 scorede mål har Tertnes i gjennomsnitt scoret 22 mål pr kamp.

Toppscorer hos Tertnes er Birgitte Karlsen Hagen og hun har scoret 45 mål, noe som gir 3.8 mål i snitt pr kamp.  Maren Roll Lied følger deretter med 38 scoringer.  EM-spiller Kjerstin Boge Solås har 36 mål og det er 3 scoringer pr kamp i snitt.

 

 

 

.