– Vi er på vei til å bygge noe utrolig bra! – Vipers

– Vi er på vei til å bygge noe utrolig bra!

Tonje Refsnes oppsummerer den siste treningsmåneden i Vipers.

.

6. februar 2017.   

Vi trener hver eneste dag for å bli bedre håndballspillere og et bedre lag, forteller Tonje Refsnes til vipers.no. Tonje deler kapteinansvaret i Vipers med Kari Brattset denne sesongen. – Vi har hatt høy intensitet på trening, med massevis av kvalitet. Grunnen til dette er for at vi ønsker å spille håndball med høy fart, og da må vi øve på dette på trening.

– Det er også godt å bli ordentlig slitne på trening og kanskje også ha litt temperatur.  Vi har også hatt mange gode styrkeøkter med høy kvalitet. Dette får vi igjen for på håndballbanen på flere måter ved at vi kan være tøffere i forsvar, mer eksplosive i angrep, og vi slipper unna unødige skader pluss at vi tåler all treningen vi har.

– Etter Glassverketkampen var vi alle innstilt på at vi måtte jobbe sammen for å bli et bedre lag og prestere bedre enn vi gjorde i den kampen. Vi er på vei til å bygge noe utrolig bra, men dette tar også tid. Vi har kontinuerlig framgang i både kamp og på trening, så vi glimter til med øyeblikk hvor vi viser medaljetakter.

– Når vi står godt i forsvar og får de redningene vi behøver, slik at vi får satt fart i kontra og ankomstfasen er vi et vanskelig lag å stå imot. Dette viste vi både mot Sola, Halden og Tertnes nå i siste kamp.

  Foto:  Knut Henrik Andersen

– Vi visste at Tertnes har mange gode spillere så vi måtte alle være innstilt på å gå i krigen. De har også mange forsvarsvarianter som vi fikk se underveis i kampen mot oss, som vi hadde forberedt oss på.  Jeg synes vi taklet dette fint underveis i kampen og klarte å omstille oss i forhold til hva de gjorde.

– I tillegg var det veldig godt endelig å komme tilbake i Aquarama etter to bortekamper, henholdsvis mot Halden og Sola. Det er ingenting som slår det å ha 1800 tilskuere i ryggen i en så viktig kamp!  For det er nettopp det alle kampene framover blir nå, viktige. Hver eneste kamp blir utrolig viktig i medaljejakten og kampen mot Byåsen er intet unntak. Selvom vi har to seire mot de denne sesongen, så er ingenting sikkert til onsdag.

– Hver kamp lever sitt eget liv, og det er viktig at vi er «på» og tilstede når fløyta går på onsdag kl 18.30. Jeg håper og tror at vi får nytte av hjemmebanefordelen med fulle tribuner på onsdag.

– Vi må ha disiplin, råskap og klokskap for å slå Byåsen på onsdag. Jeg kan love at det blir en heidundrende kamp, så det er bare å være tilstede i Aquarama onsdag kl 18.30!  Vel møtt til alle, avslutter Tonje Refsnes.

  Foto:  John Vint

 

.