– Trærne vokser ikke inn i himmelen selv om vi har vunnet to kamper. – Vipers

– Trærne vokser ikke inn i himmelen selv om vi har vunnet to kamper.

Intervju med Sanne Bak Pedersen, småbarnsmor og venstrekant på Vipers.

.
13. februar 2017. 

– Jeg begynte å spille håndball da jeg var 5 eller 6 år gammel, begynner venstrekant på Vipers, Sanne Bak Pedersen. – Jeg føler jeg har spilt håndball hele livet!  Da jeg var 14 år gammel spilte jeg på lag med moren min og mine to tanter på det laveste nivået som finnes i Danmark.

– Da jeg var 17 år begynte jeg å satse mer seriøst på håndball og ble hentet til Viborg HK for å spille U18. Før jeg kom til Vipers spilte jeg i den danske ligaen for SK Aarhus. Det var 3 fine år i Aarhus men jeg fikk lyst til å prøve nå helt annet, og så ble det – litt tilfeldig – Vipers.

– Planen var å være her i 2 år og så flytte tilbake til Danmark.  Men jeg ble forelsket i Simen, Vipers og Kristiansand og nå har jeg vært her i 6 år og vi flytter nok ikke tilbake med det første.

– Jeg ble mor til lille Oda for nesten ett år siden.  Det har endret en hel del, også i håndballivet.  Håndball er ikke lenger første prioritet. Men jeg er selvfølgelig 100% tilstede på treningene og i kampene.  Men utenom øktene i Aquarama og kampene er det andre ting som er viktig og det finner jeg befriende.

– Før jeg startet med treningen igjen i sommer, var jeg ute i halvannet år pga prolaps i ryggen og deretter graviditet. Jeg er godt fornøyd med at jeg fysisk føler meg bedre nå enn tidligere.  Men jeg føler ikke jeg har fått ut alt spillemessig enda.

– Det er utrolig spennende å være i en klubb som er i utvikling som Vipers er i øyeblikket. Jeg har vært i klubben siden vi spilte for 250 tilskuere i Karusshallen og har vært med på alle de små skrittene klubben har gjort.

– Alle i og omkring klubben har gjort en fantastisk jobb. Det er ikke mindre enn imponerende å spille i Aquarama.  Den stemningen som er i AQ finner man ikke noen andre steder.  Det er imponerende hvor mange som kommer på kamper gang etter gang, og vi er ikke gode nok til å fortelle hvor takknemlige vi er.

– Etter to gode hjemmekamper mot Tertnes og Byåsen skal vi til helgen til Oslo og møte Oppsal. Vi har alle muligheter til å ta med begge poengene tilbake til Kristiansand. Jeg synes virkelig vi er gode, når vi er gode.

– Toppnivået vårt er høyt.  Men bunnivået er ikke så høyt enda og derfor må vi være 100% klar til alle kamper vi spiller.

– Trærne vokser ikke inn i himmelen selv om vi har vunnet to kamper. Men vi tar med oss masse selvtillitt til Oslo og så skal vi gjøre vårt beste for å innkassere enda to poeng på søndag, avslutter Sanne Bak optimistisk.

.

Foto: Terje Refsnes.