– Det er stort for byen og klubben at Katrine Lunde vender hjem neste sesong. – Vipers

– Det er stort for byen og klubben at Katrine Lunde vender hjem neste sesong.

Intervju med målvakt Annick Lipman.

.
15. februar 2017.     

– Jeg var 6 år gammel da jeg begynte med håndball, forteller Annick Lipman til vipers.no.   – Klubben min het SV Zwolle i Nederland og var den eneste klubben i hjembyen min. Alle mine venninner spilte også håndball.

– Som 16-åring gikk jeg til klubben Sercodak/Dalfsen i nabobyen som spilte i en mye høyere liga. Og reisen opp til toppdivisjonen i løpet av 3 sesonger var som et eventyr for meg.  Vi ble faktisk seriemestre 5 år på rad.

– Så fikk jeg lyst til å prøve meg i en utenlandsk klubb og jeg snakket med Lynn Knippenborg som hadde vært i Kristiansand for å se på forholdene i Vipers. Jeg ba agenten min å ta kontakt og siden juli 2014 har jeg vært Vipers-spiller.

– Jeg trives veldig godt i klubben. Kristiansand er en veldig fin by og spesielt om sommeren er det koselig å ta en tur rundt i byen eller til bystranda. Vi har et lag hvor vi spillerne gjør mye i sammen. Nå trener vi ofte 2 ganger pr dag, variert med håndball, styrke eller løp. Resultatene har vært gode. Vi vant bortekampene både mot Byåsen og Tertnes men vi har også to kjedelige tap mot Stabæk og Glassverket.

– Men vi har virkelig reist oss etter tapet i Drammenshallen og vi har trent hardt på det vi ikke lykkedes med i den kampen og vi har forbedret oss.  Publikum i Aquarama er helt utrolig og spesielt i kampene mot Tertnes og Byåsen fikk vi stor hjelp og publikum var som en 8. spiller på banen for oss!

– Ellers er det er stort for byen og klubben at Katrine Lunde vender hjem neste sesong.  Jeg har hørt det er blitt snakket om det siden jeg kom til Vipers at man ønsket å få Katrine tilbake i klubben.  Kjempemoro at hun vil være med å bidra i satsingen i Vipers.

 

– I mars er jeg tatt ut på A-landslagssamling og treningsleir for Nederland.  Jeg har spilt rundt 10 landskamper tror jeg, har ikke helt oversikten. Men jeg har vært litt inn og ut av landslaget siden 2012.  I 2014 ble jeg korsbåndskadet og var ute av spill i 1.5 sesong.

– Det er fint at landslagsledelsen følger med på hvordan jeg gjør det selv om jeg ikke lenger spiller hjemme i Nederland.  Det er gøy å kunne å få muligheten til å vise seg frem i treninger og på kamper.  På samlingen i mars blir det kamp mot Island og Thorey Stefansdottir, men jeg skal ikke spille kamper på den samlingen, bare trene. Jeg håper at jeg etter hvert kan delta i EM og VM for Nederland.

– Jeg føler jeg har gjort det bra på treningene i Vipers denne sesongen og målsettingen min nå er å få mer spilletid i kampene som gjenstår av sesongen.  Jeg jobber hardt med ekstra treninger og kosthold og gleder meg til hver kamp vi skal spille.

– Mot Oppsal på søndag håper jeg vi står opp fra begynnelsen av kampen og holder trøkket oppe hele veien. Alle må bidra, både de som er på banen og de som sitter på benken.  Når vi er på slår vi de aller fleste!  Jeg har tro på at vi gjør en god kamp i Oppsal Arena på søndag, sier Annick Lipman.

 

.

 

Foto:  Terje Refsnes.