– Vi er enige om at vi må spille bedre om vi skal vinne mot Storhamar. – Vipers

– Vi er enige om at vi må spille bedre om vi skal vinne mot Storhamar.

Kristin Nørstebø om kampen mot Oppsal og møtet med Storhamar på onsdag.

.
20. februar 2017.     

– Etter kampen mot Byåsen fikk vi en deilig egentreningshelg hvor alle fikk koblet av, forteller Kristin Nørstebø til vipers.no.  – Treningsuken før Oppsalkampen var bra. Vi trente gode og harde økter de første dagene av uka, og mer kamprelaterte på fredag og lørdag.

– Vi har lenge vært inne i en god treningsperiode, og også denne uken var det god kvalitet på trening. Entusiasmen og gløden i gruppa er god. Det er alltid et godt tegn når det er høy temperatur, litt småkjefting og mye fart på treningene, og det var det absolutt også i forkant av møtet med Oppsal.

   Foto: Terje Refsnes.

– Fokuset inn mot Oppsal var på oss selv, forklarer Kristin. – Vi visste at hvis vi spilte opp mot toppnivå skulle vi slå Oppsal relativt greit.  Derfor lagde vi noen delmål i kampen som vi hadde fokus på.  For eksempel skulle vi bare slippe inn 12 mål i etablert forsvar, og det greide vi!

– Det å være favoritt i kampene er noe vi har lært å venne oss til, og vi forsøker alltid å ha fokus på oss selv og våre arbeidsoppgaver.  Jeg tror at de største forventningene og presset legger vi på oss selv.  Det er egentlig en stor trygghet å vite at hvis vi spiller opp mot toppnivå holder det til å vinne.

   Foto:  Terje Refsnes.

 – Vi har dessverre hatt en lei tendens til å få en dårlig start på kampene, oppsummerer Kristin.  – Spesielt mot de lagene lengre ned på tabellen har vi vært litt trege i starten, og det skjedde mot Oppsal også.  Kampen var preget av en del tekniske feil, men også av mye godt målvaktsspill for begge lagene.

– Det er betryggende at vi vinner med 11 mål på en halvveis dag. Alle jentene fikk mye spilletid og det er godt inn mot Storhamarkampen.

– Hvis jeg skal fremheve noen så synes jeg Kari Brattset og Mathilde Kristensen gjorde det bra både i midtforsvaret og på linja. Og Tonje Refsnes var veldig god når hun kom på i 1.omgang!  Vi er fornøyd med å vinne kampen, men alle er nok enige om at vi må spille bedre om vi skal vinne mot Storhamar.

  Foto:  Stian Bye Høgsveen.

 

– Nå gleder jeg meg til å møte Storhamar i Aquarama. Vi spilte en god og morsom bortekamp mot de i høst, hvor vi løste deres offensive forsvar bra. Storhamar har et godt lag, med gode spillere på alle posisjoner. Vi vet at bakspillerrekka står for 80% scoringene, så det blir viktig med et godt midtforsvar og gode målvakter.

– I forrige kamp mot Storhamar spilte vi mye 7 mot 6 da de la seg offensivt i forsvar. Og jeg husker at Marta Tomac spilte opp oss andre helt perfekt slik at vi fikk mye gjennombrudd fra 6m. Det er også betryggende at vi har en større spillerstall enn Storhamar, sånn at vi kan utfordre dem på fart.

 

 

– Jeg trives veldig godt i Vipers og Kristiansand, fortsetter Kristin entusiastisk.  – Vi er en fin gruppe og jeg har mange gode venninner som medspillere. Det at vi nå har blitt enda bedre kjent mener jeg synes godt på banen også.

– Vi spiller med større trygghet og alle spillerne bidrar med sine spisskompetanser.  Jeg synes vi har tatt store steg som lag siden de første kampene i september.

– Jeg har samme målsetning som resten av laget, kun medalje er godt nok, påpeker Kristin videre.  Jeg har fremdeles stor tro på at vi skal greie sølv i serien, men vi kommer til å satse hardt på sluttspillet også.  Det hadde vært veldig gøy å komme til finalen der.

– Med målsetninger som dette er alle kampene fremover utrolig viktige. Vi har ikke råd til å gå på noen blemmer for å henge med i toppen.

– Håper jeg ser en fullsatt Aquarama på onsdag kl 18.30, avslutter en håpefull Kristin Nørstebø.

 

.

Fremhevet bilde:  Terje Refsnes.

.