Vinterferie i Kristiansand! – Vipers
Foto: Stian Bye Høgsveen.

Vinterferie i Kristiansand!

Og full storm i viktig hjemmeseier!!

23. februar 2017.
Skrevet av Atle Drøsdal

De som brukt denne vinterferiedagen i Kristiansand, fikk ute servert sol, øsregn, vindstille, stiv kuling, smeigevær og full storm. I Aquarama i kveld var det mye det samme.

Før avkast sa Vipers-trener, Kenneth Gabrielsen, at han håpet jentene husket at kampen startet 18:30, og ikke 18:40. Det gjorde de ikke… Dermed ble det nok en kamp hvor Vipers startet kampen dårligere enn gjestene, og Vipers lå bak 1-4 etter seks minutter. Da hadde Kamilla Sundmoen puttet tre mål for Storhamar, og var et konstant uromoment i forsvar. Som hun pleier. Men som været ute skiftet fra det strålende til det triste og tilbake igjen med få minutters mellomrom, så gjorde begge lagene det samme inne i hallen. 2-4, 4-4, 6-4, 6-6, 6-7 var målutvikligen de første tjue minuttene. Før det stabiliserte seg de siste ti minuttene før pause. Vipers fikk satt forsvaret, og lagene fulgte hverandre til pauseresultatet 12-11 i favør Vipers.


Foto:  John Vint.

Andre omgang startet på bedre. En del bra, noe dårlig, men mer og mer bra for Vipers. Men i dag må vi alle være ekstra glad i banens beste, Sakura Hauge. Japans landslagskeeper viste hvor viktig hun er for laget, da hun gang på gang stoppet skuddene fra Storhamar-jentene. Og uten imponerende 1689 ivrige Vipers-supportere (og noen mindre og mindre ivrige Storhamar-supportere), hadde det fort vært mye kjedeligere i hallen. For mens Sakura briljerte i målet, heiet og ropte publikum ut sin støtte til hjemmelaget. Og Vipers-jentene likte tydeligvis det de hørte og så. Halvveis ute i andre omgang hadde ledelsen økt fra ett mål til seks, 22-16 til Vipers! Jeanett Kristiansen var så definitivt med på å prege kampen i denne perioden. Som Storhamars Kamilla Sundmoen gjorde i begynnelsen av kampen, vartet også Jeanett opp med tre mål på få minutter, og hun var et vel så stort uromoment i Vipers-forsvaret.

Selv om kampen startet i delvis feriemodus, viste Vipers-jentene at de så absolutt ikke hadde tatt vinterferie. Og de viste at de er å regne med, selv om de brukte ti minutter på å komme i gang også i denne kampen. I den sammenhengen var det jo en trøst at Storhamars stjernespiller, Betina Riegelhuth, brukte ca. 45 minutter på å komme i gang. Storhamars toppscorer hamret inn mål i kampens siste minutter, men det ble for lite, for sent. Kampen var i realiteten allerede avgjort. Seier 30 – 26, og to nye poeng.

Vipers er på medaljeplass i Grundigligaen, og her skal laget være!

Neste hjemmekamp er søndag 12. mars, og da er det Gjerpen som kommer på besøk. Men 5. mars kan du se Vipers spille borte mot Stabæk.

Vi takker jentene for nok en fantastisk forestilling, og vi takker alle våre supportere for en fantastisk støtte, kamp etter kamp!


Foto:  Terje Refsnes.

Grundigligaen
Resultat: 30 – 26 (Pause: 12 – 11)
Tilskuere: 1689

Vipers:
Sakura Hauge
Annick Lipman
Karoline Olsen
Thorey Rosa Stefansdottir – 4
Tonje Haugjord Refsnes – 1
Sanne Bak Pedersen  – 4
Kari Brattset – 6
Kristin Nørstebø – 1
Mathilde Kristensen
Vilde Kaurin Jonassen
Mona Bruskeland
Linn Jørum Sulland – 3 (1 syvmeter)
Hanna Ulrika Olsson – 2
Jeanett Kristiansen – 7 (3 symetere)
Marta Tomac – 2
Lina Jensen

Banens beste – Vipers:
Sakura Hauge

Utvisninger Vipers:

Tonje Haugjord Refsnes – 1x 2 min.
Mathilde Kristensen og Marta Tomac – begge 2x 2 min.

Storhamar
Stine Liden
Kamilla Sundmoen – 7
Malene Aambakk – 2
Hilde Egset
Ellen Marie Folkvord – 1
Astrid Mjøen Holstad
Tonje Enkerud – 3
Maria Jektvik Aarstad
Emma Skinnehaugen
Lise Binger – 3
Betina Riegelhuth – 9 (3 syvmetere)
Martine Hovden – 1

Banens beste – Storhamar:
Betina Riegelhuth

Utvisninger Storhamar:
Betina Riegelhuth og Lise Binger – begge 1x 2 min.

I media:
fvn.no:
Vipers vant etter rotete kamp

fvn-tv:
-Vipers tar sølvet i år

Nrk Sørlandet:
Tangerte klubbrekorden – trur på medalje

Hamar Arbeiderblad:
Sundmoen etter enkle baklengsmål: Jeg er lei

 

.