– Det er viktig at Våg rykker opp til 1. divisjon. – Vipers
Lina Marie Jensen. Foto: Terje Refsnes.

– Det er viktig at Våg rykker opp til 1. divisjon.

Intervju med bakspillertalentet Lina Marie Jensen.

.
27. februar 2017.      

21-årige Lina Marie Jensen har vært i Vipers i to sesonger. Hun begynte sin håndballkarriere i Vigrestad IK som 8-åring.  De første årene spilte hun også fotball men forstod snart at hun hadde en fordel på håndballbanen med høyden sin.

Lina Marie spilte på Vigrestad til hun var 17 år. Da gikk hun til Nærbø og spilte J18, i 4. divisjon og på 2. divisjonslaget.  Etter videregående  flyttet hun til Sørlandet og ble Våg- og Vipersspiller.

Foto: Terje Refsnes.

– Jeg debuterte for Vipers  13. januar 2016 mot Molde, forteller Lina Marie Jensen til vipers.no. Det var under Gunner Pettersen.  Det var også den første kampen jeg var med i troppen, jeg fikk et par minutter på slutten av kampen.  Jeg husker ikke så mye, det var mest adrenalin, men det var veldig gøy.

– Jeg trives godt med kamp- og treningshverdagen jeg har nå. Trenerne i Vipers og Våg har godt samarbeid og legger opp ukene slik at det blir en optimal balanse mellom fysisk trening, håndballøkter og kamp.

– Jeg trener som regel en eller to økter i uken med Våg. Når Vipers har styrketrening etter kamp har jeg håndballøkt med Våg. Og før viktige kamper med Våg er jeg med på trening der. Resten av uka følger jeg treningsprogrammet til Vipers.

Foto: Tarjei Sel, Jærbladet.

– Aquarama har utrolig gode fasiliteter med håndballhall, styrkerom, treningssenter, møterom og svømmehall samlet på et sted, noe som gjør treningshverdagen enklere.  Støtteapparatet er veldig profesjonelle og ser hver enkelt spiller og deres behov.  Jeg har fått kjempebra oppfølging av både fysisk trener Ole og fysioterapeutene fra tverrfaglighelse i de periodene jeg har slitt med skade.

– Vipers er en klubb i stor fremgang, det har jeg virkelig merket de to sesongene jeg har vært her. Publikummet på Sørlandet er trofast, og stiller opp både mot topplag og i kamper mot bunnlag , det er alltid god stemning i Aquarama når det er kamp.

– Jeg har fram til nå hatt en god treningshverdag og kamparena med å trene med Vipers og spille kamper for Våg i 2. divisjon. Jeg er i utvikling som spiller og fortsatt utvikling i passe tempo krever nok at jeg får prøvd meg på et høyere nivå enn 2. divisjon. Men viktigste arena for utvikling er jo treningshverdagen, og den er jo topp i Vipers, så jeg er villig til å «ofre» noe for å kunne fortsette å kunne ha en så god treningshverdag som Vipers gir, og håper på at mulighetene kommer etterhvert.

Foto: Terje Refsnes.

– Før denne sesongen var ikke opprykk et konkret mål for Våg. Vi ønsket å utvikle et bra spill, og prøve å få en best mulig plassering i den nye 2. divisjonsserien. Nå som opprykk er innen rekkevidde er det absolutt noe vi spillere og klubben har som mål. Vi hadde også et mål om å bite bra fra oss i J20 NM noe jeg synes vi klarte til en viss grad.  Vi spilte veldig godt i kvartfinalen mot Levanger. Vi hadde tro på at vi kunne ta oss helt til finalen, men Oppsal var dessverre et par hakk bedre enn oss.

– At det blir opprykk for Våg til 1. divisjon er viktig i forhold til utvikling og kamparena for min del. Det er også viktig for rekruttering av unge spillere til Vipers og for håndballen på Sørlandet generelt å ha et lag i 1. divisjon. Men det kan være et år for tidlig for laget i og med at de som kommer opp under er ganske unge, de fleste er 2000-modeller. Det er mye som skal klaffe for at det blir opprykk, vi må vinne resten av kampene våre og Grane må avgi poeng for at vi skal komme til kvalik, men håpet lever fortsatt.

– Jeg ønsker å bli så god som mulig, få ut mitt fulle potensial som håndballspiller. Målet er å bli en etablert spiller for et eliteserielag, gjerne i Vipers! På lengre sikt er drømmen å spille i utlandet, avslutter Lina Marie Jensen.

 

.