Vipersspillere på landslagssamling. – Vipers
Malin Aune var på landslagssamling med sine nye lagvenninner tidligere i sesongen. Fotograf: Vigdis Holmeset.

Vipersspillere på landslagssamling.

Fellessamling i Skien 23.-26. februar 2017.

.
2. mars 2017.   
Vipers hadde 4 spillere på fellessamling i Skien 23.-26. februar hvor A-landslaget, landslag kvinner født 1998 og landslag kvinner født 2000 var samlet.  Karoline Olsen (LK98), Jeanett Kristiansen, Kari Brattset og Marta Tomac fra Vipers deltok på denne samlingen.  I tillegg var også Malin Aune med, som er klar for Vipers fra juni.

Jeanett Kristiansen.
Foto: Svein-André Svendsen/NHF.

– Vi var ganske få på denne samlingen, forteller Jeanett Kristiansen til vipers.no.  – Litt kjipt at det var så mange som meldte forfall, men da ble det mer rom for oss andre som var med for å vise oss frem . Vi hadde sparring med 98-landslaget og 00-landslaget. Jeg føler jeg gjorde mitt beste og fikk vist meg frem med mitt beste.

– Etter en tung tid med skade, var det veldig artig å være med på samling igjen og få være sammen med så mange kjekke jenter. Veldig artig at landslagsledelsen fortsatt følger med meg.

– Det betydde mye for meg å bli tatt ut til denne samlingen. Jeg har lyst å bli så god som mulig, og når man blir tatt med på ett landslag får man jo enda mer motivasjon. Da betyr det at man gjør noe riktig!

– Samlingen ga meg masse motivasjon. Motivasjonen min blir egentlig større og større for hver dag. Landslaget er mitt store mål og en dag håper jeg det blir min tur forteller Jeanett Kristiansen entusiastisk.

 

Kari Brattset.
Foto: Svein-André Svendsen/NHF.

– Det var morsomt å være på samling igjen, man møter alltid hyggelige jenter og blir utfordret på nye måter, sier Kari Brattset. – Dette gir inspirasjon og motivasjon som jeg tar meg meg tilbake til klubben.

– Samlingen startet med Biip-test for å se status på kondisjonen hos spillerne midt i sesongen.  Vi var  få spillere på denne samlingen, noe som ga rom for mange tilbakemeldinger til hver og en.

– Fokuset har vært både på utvikling av individuelle ferdigheter, og på samspillutvikling. Høydepunktet var kanskje turneringen på lørdag, hvor vi spilte mot de aldersbestemte lagene.

– Litt av målet med denne samlingen var å knytte en rød tråd fra juniorlandslagene til seniorene, og inspirere hverandre til å bli bedre.

– Målsetningene mine i forhold til landslaget er som før, målet er å spille seg til en plass i stallen i mesterskap forteller Kari Brattset.

 

Karoline Olsen.
Foto: Terje Refsnes.

– Denne LK98-samlingen var litt annerledes enn tidligere samlinger siden vi var sammen med de andre landslagene, forteller Karoline Olsen.  Men likevel var innholdet og rutinene ganske likt som det pleier å være.

– Vi spiste frokost ca kl 08, hadde økt kl 10, lunsj 12:30 og så en ny økt i 17-tiden.  Vi terpet mye på forsvar og repeterte angrepsspillet for å være mest mulig klare for EM-kvaliken vi har om noen uker.

– Det som var mest annerledes i forhold til andre samlinger var at vi fikk spille mot de andre lagene og at vi hadde en sosial bit der vi dro og så Larvik-Bucuresti på lørdag kveld.

– Jeg syntes det er utrolig gøy å spille på landslaget både i forhold til det sportslige men også det sosiale. Sist jeg var på samling med LK98 var i november hvor vi spilte to treningskamper mot Danmark.  Det er veldig motiverende å oppleve mesterskap og internasjonale kamper.  I tillegg har vi blitt en veldig god og sammensveiset gjeng som det alltid er gøy å reise på tur med!

.
– Vi har EM kvalik i mars. Vi har som mål å kvalifisere oss til EM. Neste år er det VM.  Mitt mål er vel egentlig å være en del av laget i alle mesterskap vi kvalifiserer oss til. Jeg ønsker å bidra og gjøre det jeg kan for at vi skal oppnå gode resultater.

.
– Kenneth Gabrielsen er en flink og dedikert trener både i klubb og på landslag. Man ønsker alltid å ha gode trenere rundt seg, og det får jeg i Kenneth på begge arenaer. Mulig vi blir litt lei av hverandre i perioder, men det får vi tåle avslutter Karoline Olsen spøkefullt.

 

Malin Aune.
Foto: Svein-André Svendsen/NHF.

– Jeg har vært på samling med Malin Aune også før denne samlingen, og har jo spilt mot henne i mange år forteller Jeanett. – Det blir utrolig kult å få henne til Vipers neste sesong.  Malin er ei kul og snill jente, som har samme ambisjoner som både klubb og spillere på Vipers har. Hun er også en knallgod høyrekant!

– Jeg har hatt mange fine samlinger med Malin de siste årene og det er alltid like hyggelig å se henne igjen, sier Kari.  Malin er ei utrolig hyggelig jente som er lett og bli kjent med, og er en utrolig god håndballspiller. Jeg gleder meg til å få Malin til Kristiansand i juni!

 

Samlinger fremover:

Golden League i Frankrike 13.-19. mars, Norge A.
Her er Marta Tomac + Malin Aune og Emilie Hegh Arntzen som blir Vipersspillere fra juni tatt ut.

Kamper i Golden League:
16.03 kl. 1800 Norge – Russland i Le Mans
18.03 kl. 1930 Frankrike – Norge i Orleans
19.03 kl. 1530 Norge – Danmark i Orelans
Kampene vises på TVNorge.

 

Samling med Rekruttlandslaget i Frankrike 14.-19. mars.
Her er Kari Brattset og Jeanett Kristiansen tatt ut.
Det blir spilt to kamper mot Frankrike rekrutt under samlingen:
17.03 kl. 20.00
19.03 kl. 11.00

 

Landslag Kvinner 98 (LK98) EM-kvalik i Hellas 14.-20. mars.
Her er Karoline Olsen tatt ut i troppen.

Kamper i EM-kvaliken:
17.03 kl. 18.00 Tyrkia – Norge
18.03 kl. 18.30 Hellas – Tyrkia
19.03 kl. 17.30 Norge – Hellas

Bare puljevinneren får plass i sommerens EM, som spilles i Celje, Slovenia fra 27. juli – 6. august.

 

.