– Jeg er takknemlig for at jeg er i Vipers og kan utvikle meg som spiller her. – Vipers
Foto: Herman Folvik.

– Jeg er takknemlig for at jeg er i Vipers og kan utvikle meg som spiller her.

Målvakt Elisabeth Rosenvold er svært fornøyd med sesongen.

.
6. mars 2017.

Elisabeth Benestad Rosenvold er 21 år gammel og målvakt i Våg og Vipers.  Hun startet sin håndballkarriere i IK Start som 9-åring sammen med tvillingsøster Anne Charlotte.  Etter 2 år i Start fortsatte hun i AK-28, hvor hun var i 7 sesonger.  De første årene spilte Elisabeth midtback men ved en tilfeldighet endte hun opp som målvakt.

Elisabeth har 12 landskamper og vært på flere samlinger på LK96 ungdomslandslaget og juniorlandslaget. Hun deltok også i ungdoms OL i Utrecht i 2013 og har spilt EM kvalik kamper med LK96.

Foto: Terje Refsnes.

– Jeg er inne i min tredje sesong i Vipers, forteller Elisabeth Rosenvold til vipers.no.  – Da jeg begynte i Våg signerte jeg også for Vipers. Med Våg kom vi på 4.plass i Lerøyserien sesongen 2014/2015.

– Med Våg kom vi også til en semifinale i NM20 i fjor, noe som var en kjempeprestasjon. Det var vanvittig gøy å kunne spille en semifinale, men også det å kunne spille den i Karusshallen foran flere hundre mennesker. Selve kampen ble ikke så gøy, men prestasjonen vi gjør før det er enorm. Det ble et surt tap for et sterkt Oppsal og laget fikk ikke vist sitt fulle potensiale. Men sånn er det, man må få det til å fungere når det gjelder.

– Jeg har spilt på samme lag som Anne Charlotte helt i fra starten og gjør det den dag i dag, forteller Elisabeth. – Det er noe som også betyr mye for meg. Anne Charlotte er en viktig støttespiller for meg både på og utenfor håndballbanen. Vi ønsker og spille sammen så lenge det lar seg gjøre.

– Jeg debuterte for Vipers 8. mars 2015 mot Stabæk. Det var en stor opplevelse å få komme innpå i min første kamp til stor applaus fra publikum. Jeg begynte å hospitere noen ganger i uken for Vipers som 16-åring.  Første året som 17-åring var jeg uten kontrakt . Men de to siste sesongene har jeg spilt med kontrakt.

Foto: Terje Refsnes.

– Nå i helgen i kampen mot Stabæk var jeg tilbakei Viperstroppen i Annick sitt skadefravær. Det er kjempegøy å være med igjen ettersom jeg ikke har vært med på noen kamper hittil i sesongen. I tidligere sesonger har jeg vært med på stort sett alle kampene og fått noe spilletid.

– Jeg fikk mye spilletid mot Larvik og Krim sesongen 2015/2016 og det var vanvittig gøy. Jeg følte jeg bidro på en positiv måte og stod bra i de kampene. Det er en god erfaring å spille mot så gode lag og de opplevelsene har gitt meg mye motivasjon til å stå på videre. De sesongene var jeg mye innpå når det var straffekast, det er alltid gøy!

 

– Det at Katrine Lunde kommer til Vipers er en vanvittig stor og bra ressurs, og ikke minst inspirerende, sier Elisabeth. – Hun er en målvakt i verdensklasse som har mye rutine og erfaring, så hun har mye å lære i fra seg. Mange tenker kanskje at det er kjipt for meg at hun kommer, at konkurransen blir tøffere.  Men jeg ser på det som en bonus! Det er ikke alle forunt å kunne trene med et så godt målvaktsteam her i Norge som jeg kan få mulighet til nå. Så jeg ser på det som kjempespennende og lærerikt!

 

– Treningsuken for meg ser stort sett lik ut. Jeg trener så og si hver dag sammen med Vipers, hvor det ofte er to treninger om dagen. I tillegg har jeg trening 1-2 ganger i uken med Våg, avhengig av kamper. Treningene vi har i Vipers er veldig bra. Her blir jeg hele tiden utfordret og pushet til å bli bedre. Mens treningene i Våg går det mer på samspill, dette er fordi vi ikke trener så ofte sammen da vi er flere som er med Vipers. Men jeg blir også pushet på en bra måte i Våg.

Foto: Terje Refsnes.

– I årets sesong har det vært veldig gøy å spille, selv om jeg ikke har vært noe med i troppen hos Vipers før nå. Det at vi spiller om en plass i 1.divisjon med Våg er noe som trigger og motiverer meg til hele tiden å ta nye steg for å nå målet.

– Hvordan jeg ser på neste sesong for meg er noe usikkert enda. I år går kontrakten min ut, så jeg må først se hva som skjer i Vipers. Det er her jeg ønsker å være. Det er ingenting som å spille for hjemmelaget sitt, og jeg stortrives i laget, og trivsel er noe jeg setter høyt når det kommer til håndballen.

 

– Skal jeg kunne prestere optimalt, må jeg trives. Jeg ønsker jo hele tiden å bli bedre og ta nye steg. Jeg skulle gjerne spilt på et høyere nivå enn 2. divisjon. Så for meg er det viktig at Våg rykker opp, ellers må jeg ta noen vurderinger.

– Men det Vipers er i ferd med å utvikle nå er kjempestort, så treningsarenaen vil bli i verdensklasse. Men jeg er også avhengig av å bli utfordret i kamp for å bli bedre, så jeg skulle gjerne sett meg i 1.divisjon i neste sesong.

– Det er også viktig for Våg som klubb å greie opprykk denne sesongen. Flere av Våg-spillerne er i samme situasjon som meg . Også positivt for Våg at så mange gode juniorspillere kommer opp og gjør det bra.

 

– Treningshverdagen min er jeg kjempefornøyd med. Det er fysisk en gang om dagen og håndball en gang om dagen. Dette er noe som fungerer veldig bra for meg. Treningshverdagen er strukturert og bra, noe man ser gir resultater, som igjen er en motivasjonsfaktor i min hverdag.

– Jeg er takknemlig for at jeg er i Vipers og kan utvikle meg som spiller her.

– Og jeg er veldig fornøyd med kampsituasjonen som jeg har i Våg, her får jeg masse spilletid. Jeg skulle selvfølgelig ønsket mer spilletid i Vipers. Jeg hadde en operasjon i sommer som gjorde at jeg var ute i 3 måneder. Jeg har brukt nesten et halvt år på å bygge meg opp igjen og komme tilbake til der jeg var før jeg ble syk.

– Men her har Våg vært helt fantastisk og gitt meg masse spilletid for å få meg fort inn i det igjen. Jeg ser også at Annick og Sakura er to kjempegode målvakter, så kampen om spilletid er hard. Men jeg vil fortsette å jobbe på, så får vi se hvor jeg en dag kommer, om jeg kan bli førstemålvakt for Vipers en gang, det hadde vært gøy!

Foto: Terje Refsnes.

– Vipers er en klubb med store ambisjoner. Dette er spennende og gøy å få være en del av. Det er helt vanvittig hvor stort Vipers er blitt i byen. Det er tidenes publikum som kommer på kamper, som heier og støtter, og det betyr utrolig mye. Ikke bare for klubben, men også for spillerne! Det er som de sier, det føles som en ekstra spiller på banen!

– Vi har ikke bare veldig bra publikum som støtter oss, vi har et vanvittig bra støtteapparat, alt fra fysioterapi, Tverrfaglig Helse, fysisk trener Ole Bjerkeset Kristiansen, samarbeidet vi har med Aquarama, trenere, jeg kan bare fortsette å ramse opp. Ikke minst de utrolige sponsorene vi har og frivillige hjelpere. For en jobb alle gjør for klubben!

 

– Vi kan ikke si takk mange ganger nok til dem. Det er de som er med på å få alt dette til å gå rundt, så tusen takk til alle som bidrar, avslutter Elisabeth Rosenvold entusiastisk.

 

.