– Hjemme i Aquarama er det vi som skal bestemme! – Vipers
Foto: Terje Refsnes.

– Hjemme i Aquarama er det vi som skal bestemme!

Kenneth Gabrielsen ønsker at Vipers setter standarden fra start mot Gjerpen.

.
11. mars 2017.

 

– Nå står Gjerpen for tur hjemme i Aquarama, begynner trener Kenneth Gabrielsen.

– Vi spilte borte mot de i Skien i november og det var en kamp vi virkelig fikk ut en del av vårt potensiale. Vi vant kampen hele 38-18. Vi hadde mer eller mindre avgjort kampen til pause på stillingen 21-9.

– Det var en kamp der det meste gikk vår vei . Vi var meget disiplinerte og var meget godt forberedt på spillet til Gjerpen.  Vi fikk rullert godt på laget og hadde vel hele 12 spillere på scoringslisten, forteller Kenneth til vipers.no.

– I håndball og andre lagidretter er det et enkelt ordtak som lyder. « Alle kamper lever sitt eget liv.» Og det er helt sikkert. Vi husker at  vi slo Gjerpen med 20 mål borte i november. Men det er historie for lenge siden.

– I morgen når kampen blåses i gang er det en helt ny kamp der begge lag har like muligheter til å vinne.  Det skal vi ha respekt for.  Vi skal også ha respekt for hva  Gjerpen har levert  i 2017.

– Gjerpen er bedre rustet nå enn da vi møtte de i november. De har begynt å få ut potensialet i laget, forklarer Kenneth Gabrielsen. – De har en spennende dansk spiller i Melanie Bak.  En kompromissløs og knalltøff Dorthe Groa. En slepende spiller i Andrea Rønning. Hvis vi så plusser på en god linjespiller i Katinka Lillevik og en kunstner på venstrekanten i Sunniva Andersen så har Gjerpen et lag som kan ta poeng fra mange lag i Grundigligaen.

– MEN hjemme i Aquarama så er det vi som skal bestemme, fra A til Å, påpeker Kenneth. – Det er viktig at vi kommer opp og setter standarden så tidlig som mulig og er råe og sugne for å vinne alle duellene.

– Vi skal vise vinnervilje, ofre alt for hverandre og sette laget foran alt og alle. Vi skal vise oss som idoler!  Vise gode verdier og holdninger.

– Vi skal vise at vi er profesjonelle, jentene er 24 timers utøvere og er maksimalt forberedt til match. Vi har alle et eierskap til konseptet. Stå sammen og støtte hverandre uansett, Vi skal vise en råskap og stole på at vi alltid kan være best på alt.

– Det blir viktig at vi viser samhold og har en innstilling om å være inkluderende og backe opp hverandre til enhver tid. Er vi gode på dette blir det meget vanskelig for Gjerpen å ta poeng mot oss, sier Kenneth Gabrielsen.

 

Foto: Terje Refsnes.

 

– Vi mangler dessverre noen spillere i  morgen. Vilde Jonassen, Kristin Nørstebø og  Annick Lipmann er ute med skader. Sanne var ikke i form på lørdag så hun er usikker i skrivende stund.

– Ellers blir det gøy å se debutantene Karine Dahlum og Mathilde Hjetland. Mulig de kommer innpå i løpet av kampen.

– Jeg kan også informere om at søstrene  Elisabeth og Anne Charlotte Rosenlund, Lina Jensen og Martine Rønning alle er uaktuelle for spill. Dette pga regler for bruk av spillere opp og ned i divisjonssystemet på slutten av sesongen, forklarer Kenneth. Spiller de elite kan de ikke spille 2. divisjonskamp. Og vi ønsker å gjøre det vi kan for at Våg skal rykke opp i 1. divisjon.

– Sees til kamp i AQ i morgen, avslutter Kenneth Gabrielsen optimistisk.

 

Foto: Terje Refsnes.

 

Søndagens motstander ligger nr 8 i Grundigligaen med 10 poeng på 15 kamper.  Laget har gjort sine saker bra etter at de kom opp fra 1. divisjon i fjor gjennom å slå Molde i kvalikkampene.  Gjerpen har 4 seire – 2 uavgjort – 9 tap.

Målforskjellen er 388 – 468, noe som gir snittresultat 26 – 31 pr kamp.

I løpet av de 8 siste kampene har Gjerpen tapt mot topplagene Larvik, Glassverket og Storhamar.  Mens de har tatt poeng i alle de andre kampene mot lagene rundt seg på tabellen.  Bl.a. ble Tertnes slått på bortebane 29-26.

Toppscore for Gjerpen:
(14)  Melanie Bak, bakspiller  82 mål  (4,8 i snitt)
(16)  Sunniva Amalie Næs Andersen, venstrekant  80 mål  (4,7 i snitt)
(24)  Andrea Rønning, bakspiller  67 mål  (3,9 i snitt)
(29)  Dorthe Groa, bakspiller  62 mål  (3,6 i snitt)

 

.