Full fest på debutantaften! – Vipers
Fotograf: Terje Refsnes

Full fest på debutantaften!

Fremtiden er lyserød i Vipers-leiren!

Vi kan jo selvsagt begynne med at Vipers forlenget seiersrekken til åtte strake seire i Grundigligaen. Eller vi kan begynne med at Vipers scoret 38 mål. Eller at Vipers puttet fem mål på drøyt to minutter, like etter pause. Men det er jo ikke noe gøy.

I alle fall ikke like gøy som at vi i dag kunne introdusere to lokale «jentunger». Vågsbygd-jentene Karine Emilie Dahlum (17) og Mathilde Flo Hjetland (16) slapp begge til i kampens andre omgang. Og FOR en debut! Karine var den første som slapp til, ni og et halvt minutt etter pause. Allerede i første angrep fikk hun ballen ute på sin høyre kant-posisjon. Uten å nøle raste hun forbi Gjerpens forsvar, og satte ballen utagbart forbi keeper. Vårt fantastiske publikum jublet da Karine kom innpå, men den jubelen var ingenting i forhold til den eksplosjonen som kom etter hennes scoring. Uten at det tilsynelatende gjorde inntrykk på kveldens første debutant. Karine gjorde det hun skulle, både i forsvar og angrep. Og spilte med en ro helt på linje med hva den langt meriterte Linn Jørum Sulland viste. Lite skulle tilsi at den ene spilleren har vunnet alt som kan vinnes, og den andre debuterte på øverste nasjonale nivå to minutter tidligere. Men den roen var altså tilsynelatende. – «Jeg husker egentlig ingenting.  Når jeg scoret, hørte jeg ingenting. Det bare peip i ørene», sa Karine etter kampen.

Fotograf: Terje Refsnes

Et snaut kvarter etter var det debutant nummer to sin tur. Mathilde Flo Hjetland, som fylte seksten for to og en halv måned siden, slapp til da det gjensto syv minutt av kampen. «Er du god nok, er du gammel nok», sies det. Karine hadde allerede vist det. Nå var det Mathilde sin tur. Den samme roen i spillet, et imponerende samspill med nye lagvenninner, og uredd i forsvar. Og publikum som jublet vilt og uhemmet da sekstenåringen kom på banen, satt nå og klappet, hoiet, bet negler, krysset fingre, og håpet på nok en debutantscoring. Lagvenninnene hadde det samme håpet, og var slett ikke redd for å gi ballen til Vipers-historiens yngste spiller. Fire minutt før slutt var det plutselig vidåpent i Gjerpen forsvaret, og publikum var allerede i ferd med å reise seg i stolene. Bare for å se Mathilde skli og miste ballen. Kanskje var det nervene, kanskje var det glatt på gulvet. Men før minuttet hadde gått, hadde Vipers vunnet ballen tilbake, og Mathilde fikk nok en gang ballen. Uredd gikk hun gjennom forsvaret og satte ballen bak en totalt utspilt Gjerpen-keeper.

Fotograf: Terje Refsnes

Etter kampen måtte altså både Mathilde og Karine innrømme at de ikke akkurat hadde hvilepuls da de løp ut foran de 1727 støyende Vipers-supporterne. Bedre ble det kanskje ikke etter kamp. For i kveld var plutselig disse jentene yndede ofre for autografjegere, og køene var til tider lange med jenter og gutter som ville ta selfier.

Men nå var det ikke bare disse to jentene som skapte fest i Aquarama. For de som måtte være bekymret for den lokale tilhørigheten i Vipers, så er det bare å lese her. Karoline Olsen fra Lund puttet tre mål, Tonje Haugjord Refsnes fra Evje puttet ett (og er også en av våre to kapteiner), Mona Bruskeland regjerte som vanlig i forsvar og puttet ett, Hanne Andve slapp innpå, Elisabeth Rosenvold var ubenyttet reservekeeper. I tillegg har vi Vilde Kaurin Jonassen (ute med skade), Martine Rønning, Anne Charlotte Benestad Rosenvold og Lina Jensen. Synes du det var gøy på kamp i dag, tenk hvor gøy det blir framover, når jentene våre får litt mer erfaring. Og tenk så gode innspill de kan få fra dagens landslagsstjerner, på veien til kanskje selv å bli landslagsstjerner.

Ikke til forkleinelse for tidligere årganger av Vipers. Hverken bronselaget fra 2002/2003, laget som i 2003/2004 kom til semifinale i Europa-cup, og på veien feide halve det franske landslaget av banen, eller laget som tok NM-sølv i 2010/2011, men aldri har fremtiden vært mer rosenrød for de rosakledde fra Kristiansand.

I dag feirer vi alle litt ekstra. Og sender noen tanker til gårsdagens debutanter, som kanskje kommer til å slite litt med å sove de neste nettene. Mens de tenker på hver sin debut. Hvert sitt mål. Og det å ikke lenger samle på autografer, men nå faktisk skrive de selv.

Fotograf: Terje Refsnes

Grundigligaen
Vipers – Gjerpen
Resultat: 38 – 21 (Pause: 16 – 11)
Tilskuere: 1727

Vipers:
Sakura Hauge
Elisabeth Rosenvold
Karoline Olsen – 3
Thorey Rosa Stefansdottir – 3
Tonje Haugjord Refsnes – 1
Kari Brattset – 6
Mathilde Kristensen – 3
Mona Bruskeland – 1
Hanne Andve
Linn Jørum Sulland – 4 (1 syvmeter)
Hanna Ulrika Olsson – 4
Jeanett Kristiansen – 6
Marta Tomac – 5
Mathilde Flo Hjetland – 1
Karine Emilie Dahlum – 1

Banens beste – Vipers:
Marta Tomac

Utvisninger Vipers:

Karoline Olsen – 1x 2 min.

Gjerpen:
Andre Rønning – 4
Susann Nybo
Vilde Andresen Vinje
Katinka Lillevik – 2
Maria Solheim – 3
Dorthe Groa – 3
Maren Tollefsen – 2
Hanne Torkaas
Helene Glemming
Sunniva Amalie Næs Andersen
Guro Lundtveit Svennevig – 1
Heidi Strømsvåg
Hanne Aasgaard – 3
Melanie Bak – 3 (2 syvmetere)

Banens beste – Gjerpen:
Andre Rønning

Utvisninger Gjerpen:
Katinka Lillevik –1x 2 min.

I media:
fvn.no:
Forlenget klubbrekorden: To av tidenes yngste scoret

Vipers satt helt ut av stor publikumsrespons

16- åring og 17-åring med drømmedebut – Fikk gåsehud