-Hver gang er det en kjempefornøyelse å spille i Aquarama! – Vipers
Foto: Terje Refsnes.

-Hver gang er det en kjempefornøyelse å spille i Aquarama!

Mathilde Kristensen skryter av stemningen publikum lager i AQ.

.
14. mars 2017.

– Jeg føler vi var godt forberedt til møtet med Gjerpen, begynner Vipers danske linjespiller Mathilde Kristensen. – Det er viktig for oss å ta en kamp av gangen og ha kun fokus på neste motstander.
Treningsuken frem mot Gjerpenkampen var veldig bra og jeg synes vi hadde fine treninger med god intensitet.

– På dette tidspunktet av sesongen er det viktig at vi spillere er veldig oppmerksomme på signaler fra egen kropp i forhold til å unngå skader.  Lengden på noen av håndballøktene har blitt noe redusert for å minske den totale treningsmengden i perioder.  Vi står foran mange viktige kamper og vi må gjøre alt for å holde oss friske og fit for fight.

Foto: Terje Refsnes.

– Det ble en komfortabel seier mot Gjerpen til tross for at vi hadde litt problemer med å dra i fra de i første omgang, oppsummerer Mathilde.  – Jeg synes vi bommer for mye, og det på opplagte sjanser.  En del av sjansene var fra 6 meter og da bør vi score . Til tross for mange bomskudd går vi til pause med en 5-måls ledelse.

– Jeg synes vi leverer en god andre omgang, skryter Mathilde. – Den skal vi være fornøyd med.  Vi står godt i forsvar og presser Gjerpen både i kontra og ankomst, noe som resulterer i en del ”lette” mål.

– Mange fikk spilletid i kampen mot Gjerpen og det var gøy at de to debutantene begge kom på banen og endatil scoret mål, forteller Mathilde.  – Jeg er imponert av at de begge går på banen med så stor selvtillitt og bare kjører på.  Det er ikke lett å spille sin første kamp i eliteserien, da er det alltid mye spenning og nervøsitet.  Jeg synes begge to skal være veldig godt fornøyd med sine prestasjoner i denne kampen.

– Ellers er det hver gang en kjempefornøyelse å spille i Aquarama, skryter Mathilde Kristensen.  – Det var over 1700 tilskuere på denne kampen mot Gjerpen, og det er helt utrolig hvilken stemning publikum leverer gang på gang!

– Vi på laget er utrolig glad for at så mange har lyst til i å komme på kamp.  Det er helt fantastisk å ha Aquarama som hjemmebane.  Ingen andre hjemmebaner/klubber i Norge kan sammenliknes med AQ, forteller Mathilde opprømt.

– Denne uka er det internasjonal uke hvor mange spillere er på samling med diverse landslag, forteller Mathilde. – Vi har 6 spillere på samling og har i tillegg 3 spillere skadet. Men heldigvis kan vi hente flere spillere fra Våg (2. divisjon) og dermed være tilstrekkelig med spillere på treningene også denne uka.

– Vi kommer til å trene sammen som et lag, men det vil også bli tid til å jobbe med individuell utvikling. Det vil derfor på treningene både være fokus på samspill med laget men også fokus på hver enkelt spiller.

– Spillerne er tilbake fra samling mandag/tirsdag i neste uke så vi rekker å ha 2 fellestreninger før vi spiller kamp onsdag 22. mars,  Da har vi god tid til å finne hverandre igjen og få lagt taktikken til kampen mot Rælingen, forteller Mathilde.

 

– Nå ligger vi nr 2 i Grundigligaen og denne plasseringen har vi veldig lyst til å beholde. Målsettingen før sesongen var at vi skulle ta medalje. Men nå som vi har mulighet til sølvmedalje kommer vi til å gjøre alt for å greie det, påpeker Mathilde.

– Vi har satt oss selv i en god situasjon hvor vi kan avgjøre dette selv.  Vi er ikke avhengig av andre resultater enn våre egne og det er jo en perfekt situasjon.  Uke 12 blir en veldig spennende og intens uke med 2 viktige kamper mot Rælingen og Glassverket – og vi er klare!

Foto: Terje Refsnes.

 

– Jeg trives veldig godt i Vipers og har forlenget kontrakten min i ytterligere 2 år, forteller Mathilde.  – Klubben har store ambisjoner og jeg tror det vil skje mye her de neste sesongene. Det har jeg et sterkt ønske om å være en del av.  Jeg ser også at det er gode muligheter for å utvikle meg spillemessig her i Vipers da det er en god treningskultur og konkurranse i laget.

– I august/september starter jeg opp igjen med studiene mine. Jeg mangler 1,5 år før jeg er ferdigutdannet sykepleier. De teoretiske semestrene blir på fjernstudie fra Danmark, mens det praktiske kan jeg gjennomføre her i Kristiansand da UiA har et samarbeid med sykepleierutdannelsen i Århus (DK).

– Det blir dog noen dager hvor jeg må reise til Århus for å delta i obligatoriske forelesninger.  Det kan bli en utfordring å få disse reisedagene til å passe i forhold til treninger og kamper.  Men klubben er inneforstått med dette så jeg satser på at vi får løst dette på best mulig måte, avslutter Mathilde Kristensen optimistisk.

 

.