– Vi har hatt en god treningsuke! – Vipers
Foto: Terje Refsnes.

– Vi har hatt en god treningsuke!

I fravær av landslagsspillerne har Vipers og Våg trent felles denne uka.

.
19. mars 2017.    
– Denne uken har vi i Vipers som ikke har vært på samling trent sammen med spillerne fra Våg 2. divisjon, begynner Tonje Refsnes. – Vi har hatt tre håndballøkter, to styrkeøkter og en intervalløkt. Vi har brukt uken til å øve på både individuelle og kollektive ting som vi ønsker å bli bedre på. Dette innebærer alt fra gjennombrudd, rullespill, kryssningspill og duellstyrke i forsvaret.  Våg 2. divisjon har to viktige kamper denne helgen så vi har også hatt mye drillformasjoner i forsvar og angrep.

– Det har vært godt å ha en uke hvor man kan tenke på individuell utvikling, komme med ønsker på øvelser på trening og hatt mye tid til å diskutere trekk og bevegelser med medspillerne som er igjen, forteller Tonje.  – Vi skulle jo gjerne ønske at de som er på landslagssamling også var med på dette, men det er enda viktigere for laget og spillerne at de får matchet seg internasjonalt mot noen av verdens beste spillere.

Våg 2. div og Vipers har trent sammen denne uka.
Foto: Kristine Lunde Borgersen.

– Dette er en situasjon vi som lag og spillere må bli vant med inn mot neste sesong, sier Tonje Refsnes. –  I Vipers har vi de siste sesongene hatt flere på landslagssamlinger, men neste sesong vil det vel være absolutt flest.  Da er det viktig at alle spillere forholder seg profesjonelle både de som er hjemme og de som er på samling.

– De som er hjemme må fortsette å jobbe for å bli en bedre håndballspiller på hver eneste trening, både fysisk og teknisk.  De som er på samling må klare å omstille seg på den uken de er på samling, i tillegg til at de må klare å omstille seg mentalt på å komme tilbake til klubblag og den nasjonale serien.

– Jeg tenker at trøkket og intensiteten er det bare vi som er igjen som kan gjøre noe med, og da lyser det igjennom hvor profesjonelle den enkelte utøver er, mener Tonje. – Jeg er ikke bekymret for at vi bare får en til to økter sammen med hele laget før kampen mot Rælingen. Vi har nå spilt sammen siden juni 2016, så vi burde ikke glemme hvordan vi spiller sammen bare fordi vi har vært borte fra hverandre en uke.

– Spillerne som kommer tilbake har med mange nye inntrykk og erfaringer som vil være gull verdt for laget. Dette vil skape et boost i spillergruppen. Vi må bruke de timene vi har sammen før kampen mot Rælingen godt. Disse timene må inneholde terping og samspill, for å få satt spillet ordentlig før kampen.

Foto: Terje Refsnes.

– De som er på landslagssamling er ikke tilbake på trening før tirsdag, så det er sannsynlig at vi legger inn en kort treningsøkt på onsdag før avreise til Oslo. Vi må ta hver kamp alvorlig uansett plassering til motstanderne.

– Rælingen har ”ingenting” å spille for, så de kan spille med senkede skuldre og bare gasse på. Dette kan være en kinkig motstander å møte. Vi må være 100% ”på” og forberedt på hva som møter oss i Skedsmohallen til onsdag, påpeker Tonje Refsnes.  – Hvert eneste minutt inn mot seriens siste kamper er avgjørende for, forhåpentligvis, hvilken medalje vi tar.

– Jeg har så lyst til å stå med hendene over hodet når kampen hjemme mot Glassverket blir blåst av, at jeg har ikke ord. Det vil bli en ubeskrivelig kamp, som kan være svaret på sølvmedaljen eller ikke. MEN medalje i Grundigligaen 2016/2017 vil smake utrolig godt uansett hvilket metall det er, forteller Tonje Refsnes entusiastisk.

 

.