Karoline Olsen og LK98 klar for EM-sluttspill i Slovenia! – Vipers
Foto: Terje Refsnes.

Karoline Olsen og LK98 klar for EM-sluttspill i Slovenia!

Norge slo Tyrkia og Hellas i kvalifiseringskamper.

.
21. mars 2017.

 

– Denne LK98-samlingen var utrolig viktig for oss med tanke på at den avgjorde om vi fikk spille mesterskap i sommer eller ikke, forteller Karoline Olsen. – Kvalifiseringen spilte vi på en liten øy i Hellas kalt Limnos. Vi møttes i Oslo tirsdag kveld 14. mars og reiste til Athen natt til onsdag. Siden reisen var lang og vi ikke fikk tid til så mange økter før den første kampen, hadde vi en økt i Athen før vi reiste videre til Limnos på torsdag.

– Den første kampen var fredag mot Tyrkia. Øktene før kampen var nokså rolige og vi fokuserte mye på eget spill ettersom at vi ikke hadde noe informasjon om motstanderlaget, forklarer Karoline. – Vi åpnet kampen mot Tyrkia litt dødt men dro i fra utover i første omgang. Tyrkia spilte tøft fysisk, men de ble fort slitne og begynte å henge etter. Til slutt ble resultatet 23-38 i vår favør.

– Jeg spilte hele første omgang og scoret tre mål. Det var gøy og komme i gang med kamp og jeg er fornøyd med egen innsats, sier Karoline. – Stemningen i hallen var så som så, men det endret seg veldig i søndagens kamp mot Hellas.

– Lørdag hadde vi ingen kamp, men startet dagen med en styrkeøkt.  På dagen hadde vi mye fri og benyttet tiden til å gjøre forskjellige ting i sammen. Til tross for at vi til vanlig er spredt rundt om i Norge er vi en god, sammensveiset gjeng som alltid har det gøy på tur.

– Vi tok først en tur opp til en borg der vi fikk en nydelig utsikt over hele kysten. Etterpå slappet vi litt av på hotellet før vi alle sammen dro ut og spiste. Deretter reiste vi til hallen for å se på søndagens motstander, Hellas. Hellas overrasket oss ganske mye og vant med åtte mål over Tyrkia! Hallen var stappfull og entusiasmen fra både de greske spillerne og publikumet var veldig bra. Ettersom Hellas også vant mot Tyrkia ble søndagens kamp en ren finale der vinneren ville få plass i EM.

– Søndag ettermiddag var tribunen stappfull igjen, og vi var klar for å spille oss til en EM-plass, forteller Karoline Olsen. – Vi startet bra de første minuttene av kampen og tok ledelsen tidlig. Likevel klarte vi ikke dra skikkelig i fra og resultatet til pause var 13-10.
Kampen ble mye tøffere enn vi hadde forventet på forhånd, men med noen raske scoringer på slutten av andre omgang så vant vi  kampen med syv mål. Det var fantastisk deilig, sier Karoline opprømt. – Jeg spilte hele andreomgang og følte at også denne kampen gikk bra for min del. Rett etter kampen fikk vi se på en fremvisning av gresk folkedans før vi dro tilbake på hotellet og feiret.


– Denne samlingen har vært gøyal og lærerik, sier Karoline. – Vi kvalifiserte oss til EM, som er i Slovenia i slutten av juli 2017, og fikk med oss gode opplevelser på og utenfor banen.  I tillegg fikk jeg besøkt enda et sted jeg mest sannsynlig ikke hadde reist til hadde det ikke vært for håndballen.

– Det å representere Norge på denne måten er stort. Det gjør noe med deg når du står med flagget på brystet og synger nasjonalsangen før du skal ut å gjøre noe du er skikkelig glad i. Det å ha opplevd å spille på juniorlandslag har ikke gjort drømmen om seniorlandslaget noe mindre, tvert i mot, forteller Karoline.-  Jeg har til nå fått mange gode minner, erfaringer og opplevelser i forbindelse med landslag, og jeg er sulten på mye mer.

Nå er det bare å omstille seg fra landslag til klubb, og jeg klar for en spennende og morsom uke med Vipers, avslutter en svært fornøyd Karoline Olsen.

 

.