– Jeg kommer til å savne alle når jeg flytter i sommer. – Vipers

– Jeg kommer til å savne alle når jeg flytter i sommer.

Men Annick Lipman ser frem til å komme tilbake til Aquarama som Gjerpen-spiller.

.
6. april 2017.     

Vipers nederlandske målvakt Annick Lipman skadet seg på trening for 5 uker siden og blir ikke spilleklar igjen denne sesongen.  Annick forflytter seg noen mil nordover og blir Gjerpen-spiller fra 1. juni.  Hun har spilt 3 sesonger i Vipers etter at hun kom til Kristiansand fra nederlandsk klubbhåndball.

 

– Jeg kom hit sommeren 2014 sammen med Lynn Knippenborg, forteller Annick Lipman til vipers.no. – Jeg følte meg hjemme allerede fra første dag her i Kristiansand.  Alle var kjempehyggelige mot meg og hjalp meg med alt, både spillerne, de rundt laget og treneren.

– I begynnelsen var det uvant med høyere nivå på treningene. De første ukene gikk det tungt, men jeg stortrivdes.  Dessverre røk jeg korsbåndet i høyre kne desember 2014 og jeg var tilbake på banen først i januar 2016.  Jeg stod i mål flere kamper i januar og februar, men så var jeg uheldig igjen og fikk en skade i samme kne som var korsbåndoperert.  Denne sesongen har jeg trent godt og følt meg veldig bra, men tråkket over for noen uker siden og har spilt min siste kamp for Vipers i denne omgang.

– Kampene denne sesongen har vært veldig morsomme å være med på, forteller Annick.  – Det har vært mange på tribunen som har støttet oss og vi har spilt godt som et lag i kampene.  Før sesongen snakket vi om at målet var en medalje og nå står vi her med sølv!

– Jeg synes vi har jobbet knallhardt hver eneste dag denne sesongen og vi fortjener sølvmedalje.  At vi også vinner over Larvik i siste seriekamp var selvsagt også helt greit.  Jentene spilte så godt i den kamp og jeg er veldig stolt av alle jentene.

– Jeg hadde ikke forventet at vi skulle slå Larvik allerede denne sesongen.  Jeg trodde vi skulle komme nærmere og så ta de i neste sesong.  Men vi har spilt veldig bra i det siste, så det var egentlig ikke så rart at vi slo de allerede nå, sier Annick glad.

Foto: Terje Refsnes.

– De neste sesongene spiller jeg for Gjerpen Håndball i Skien, forteller Annick.  – Jeg ønsket å fortsette i Vipers.  Men med både Katrine Lunde og Sakura Hauge i stallen neste sesong blir muligheten til å spille redusert.  Og jeg ønsker å spille mye.

– Jeg håper det blir bra i Gjerpen.  Treneren er positiv og har tro på meg og jeg håper å kunne vise meg frem på trening så jeg kan kjempe om å være førstemålvakt neste sesong.  Jeg har sett noen av kampene til Gjerpen på nettet og synes det ser bra ut.

– Jeg flytter til Skien i juni og kommer til en klubb hvor jeg ikke kjenner noen av spillerne fra før. Så jeg er spent! forteller Annick.  Neste sesong kommer jeg tilbake til Aquarama som Gjerpen-spiller og er på motstanderlaget.  Det blir spesielt,  men jeg gleder meg til å spille foran det fantastiske publikummet, selv om det ikke er meg de heier på.

Foto: Terje Refsnes.

– Som alle vet er jeg skadet etter en overtråkk på treningen for 5 uker siden.  Jeg skadet båndet på utsiden av ankelen og måtte operere.  Inngrepet ble gjort 23. mars og jeg må gå i 6 uker uten å belaste ankelen.  Det er derfor litt usikkert når jeg kan være tilbake i trening, forklarer Annick.

– Jeg kommer til å savne alle når jeg flytter til sommeren.  Alle på laget, treneren, styret, publikum, frivillige og alle rundt laget.  Kristiansand er en flott by å bo i.  Men Skien er ikke så langt unna Kristiansand, så jeg kommer til å ta turen til Aquarama for å se kamper når jeg har anledning og hilse på alle rundt Vipers, avslutter Annick Lipman.

 

 

.