Rekordbra sesong for Vipers! – Vipers
Foto: Terje Refsnes.

Rekordbra sesong for Vipers!

Her er en oversikt over rekorder Vipers har satt denne sesongen!

.
7. april 2017.                

 

Fædrelandsvennen har i dag tatt for seg alle klubbrekordene årets Vipers-mannskap har satt sesongen 2016/17.  Her gjengir vi rekordene fra denne artikkelen.

 

– Vipers endte på andreplass og tok sølvmedalje i serien for første gang i klubbens historie.

– Etter jul var Vipers ubeseieret fra seieren mot Sola 22. januar og ut sesongen hvor Larvik ble slått i siste serierunde.  11 seiere på rad.  I historiebøkene vil det stå 10 seire siden Halden trakk laget sitt.

– På 20 seriekamper ble det seier i 17 av oppgjørene, som er ny rekord.

– Vipers har Grundigligaens beste forsvarsspill og målvakt!  Vipers slapp inn 453 mål på 20 seriekamper, som gir 22.65 mål i snitt pr kamp.  Det er første gang på en årrekke at et annet lag enn Larvik slipper inn færrest mål.

– Målforskjell for Vipers ble 603 – 453.  Laget hadde 150 plussmål etter 20 runder og dette er det beste siden serien ble lagt om.

– Larvik hadde ikke tapt på 16 år i seriesammenheng og hadde ikke tapt på 18 år i en hjemmekamp før Vipers kom på besøk i Boligmappa Arena 29. mars 2017.  Vipers vant som kjent 32-30 og ble dermed historiske.

– Vipers er det første laget som har hatt fire spillere på månedens lag.  I mars var Sakura Hauge, Marta Tomac, Jeanett Kristiansen og Kari Brattset alle på månedens lag i Grundigligaen.

– I europacupkampen mot Cassano Magnago fikk Vipers den største seieren i klubbens historie. 52-10 var seierssifrene i Aquarama 10. september 2016.

– Vipers har også hatt det høyeste tilskuertallet i Grundigligaen med et snitt på 1706 personer på tribunen pr kamp.

Foto: Terje Refsnes.

 

Vi kan også ta med at Vipers har Grundigligaens mestscorende venstreback i Jeanett Kristiansen (131 scoringer) og Grundligligaens mestscorende linjespiller i Kari Brattset (93 scoringer).

 

Ellers er det verdt å nevne at Vipers hadde 10 seire på rad i tellende kamper fra første obigatoriske oppgjør sesongen 2016/17 i cupkampen mot Fram 31. august og laget tapte ikke før europacupoppgjøret mot Lada i Russland 15. oktober.

Foto: Terje Refsnes.

 

 

.