– Dette har vært en lærerik sesong! – Vipers

– Dette har vært en lærerik sesong!

Endre B. Fintland oppsummerer sesongen for Våg i 2. divisjon.

.
9. april 2017.

 

– Vi begynte sesongen sterkt, begynner hovedtrener for Våg 2. divisjon, Endre B. Fintland. Sesongens største nedtur kom allerede i tredje serierunde mot Grane Arendal hvor vi regelrett fikk juling og tapte 9-31. Etter Granekampen hadde vi ett par vanskelige kamper hvor vi spilte uavgjort mot Hokksund og Gjerpen 2.

– Så fikk vi en lang seiersrekke før vi spilte uavgjort 18-18 borte mot Grane i seriefinale 28. januar. Det var i hovedsak her muligheten for opprykk glapp. Med uavgjort resultat hadde Grane oss da på innbyrdes.  Avslutningsvis fikk vi dessverre et surt tap borte mot Hinna.  Dermed endte både Våg og Grane Arendal på 33 poeng, hvor Grane rykker opp til 1. divisjon siden de er foran oss på grunn av seier og uavgjort mot oss i innbyrdes oppgjør, forklarer Endre B. Fintland.

– Sesongen har vært lærerik både for oss som lag og meg som trener, sier Endre. – Etter hjemmetapet mot Grane bestemte vi oss for å gjøre endringer i forsvarsspillet vårt. Forsvarsformasjonen ble endret fra flatt 6:0-forsvar til et mer offensivt 3:2:1 forsvar. Vi klarte på kort tid å få 3:2:1 forsvaret til å fungere. Forsvarsspillet til jentene var nok den viktigste årsaken til at vi slo Levanger (1. divisjon) i J20 NM, noe som var en veldig sterk prestasjon.

– Foran denne sesongen hadde vi ikke et overordnet mål om opprykk, fortsetter Endre. – Troen på opprykk kom med de gode resultatene vi hadde i serien midtveis av sesongen. Da så vi at det var en mulighet for å få det til.

– Våg som klubb ønsker å rykke opp når vi er gode nok til å ta steget. Om det blir allerede neste sesong er usikkert. Det viktigste for Våg som klubb er å jobbe med bredden og utvikle unge spillere. Vi jobber ganske hardt med å utvikle spillere som kan ta nivået opp til Vipers og trene/spille med dem.

– Mitt mål er at det hvert år skal være noen nye spillere som vil være aktuelle for å være med i Vipers-systemet, forteller Endre B. Fintland.

– Stallen denne sesongen bestod av 29 spillere født 1995 – 2000.  Flere av spillerne trener fast med Vipers, men deltar på Våg-treninger etter avtale mellom meg og Kenneth Gabrielsen, hovedtrener på Vipers. Det er en god del Våg-spillere som har vært innom elitekamper for Vipers denne sesongen. Det var også gøy at Karine Emilie Dahlum og Mathilde Flo Hjetland fikk sin debut i Aquarama og scoret!

– Stallen til neste år vil forhåpentligvis se ganske lik ut som i år, men vi vil nok få et par tilskudd og muligens noen frafall. Det mest gledelige for oss er at Våg har en stor bredde nedover i aldersklassene. Det er lenge siden bredden har vært så bra og resultatene så gode! forteller Endre oppglødd.  – Dette gjør at vi med sikkerhet får god rekruttering til damelaget i årene fremover.
J16 vant sin avdeling i den nasjonale Bringserien og skal spille sluttspill i slutten av april. Her er det de 12 beste J16-lagene i Norge som skal kjempe om best mulig plassering.

 

– Samarbeidet med Vipers i år har vært bra, skryter Endre. – Veldig mye av æren for det skal Kenneth Gabrielsen ha. Han er dedikert i jobben med unge spillere. Jeg har lært mye av Kenneth denne sesongen og ser frem til å lære mye også neste sesong, avslutter Endre B. Fintland.

 

Tilleggsopplysning:
Venstrekant på Våg, Hanne Andve ble toppscorer i 2. divisjon denne sesongen, alle 4 avdelingene sett under ett.  Hanne sto bak hele 163 scoringer på 20 kamper, som gir et gjennomsnitt på 8,1 mål pr kamp.

Karoline Olsen endte på tredjeplass på toppscorerlista i 2. divisjon avdeling 3 med 120 scoringer på 18 kamper (6,7 mål i snitt).

 

Foto: Terje Refsnes.

 

.