– Jeg kan nesten ikke vente med å komme i gang! – Vipers

– Jeg kan nesten ikke vente med å komme i gang!

Pernille Wang Skaug gleder seg til juni når hun kan slutte seg til Vipers-stallen.

13/4 – 2017.

– Jeg er 25 år gammel og oppvokst i Halden sammen med en aktiv idrettsfamilie, forteller Pernille Wang Skaug til vipers.no. – Jeg startet min håndballkarriere som 5-åring i Håndballklubben Halden og hvor jeg spilte frem til jeg begynte på toppidrettslinja ved Sarpsborg videregående skole. Da byttet jeg til Sarpsborg IL for å være med på Bring- og Sparserie som det het den gang.
.
– Etter to år som Sarping byttet jeg tilbake til Halden HK som da hadde rykket opp i 2.divisjon og hadde store ambisjoner. Det har vært en fantastisk reise på syv år igjennom divisjonene og helt opp til eliteserien, forteller Pernille.
– Det andre året i eliteserien gikk vi helt til NM-finale i Spektrum. Dette resulterte i Europacup året etter, hvor vi ”dessverre” trakk Vipers i første runde. Noe jeg tror både Vipers og vi var like skuffet over.

Foto: fvn

– Det er nok semifinalen i NM mot Oppsal som vi vant etter fire ekstraomganger og NM-finalen mot Larvik i Spektrum som har gjort sterkest inntrykk på meg som håndballspiller.

– Selvfølgelig var det også spesielt å få spille mesterskap med juniorlandslaget LK92/93 i Nederland i 2011. Det var i forbindelse med juniorlandslaget jeg ble omskolert til kantspiller, forteller Pernille Wang Skaug. – Frem til da hadde jeg bare vært bakspiller. At jeg kan bekle både kant- og bakspillerposisjon har i dag blitt en av mine styrker som håndballspiller. Selv om jeg i første omgang nå er kantspiller kan jeg også stå som toer i forsvar.
– Vi fikk bare spilt mot Vipers en gang denne sesongen siden Halden måtte trekke laget 6 kamper før slutt. Det var selvsagt tøft å møte Vipers, men vi syntes alltid det var morsomt å få målt krefter mot de beste lagene.

 – Jeg hadde tilbud fra andre klubber, men valget ble enkelt da Vipers kom på banen, sier Pernille. – Jeg anser Vipers som den mest spennende klubben for kommende sesong!  Alt virker profesjonelt, gode trenere og flere av landet beste spillere. Samtidig er Kristiansand en flott by.  Jeg føler at totalpakka passer meg perfekt, rett og slett.

 

– I denne perioden etter at Halden trakk laget har jeg trent mye fysisk på egenhånd, samtidig som jeg har vært så heldig å få lov til å være med Sarpsborg 2.divisjon på deres treninger, forteller Pernille.  – En gjeng seriøse og lovende ungjenter og gode trenere.  Det har vært og er veldig fint for meg å kunne holde i gang håndballen på denne måten.

  

– Jeg var så heldig å være på plass i Aquarama under sølvkampen mellom Vipers og Glassverket.  Det var skikkelig morsomt å sitte på tribunen! forteller Pernille entusiastisk. – Fullsatt hall og elektrisk stemning. Jeg kan ikke noe annet enn å glede meg til jeg skal stå på parketten selv. Det å ha en slik hjemmearena er alle håndballspilleres drøm og som spiller er man veldig takknemlig for alle som støtter oppom og heier.

 – Av spillerne på Vipers kjenner jeg Kari Brattset fra tiden min i Sarpsborg, der vi spilte i sammen.  Og jeg var på juniorlandslaget LK92/93 sammen med Jeanett Kristiansen. Det blir morsomt å spille sammen med dem igjen, forteller Pernille.

Pernille Wang Skaug og Jeanett Kristiansen spilte sammen på juniorlandslaget under EM i Nederland 2011.


– Jeg håper og tror at Malin Aune og jeg skal bli et godt team på høyrekanten. Vi er ganske ulike som spillertyper og i spillestil, så jeg tror vi kommer til å utfylle hverandre godt. Det viktigste er at vi sammen skal få posisjonen vår til å fungere best mulig.

  – Neste sesong forventer jeg at vi skal kjempe helt i toppen av tabellen, og samtidig hevde oss mot gode lag ute i Europa, sier Pernille. – For min egen del er jeg ganske sikker på at det å få være en del av en så profesjonell og seriøs spillergruppe daglig vil utvikle meg til å bli en enda bedre spiller. Først og fremst ønsker jeg å prestere godt for Vipers.  Om det da kan resultere i landslagsuttak vil det selvsagt være en stor gulrot for meg.

 

– Kontrakten min starter 1.juni og jeg vil være med noen helger frem til jeg tar sommerferie fra lærerjobben i Halden 21.juni, forteller Pernille. – Jeg håper veldig på å få en deltidsjobb som lærer i Kristiansand. Jeg tror det er viktig å ha noe annet å drive med ved siden av håndballen.

– Nå gleder jeg meg til å bli med videre på Vipers-reisen! Jeg kan nesten ikke vente med å komme i gang, avslutter Pernille Wang Skaug begeistret.

 

 

Tilleggsopplysning:
Pernille er veldig glad i å sette ballen i mål og endte på 83 scoringer på de 16 kampene hun fikk spilt med Halden i årets Grundigliga.
(5.2 mål i snitt pr kamp).  Pernille lå blant de 5 øverste på toppscorerlista hele sesongen frem til Halden ble trukket fra seriespillet.

 

 

.