– Vi har mer inne enn det vi har fått vist frem til nå!   – Vipers
Foto: Terje Refsnes.

– Vi har mer inne enn det vi har fått vist frem til nå!  

Oppsummering fra hovedtrener Kenneth Gabrielsen etter 10 måneder i Vipers.

.

15/4 – 2017.

 

– 10 måneder har gått veldig fort, begynner Kenneth Gabrielsen.  – Vi har fått en sølvmedalje i seriespillet  og mange gode referanser.  Vi tapte NM semifinale mot Larvik på sitt beste.  I europacupen ble det bortemålsregelen som satt oss utenfor gruppespillet.  Med maks uttelling kunne vi kommet til NM finale og gruppespillet i europacupen.

– Men jeg synes det var bra av oss å ta sølv i serien, sier Kenneth.  – I idrett er det gjerne en del synsing om «hvis vi hadde gjort ting sånn eller sånn så hadde vi vunnet. » Men det som det dreier seg om er å skape resultater over tid.

– Oppgaven min i Vipers er å være hovedtrener.  Ergo er det jeg som bestemmer rundt laget.  Teamet rundt laget er alfa omega for å å kunne lykkes, påpeker Kenneth. – I Vipers unngår vi å snakke i JEG- form.  VI vinner og taper sammen. VI trener «møkka»- øktene sammen.  VI tar avgjørelser sammen.

– Jeg har en meget god følelse for fremtiden for teamet jeg har med meg, forteller Kenneth videre.  – Det vi gjort i sammen har vært meget bra i disse 10 månedene . Og team-samarbeidet kommer bare til å bli enda bedre.

Foto: Terje Refsnes.

– Pål Erik Pedersen og Erik Welhaven (Marianne Lislevand frem til nå ) som strekker seg langt hver eneste dag for at vi skal ha flest mulig spillere tilgjengelig til alle økter og kamper.  Ole Christian Bjerkeset Kristiansen som legger ned all sin kunnskap i å få jentene bedre fysisk rustet. Det er rett og slett imponerende den jobben Ole legger ned for å skape utvikling og ikke minst den jobben han gjør fra at hver eneste spiller føler seg sett og hørt.  Ole er 100 %  hel ved og helt rå til å svare raskt på alt av mailer.  Espen Johnsen står på og hjelper oss med den viktige analysebiten.  Jeg må ikke glemme å nevne Rune Høigaard oppe i dette.  Han er en fantastisk dyktig mann som har gjort en stor jobb for oss i kullissene med å veilede oss ift å bygge opp en god teamidentitet, kultur og  gode grunnverdier i laget. Og ikke minst er han en fantastisk sparringspartner for oss i teamet.

Foto: Terje Refsnes.

– Kikki (Kristine Lunde Borgersen) og jeg startet nærmest med helt blanke ark, forteller Kenneth. – Jeg hadde sett det meste av Kikki på TV og hva hun hadde levert som spiller. Jeg var meget spent på hvordan samarbeidet skulle fungere.  Vi er meget ulike som personer og begge har nok brukt litt tid på å bli kjent med hverandre.

– Det er mange ting som skal klaffe hvis et team skal fungere. Kikki er en fantastisk flink og snill person som har klare meninger og har masse kunnskap som hun innlemmer i laget både til meg og ikke minst til spillerne. Vi utvikler samarbeidet for hver uke som går og jeg er meget glad for å ha Kikki med. Jeg gleder meg virkelig til å fortsette samarbeidet med Kikki ut denne sesongen samt de to neste årene.  Hennes kunnskap og erfaring gir oss en meget bra dimensjon innad i laget.  Jeg tror vi kommer til å bli meget gode de neste 10 månedene!

– Når det det gjelder spillerstallen vi råder over er vi veldig ydmyke på hvor mye jentene har lagt ned av trening og diverse møter for å skape utvikling i laget  og vinne kamper.  De er utrolig profesjonelle og dedikert for å prestere for klubben og laget, skryter Kenneth. – Både vi i teamet og spillerne vet at vi har mer inne enn det vi har fått vist frem til nå.  Vi har ferdigheter som tilsier at vi har en del mer å gå på.  Toppnivået vi har inne pr. dags dato er bra.  Men det mest gledelige er at bunnivået vårt nå er langt høyere enn det var i oktober, november, desember og januar.  Det hjelper og trene godt over tid,  det skaper utvikling.

– Det mange lag i Norge som trener veldig bra. Og det skal vi alltid huske, sier Kenneth. – Jeg liker å se at våre spillere virkelig gjør det lille ekstra som må til.  Selvom det noen ganger kan virke helt meningsløst.  Siste periode før påskeferie hadde vi en god periode, her er en liten oppsummering.

 

– På onsdag hadde vi en felles spinningøkt kl. 06.15.  Er jo helt tullete å gjøre dette. Man blir ikke en bedre håndballlspiller av det.  Men den økten var viktig for totalen .  Det var viktig å nulle ut etter sølvrusen.  Vi bare må noen ganger gjøre det på denne måten, sier Kenneth.  – Onsdag hadde vi også en felles ettermiddagsøkt med styrketrening der Ole styrte regien.

– Torsdag kjørte vi på med to håndballøkter.  Fredag ble det en fysisk økt med Ole på morgen og en håndballøkt på ettermiddagen.   Lørdag kjørte vi en god to timers økt med håndball.  Søndag var vi på plass i Aquarama klokken 10 og hadde felles intervaller inne i hall med et x antall vendinger. Vi løp totalt 2380 meter.  Lengste distanse i lengderetning er 40 meter, så det tilsier at vi hadde noen vendinger i løpet av økten.  Ole var på plass på søndag ettermiddag og kjørte en ny felles fysisk økt.

Foto: fvn

– Mandag ble det to nye håndballøkter. Tirsdag stod det internkamp på planen med kampdrakter og Arne som dommer.  Kikki og jeg hadde på forhånd diskutert en del rundt inndeling av lag. Det var viktig for oss å avslutte denne gode perioden med en jevn og god kamp. Kampen ble fin med mange gode prestasjoner.  Nivået i kampen var i perioder så bra at begge lag ville ha kjempet om medalje i Grundigligaen.

– Jeg er meget tilfreds med hva disse spillerne legger ned, skryter Kenneth. –  Det er en rå sult etter mer og det er deilig å være en del av en gruppe som vil så mye.

 

– Som jeg tidligere har sagt, det er mange lag i Norge som trener veldig bra. Men det gjør vi også. «Hardt arbeid over tid slår alt og alle « oppsummerer Kenneth Gabrielsen.

 

 

 

.